Reklama

Reklama

An Adventure in Space and Time

(TV film)
Ukázka z filmu

Obsahy(1)

Film zachytáva príbeh vzniku britského  fenoménu Doctor Who. Dramatická rekonštrukcia zachytávajúca hlavných tvorcov ako aj začiatky nakrúcania vznikla z príležitosti 50. výročia premiéry pôvodnej verzie najdlhšie vysielaného sci-fi seriálu všetkých čias. (The M)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (52)

TeraBum 

všechny recenze uživatele

Obsahuje spoiler! 50. výročí ve mě kdoví proč vyvolalo spoustu emocí, a tenhle film (očividně dělaný s láskou) byl jako krásná tečka za tím vším. Původní řady jsem sice neviděla, ale četla jsem o nich a chovám je v nesmírné úctě. Obrovský zážitek, dovršený nesmírně podařeným a emocionálním závěrem s Mattem Smithem, při kterém si člověk uvědomí, jak moc znamená těch 50 let. ()

mad_ness 

všechny recenze uživatele

Tak som si z príbehu vzala pár vecí. Predstavu o tom, ako tento britský fenomén vznikol a vďakabohu, že nakoniec vznikol. Fakt, že žena na začiatku druhej polovice 20. storočia týmto položila svojich mužských kolegov „do múky“, a ponaučenie nepremýšľať o hodnotení pred úplným koncom. Pretože ten záver je fantastický. Asi naozaj načnem epizódy toho, kto sa podieľal na Doctorovom vzniku. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Aneb jak Dalekové a jejich "Exterminate!" Doktora zachránili... Ač jsa odkojen novodobým Doktorem a nemám ani v plánu s klasickým začínat (679 dílů působí opravdu "hrozivě"), velice jsem si užil tuto cestu časem do roku 1963, do času samých počátků tohoto fenoménu, kterého jsem se stal obětí v posledních měsících taky. Ani jsem o těžkých Doktorových začátcích neměl tušení, a tak bylo zajímavé sledovat, čím vším si museli tvůrci projít, než tento kult nastartovali... 100% ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

I kdyby samotná výroční epizoda nestála za nic (což se naštěstí nestalo), celé 50. výročí by i tak mělo rozhodně důstojnou oslavu jubilea seriálu. Gatiss napsal pro Doktorovský vesmír svůj asi nejlepší kousek. Bradley je v roli Hartnella perfektní a stejně tak se pěkně sledují i další návraty a nečekaná camea. Menoptry! Původní Cybermeni! A (SPOILER) konec s Mattem mi přišel právě výborné zakončení, které krásně propojilo celých 50 let. Za mě absolutní spokojenost. ()

P1tr 

všechny recenze uživatele

Doctora Who zbožňuji a proto jsem uvítal filmové zpracování jeho počátků. Jde o poměrně tradičně natočený film nikterak nevybočující ze životopisného žánru a nabízí nám zajímavý pohled pod pokličku televizního procesu obohacený o spoustu pomrknutí pro fandy seriálu. Co ale toto dílo odlišuje od konkurence je viditelná láska ke zdrojovému materiálu dodávající filmu pozitivní energii a lesk v oku dýchající z každé scény. Nejsem si jistý, zda film dokáže oslovit lidi neseznámené s titulním seriálem, ale pro fanoušky jde rozhodně o povinnost, která jim udělá radost. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (11)

  • Film vznikol ako jeden zo špeciálov k 50. výročiu seriálu Doctor Who (2005). (The M)
  • Muž, který na začátku ve třetí minutě opravuje Tardis, se nápadně podobá Mattovi Smithovi, který později ztvárnil 12. doktora. Lze se proto domnívat, že se jedná o odkaz na 12. doktora. (P. J. D.)

Reklama

Reklama