Reklama

Reklama

Generation Iron

Trailer 1

Obsahy(1)

Jedná se o dokumentární snímek z kulturistického světa, kde nahlédneme nejen do zákulisí kulturistických soutěží, ale i do běžného života několika borců. Film je situovám a určen pro širší spektrum publika. Zjistíme tak co pojem "kulturista" všechno obnáší. (Expertt)

Recenze (84)

Domas88 

všechny recenze uživatele

Moc dobře udělaný dokument. Spousta vecí, pro začátečníky a pro pokročiléné pár rad a triků o kterých třeba ani nevěděli.. ()

Spilif 

všechny recenze uživatele

Z mého pohledu škoda že takových dokumentů je jak šafránu. Ano vážně fajn podívaná na kterou se kouknu kdykoliv rád znovu, pohled na hvězdy vrcholové kulturistiky i trochu jinak je vážně fajn. Nic méně tomu sportu obětují celý život a já před nimi smekám. Je to pro ně maximální meta a smysl života. Tento sport má své fanoušky a své odpůrce ale svým způsobem asi chápu to proč se snaží hnát to do extrému a "pomyslného" maxima.... za mě maximální hodnocení + h šestá hvězda za Denise a Kaie ;) ()

Miko55555 

všechny recenze uživatele

Film vhodný hlavne pre tých, čo o kulturistike moc nevedia, priblížiť im kulturistiku ako takú, ale hlavne vrcholovú kulturistiku, kde sa zase ukazuje, že pre výhru urobia absolútne všetko - a o tom to je. Pre znalejších ponúka bližší pohľad na život vybraných kulturistov, avšak podľa mňa toho ukazuje dosť málo. Sú tu zbytočne dlhé zábery okolia a scenérii, pomalých záberov a opisovania cez rozprávača, toto tu absolútne namalo byť, miesto toho sa mali viac zamerať na jednotlivých borcov a viac o nich povedať. Musím povedať, že som dlho čakal, čo zaujímavé príde, ale vlastne som sa nedočkal. A ak porovnávame, ktorý film je pre kulturistiku prínosnejší, či Pumping Iron alebo Generation Iron, tak volím práve Generation, ktorý opisuje kulturistiku komplexnejšie, nie len z pohľadu jednej osoby (teda Arnolda). ()

BalbiJirka 

všechny recenze uživatele

Skvěle natočené, myslím, že si na své přijdou i ti, kteří nejsou nadšenci do kulturistiky. I přesto, že já jsem, tak tomu nemám co vytknout. ()

david666 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pohled na přpravu jednotlivých kulturistů na sotěž Mr. Olympia - pro mě ale vcelku nepochopitelné, o co se ti chlapi snaží. ()

Dave1913 

všechny recenze uživatele

Člověku, co se pohybuje mezi činkami jako já, se dokument líbit musí, ale na Árnýho Pumping Iron to zdaleka nemá. Líbí se mi styl natáčení, líbi se mi rozhovory a líbí se mi natočení rivality mezi dvěma největšíma adepty na sošku Sandowa - Kaiem a Phillem. Postavy dnešních kulturistů se mi jako fanouškovi Zlaté éry kulturistiky (70.léta) nelíbí, kdo má podobný názor jako já, doporučil bych Pumping Iron (1977). 80% ()

RomaS 

všechny recenze uživatele

"Jsme jen hromada svalů s činkami, vymaštěné hlavy, idioti. Jsme ale schopni dělat to co 99,8 % populace na Zemi nedokáže. Shazovat tuk a přitom nabírat svaly." ...Pro mě nebylo důležité jaký druh sportu si v tomto dokumentu vzali pod drobnohled. Není totiž důležité co děláte, ale pokud chcete být nejlepší na světě, musíte to taky dělat nejlépe. Čím více lidí to dělá, tím obtížnější to bude. Je až s údivem sledovat tuto skupinu lidí s jakým přesvědčením, odříkaním, disciplínou a motivací přistupují k práci kterou odvádějí. Každý s vlastní motivací si našel tu svou cestu na vrchol, které se drží. A že je to zvedání činek? No a? Pokud chci být mistr musím tomu obětovat všechno a nemyslím, že by tomu dávali více nebo méně než jiní vrcholoví sportovci. Tito lidé mají mou úctu.... "Všichni si vybírají jen ty nejlepší. Všichni kritizují jen ty nejlepší. Je to tak. Ve všech sportech je to tak. Protože je těžké říct: Je prostě perfektní a nebudeme o něm mluvit." ()

dannyocean 

všechny recenze uživatele

Snímok ukazujúci za tradičné pozlátko veľkých svalov. Máme možnosť nahliadnuť do životných príbehov viacerých kulturistov, pričom ich kontrast v ceste za jedným cieľom dodáva na kvalite dokumentu. Nemôžem sa striasť pocitu že režisér v nás vyvoláva vojnu favorit-outsider (Heath-Greene) a nám neostáva nič iné, než vybrať víťaza. Je potreba rovnako oceniť snahu akou je nám predkladaný svet vrcholového bodybuildingu, na nič sa nehraje, nič neprikrášľuje. Tabu ohľadom steroidov je, bolo a bude a tak to má byť. ()

haack 

všechny recenze uživatele

Jako dokument o celé generaci, nebo širší komunitě je to málo... Jako dokument o finální přípravě na vrcholnou soutěž je to zajímavé. Srovnání s Pumping Iron se přímo nabízí a oproti němu tam není přesah se snahou trochu více nahlédnout do vnitra komunity. Možná je to i tím, že poměry se změnily a z bandy nadšenců se stali profesionálové vydělávající miliony, kteří žijou zcela odlišné a oddělené životy. Uvítal bych spíše dokument o širším spektru nadšenců, amatérů, ale i profesionálů, které ovlivnil kult těla a to bez patetického komentáře vypravěče... 6/10 ()

Sunwheel 

všechny recenze uživatele

O čosi slabšie ako legendárny Pumping Iron. Tam to celé viedol Arnie aj svojím humorom a vystupovaním. Aj keď paralely medzi ním a Heathom v prezentovaní a egu sa určite nájdu. ()

Raziel811 

všechny recenze uživatele

Zajímavý dokument, ale z mého pohledu jednostranný. Sice se člověk podívá do "duše" několika borců, ale jen povrchně a málo. Defakto se věnuje jen několika borcům a Shawn Rhoden, Dexter Jackson nebo Toney Freeman se jen mihnou v několika záběrech. Každopádně velký zápor je, že finální verze se objevila až rok a půl po Olympii 2012, což už je docela pozdě. ()

Bronnie 

všechny recenze uživatele

Dokument mě (jako fanouška tohoto životního stylu a kulturistu) velmi zklamal. Čekal jsem od toho mnohem více, film se zaměřil na zbytečně mnoho kulturistů, a tak z toho vzešel vcelku guláš. Někteří pronesli pár vět, někteří dokonce, kteří ani neumí anglicky a herectví je jim na hony vzdáleno. Měli se dle mého názoru chytnou spíše osudů třeba Wolfa, Kaie a Heatha na cestě za vrcholem a tyto 3 osoby pořádně rozebrat a věnovat se jim, stejně jak byl dříve fenomenální Pumpig Iron, který se točil hlavně okolo Arnold vs Lou. Ale byly tam ústřední postavy, tady člověk je dost zmatený, nakousne se jeden příběh a následně se skočí k dalšímu kulturistovi bez jakéhokoliv smyslu. Režisér chtěl zachytit dle mého názoru vše, ale díky tomu toho zachytil tak málo a celé to vzal jen povrchově. Opravdu jsem čekal o dost více, už jen kvůli silným ohlasům a propagaci z Ameriky. Velká škoda. Ale pro vyznavače posilování je to povinnost. A ostatním bych to také doporučil, ať alespoň vidí, že kulturisti nejsou jen chodící hory svalů, nepatřící do společnosti a s jednoduchým IQ... ()

Kivis 

všechny recenze uživatele

Kvalitně udělaný dokument a solidní pohled do zákulisí těch nejvyrýsovanějších svalů světa. Yudin tu ukazuje, že co kulturista, to úplně jiný příběh, přístup, motivace. Na to, že ve výsledku vypadají všichni ti kluci dost podobně, tak za tím výsledkem stojí různé cesty. Já bych byl osobně raději, kdyby tam místo nějakých šesti, sedmi týpků byli třeba jen tři, čtyři a šlo se víc na dřeň, ale to je spíš záležitost osobního očekávání a věřím, že řada diváků ocení spíš Yudinův přístup, který nabízí větší pestrost, ale menší hloubku. A ještě připomínka k hudbě - není jí tu mnoho, ale úvodní i závěrečný song jsou parádní. Časem možná mrknu znovu a třeba nakonec zaokrouhlím nahoru. ()

Bogrant 

všechny recenze uživatele

My vidíme len tie svaly, no vďaka tomuto dokumentu sme mali možnosť nahliadnuť aj do zákulisia kulturistiky a dozvedieť sa, čo musia tí chlapi podstupovať. Dokument bez pozlátka, no s jasným obsahom. Palec hore. Viac sa mi však páčil Pumping Iron, bol menej ''špinavý''. ()

Fit_24 

všechny recenze uživatele

Úplně super. Samozřejmě osobnost jako Arnold tu chybí, ale na takový to snímek jsme všichni dlouho čekali. NOVODOBÍ PUMPING IRON ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Že chybí Arnold? Ale no tak lidi, doba Arniho je pryč a nastupuje éra jiných borců. V mém srdci je to rozhodně éra Kaie, který je v mých očích šampión. Strašně mu tu výhru přeju. Generation iron se mi moc líbil, nadchlo mě jak poukazuje na jednotlivé borce, rozebírá jejich život, bydlení, přípravu na soutěž. Akorát trochu více času bych věnoval otázce o steroidech, které dnešní společnost tak moc odsuzuje. Bylo zajímavé sledovat, kde bydlí Phil a kde Kai. Hodně mě překvapilo jak je Kai nadaný ohledně malování. No a konec mě rozsekal (myslím samozřejmě pózování). Ale jinak spokojenost na plné čáře, komu se kulturistika líbí, bude rozhodně nadšen! ()

mmiri 

všechny recenze uživatele

Jsem fanynka sportu obecně, jednu dobu jsem i chodila do posilovny, ale nejsem žádná velká obdivovatelka kulturistiky, ale musím uznat, že tenhle dokument byl opravdu velmi dobrý. Nebyl to jen strohý dokument, jen holá fakta, bylo tam i něco víc, navíc podpořeno slušným soundtrackem, nechávám si rezervu a dávám 4* ()

Reklama

Reklama