Reklama

Reklama

The Retrieval

všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Príbeh filmu je zasadený do roku 1864, do obdobia občianskej vojny v USA. Mladý černošský chlapec William (Bill Oberst Jr.) a jeho bandy tým, že pracujú ako návnada na chytanie ostatných otrokov na úteku. Jedného dňa sa im konečne naskytne príležitosť, aby sa navždy zbavili okov otroctva tým, že splnia úlohu, ktorej podstatou je priviezť muža menom Nate (Tishuan Scott). Ten sa údajne ukrýva na severe Štátov a cena za jeho dolapenie je veľmi vysoká. (sochoking)

(více)

Recenze (6)

wick 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film...z období války Severu proti Jihu se odvíjí v pomalém tempu, ale je dobře napsaný a zahraný. A celý ve slangu, dobré pro ty, co chtějí rozumět lépe street English. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem přece jenom něco malinko westernovějšího v tom klasickém smyslu, ale ono se i tohle dá. Přece jen je to pouť dvou mužů, nebo spíš muže a kluka, která je místy hodně emotivní a které to prostředí a doba sluší. Ten konec asi nijak moc nepřekvapí, ono to k němu směřuje, ale trochu nad průměr bych tomu i tak dal. ()

PP66 

všechny recenze uživatele

O nesobeckých rozhodnutích, která stojí život. K přemýšlení nutící film z konce otrokářství se "vleče" k neodvratnému a neamerickému konci. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Krásnými záběry (obyčejné) přírody lemovaný "road trip" pár osvobozených(?) otroků - pěšky přes lesy a louky za dramatické války Severu proti Jihu - se nesl v přemýšlivém, rozporuplnými emocemi protkaném duchu. Přestože mírně uspával pozvolným tempem, závěrečným vykoupením (ve více významech toho slova) zapůsobil. ()

rivah 

všechny recenze uživatele

VYZVEDNUTÍ...Pomalá a trýznivá pouť dvou černých, muže a kluka válečnou krajinou občanské války.(max.50%) ()

Reklama

Reklama