Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

Tyckin 

všechny recenze uživatele

Jsem si to nechal přes noc rozležet v hlavě a něco k tomu dodám - vizuelní zpracování naprosto famózní, to pirátsví, temnota a atmosféra jež dýchala z té vesmírné lodi, to nemělo chybu. Hudba a zvukové efekty to výtečně podporovaly, tedy HD kvalita a k tomu DTS je ideál :-) Jenže, po příběhové stránce už to začne být postupně slabší a slabší, zhruba před půlkou tempo zvolní a začalo mne to lehce nudit. A nezlepšilo se to až do konce. I ten samotný se rovněž extra nepovedl. Nu což, ale jako celek to poměrně obstálo a ty 4* si to s odřenýma ušima díky parádnímu vizuálu zaslouží - těch 71% zde naprosto sedí. ()

Elerrina 

všechny recenze uživatele

Ulítlá šílenost ve stylu punk-space-pirate-military. Děj se v podstatě skládá jen z ultracool scének, proložených nějakými těmi existencionálně-filosofickými bláboly, a dosahuje takového levelu nesmyslnosti, že už je možno chápat ho jako sofistikovanou dadaistickou parodii. Něco jako japonská Princezna nevěsta, sice bez princezny, ale zato s fetišisticky ztvárněnými vesmírnými bitvami a souboji. Vizuálně je to docela atraktivní, takže pokud to sledujete ve stavu částečné intoxikace alkoholem nebo lehkými drogami, může se vám to i líbit. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vizuální stránka je naprosto úchvatná. Tohle vidět v kině, to musí být celkem zážitek. Jenže to trvá dvě hodiny, což je přece jen trochu moc, protože ten příběh zas tak zajímavý není. Je ale celkem hezké, jak se 2D kreslený seriál ze 70. let může stát vizuálně krásným 3D filmem, který stále zůstane takovou lehkou space operou. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Ojoj, ten scénář! Technicky i vizuálně brilantní anime, zařazující se mezi špičku realistické počítačové animace. Jenže mne vůbec nebral složitý megalomanský příběh, který toho míchá strašně moc, ani nevěrohodně vykreslený svět s nudně rozpolcenými charaktery, co chvíli měnícími postoje. Navíc zdaleka nejde o akční jízdu, a protože snahu zničením vesmíru vrátit čas a odčinit fatální chyby jsem úplně nepochopil, připadne mi neschopnost tvůrců srozumitelně zadaptovat starou mangu / seriál do moderního filmu při třicetimilionovém rozpočtu jednoduše trestuhodná. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Japonských animovaných filmů jsem viděl za svůj život určitě již pár, ale Aramaki je prostě a jednoduše na míle vzdálený své nejbližší konkurenci. Jeho filmy mají samozřejmě nádhernou vizuální stránku, ale mohou se pochlubit i ucházejícím příběhem. Kapitán Harlock je toho živoucím důkazem. Co se týče samotné grafické stránky, tak tam se nedá nic vytýkat, protože lepší to prozatím být ani nemůže. Vždy mě fascinovalo, jak u takových filmů tvůrci udělají pro diváka nesmírně líbivou podívanou, a zároveň i zajímavě vytvořené světy a vše kolem nich. Sci-fi animáky mají prostě něco do sebe. Příběh zde určitě není na vedlejší koleji. Ne, že by to byla úplná hitparáda, ale ostudu to zajisté filmu nedělá. Na film jsem se díval v japonském originálu, ale vůbec mi to nevadilo. Bylo zajímavé vidět film jinak, než v češtině nebo angličtině. Nejlepšími aspekty filmu byly skvěle zpracované vesmírné bitvy, které mým očím přímo lahodily. Má to určitě pár děr ve scénáři, ale v celkovém součtu nadprůměrná podívaná. Za mě dávám 76 % ()

Galerie (65)

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama