Reklama

Reklama

Vesmírný pirát Kapitán Harlock

(festivalový název)
  • Japonsko Space Pirate Captain Harlock (více)

Obsahy(1)

Kapitán Harlock je rebel a již století brázdí vesmírem! Jak to že žije tak dlouho? A proč je rebel – jen proto, že se nemá rád se Spojeneckými silami? Navíc teď čelí spolu se svou chrabrou posádkou těm, kteří si chtějí nechat Zemi jen pro sebe... Legendární kapitán Harlock je zpět! (Zíza)

Recenze (71)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Takový Mad Max ve vesmíru v Úžasné CGI Animaci. Dost dobře se na film kouká, má zajímavý příběh, hezké lokace, solidní akci, zajímavé postavy i slušné tempo. Funguje tu víceméně vše, co by v takovém filmu fungovat mělo. Škoda možná tak absence humoru a akčních scén bych určitě přidal víc, ale i tak velmi slušný počin. 8/10. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

A je to tu, Shinji Aramaki se definitivně zcvoknul. Nejen, že natočil remake mangy/anime z konce sedmdesátých let, ale natočil ho stylem snoubícím Piráty Z Karibiku s Mass Effectem a s... vymyslete si nějakou new age bio udržitelnou ptákovinu, jejímž smyslem bude Naděje, a budete tomu asi nejblíž;) Že jsem si to naopak já vymyslel? Dobře, řekli jste si o to:) Takže tu máme nesmrtelného (jako že nestárnoucího, ale i nezranitelného - tak moc, že dokáže skočit jen tak nalehko v plášti a škorních z oběžné dráhy do nitra sopky;)) vesmírného psance, který si to s nepřáteli nejraději rozdává na šermovačku, a má na rameni metrového ptáka... barevného, opeřeného, "Jar-Jar-Binks-žertovného". Pak tu máme mládence, který se po čtvrthodině ukáže být tajným agentem, ale Kapitán to samozřejmě ví, takže ho naschvál vezme mezi své powerarmorové námořníky, seznámí ho se svojí dvorní mimozemšťankou, a hodlá z něj udělat nového kápa. Proč? Protože věří, že on věří... Čemu? No, to je právě trochu problém:) Čímž se dostávám k tomu Mass Effectu, že?:) Ne, ten jsem zmiňoval hlavně proto, že tu není nouze o scény "Kapitáne, obklíčilo náš čtyřicet tisíc lodí a pálí na nás" (to číslo jsem si nevymyslel) nebo "Tato zbraň, čerpající energii z cílené gravitační destrukce Jupiteru, je zřejmě to jediné, co dokáže jeho loď zničit". A do toho jsou tam zamíchaná nějaká ta rodinná ze zášti a (ne)odpuštění plynoucí dilemata, a aby to třeba nebylo moc krátké, tak se to třikrát převrátí naruby. Zlatí Starhip Troopers, ti byli taky dějově divní, ale byla tam aspoň fanservicová cool sniperka s odhalenými ňadry:) Jediným kladem Captaina Harlocka je zkrátka a dobře animace. Ta je skutečně špičková - jenže než tohle, asi bych se radši díval na nějaké technologické demo. Z Aramakiho tvorby je tohle jednoznačně největší provar. Obvykle bych šel o něco výš za prvotřídní technické kategorie, ale celkový dojem je WTF, protože se to přes všechny výše uvedené hyperúlety tváří stále stejně vážně a poselstvínesoucně... Jelikož mnohem, mnohem více zábavy užijete s New-Age Bullshit Generatorem, dávám 50%. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle se tedy říká vizuální žranice? Ok. Ano, animace byla krásná – v každé scéně jsem tu jeho loď obdivovala. Také mě překvapil Oguri Šun, nečekala jsem, že bude až tak dobrý. Miura mě sice na začátku trochu tahal za uši, ale poté jsem si na něj zvykla. Hudba padnoucí, líbezná, jen ED mi trochu přišel jako vhození do jiného světa. Ale jinak fajn. Co bylo ovšem slabší, byl příběh. Trochu to působilo jako slátanina, až jsem z toho dostala chuť se podívat na původní seriál, protože věřím tomu, že tam to bude dávat větší smysl a nebudou některé scény působit vysloveně násilně vedle těch ostatních. Celkově jsem si to ale užila. Obyčejný film se super animací (už jen jak se změnila vizáž Harlocka…). ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Je to dosť dobrý animovaný akčný sci-fi film. Má vydarený príbeh odohrávajúci sa vo vzdialenej budúcnosti, kedy ľudstvu, ktoré medzičasom kolonizovalo množstvo planét a radikálne sa rozrástlo hrozí kvôli úbytku surovín zánik a veľká časť z neho sa pokúsila vrátiť späť na Zem, čo ale očakávane spôsobilo vojnu a tak je teraz návrat na ňu prísne zakázaný. O to sa stará mocná organizácia Gaia, ale problémy jej robí obávaný kapitán Harlock so svojou mocnou loďou a vernou posádkou, ktorý sa snu o návrate na Zem len tak nevzdá a má svoj plán. Do jeho posádky sa podarí dostať aj odvážnemu mladíkovi, infiltrátorovi v službách organizácie, ale čoskoro si už nie je istý, ktorá strana je tá správna a navyše sa dozvedá nečakané tajomstvá. So spracovaním som spokojný, síce sa tu nájde pár prvkov, ktoré mi moc nesadli, napríklad všetko súvisiace s pirátskou tématikou, čo sa do tohto žánru a obdobia vôbec nehodí, nerozhodnosť hlavnej postavy mi miestami prišla trochu rušivá alebo ešte pár detailov, ale inak ma to dosť bavilo. Dej je až prekvapivo zaujímavý už od samotného začiatku, jednotlivé strany majú výborné motivácie, začlenenie Gaie do mytológie filmu ma vždy poteší, každú chvíľu sa tu nájde nejaká skutočne vydarená scéna alebo nápad, ako je to v podobných filmoch často zvykom, získal si ma ten motív priateľstva a hrdinstva a tak sa tu je väčšinu času rozhodne na čo pozerať. Najviac ma mrzí, že to finále mi prišlo také nevýrazné, očakával a prial som si niečo úplne iné, ale dá sa nad to povzniesť. Akcie je tu pomerne dosť a je aj celkom slušná. Síce záporov je tu dosť, najviac ma mrzí miestami výrazný stereotyp, nulová drsnosť, pričom priestor tu na to bol a tiež minimálna možnosť sa obávať o hlavné postavy, keďže ich loď má kvôli jednej extrémnej výhode takmer úplne istú výhru za každých okolností, dokonca aj keď stojí proti tisícenásobným presilám. Ale zase na druhú stranu je perfektne vizuálne zvládnutá, je tu množstvo skutočne okulahodiacich momentov a dobre sa pozerá nielen na veľkolepé vesmírne strety, ale aj na komornejšie prestrelky a celkovo z toho aj tak prevláda kladný pocit. Veľkým plusom sú aj postavy, až na tú spomínanú nerozhodnosť je tu výborný hlavný hrdina, zaujímavý kapitán Harlock, tradične nechýba perfektná ženská postava, ktorá si každý svoj záber berie pre seba a bavili ma aj zvyšné výrazné postavy, tu nie je žiadny problém. Čo sa týka animácie, tak tu sa dá prakticky len chváliť, perfektné prostredie, či už vesmír, planéty alebo interiéry, skvelo zvládnuté postavy, až na hlavnú loď, ktorá sa mi svojim pirátskym ladením moc nepáčila aj perfektný dizajn strojov a tak či už v akcii alebo mimo nej, stále je to zážitok. A celkom slušná je aj hudba. Takže zápory sa tu určite nájdu, ale kladov je podstatne viac, jednoducho Space pirate captain Harlock je ďalší vydarený animovaný film z japonskej produkcie, ktorý by si ich fanúšik určite nemal nechať ujsť. 76% ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Animace je výborná, hudba je výborná, příběh je spíš průměr, postavy taky průměr... Vcelku se mi to docela dost líbilo, i když tam bylo pár momentů, nad kterými je lepší se nezamýšlet a celá romantická linka dvou bratrů a té jedné dívky ve mě zanechala spoustu otázek a nějak jsem jí nepobral. Přesto jsem opravdu dosti spokojen a hlavně ta animace na mě udělala opravdu dojem. 8/10 ()

kulyk 

všechny recenze uživatele

Vynikající animace, děj umístěn do atraktivního prostředí, prvních deset minut filmu mě navnadilo jako přímý přenos z MR mladších žaček v gymnastice nezaléčeného pedofila. Proč se to potom zkokotilo v nelogické blábolení, plné pseudofilosofických úvah bambusovitého typu, ví snad jen autor sám. Míchanice nihilistického pojetí, ekoteroristické vytřeštěnosti a (opět, kurva opět!) nelogického jednání postav dostala Harlocka na kolena. Neskutečná škoda. Mezi doublem a triplem, z nasranosti půjdu níže. ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Šindži Aramaki mě začíná neskutečně srát s tím, že jak jeho dva Apleseedy, tak zde přítomný kapitán Harlock mají mnohem větší potenciál, než co se z nich ve výsledku podařilo vytěžit. Tady to bolí o to víc, že vizuálno je tady skoro perfektní (a to říkám jako osoba, která 3D animace nesnáší), hlavní pirátská hvězdoloď vypadá skvěle (takové orgastické spojení návrhů BSG, imperiální SW flotily a bitevní lodi Jamato). Jenže tady plusy tak nějak končí.. Hlavní postava - idiot. Vedlejší postavy - většinou idioti. Velení vládnoucí organizace - idioti. Dokonce i ten vesmírný papouch, co sedí na kapitánském rameni nepůsobí ani trochu zábavně! A to navíc ignoruju chyby jako například fakt, že na lodi je přítomna elfo-mimozemšťanka, poslední své rasy, čemuž se nikdo nediví, přestože ve filmu se žádný jiný mimozemšťan neobjeví, ani se o něm nemluví! Druhá půlka je sbírka nezměrných hovadin s nechutně jednoduchým příběhem, idiotskými postavami, ovšem s vědomím, že s trochou snahy by to mohlo být vážně dobrý. PS Je možné, že někde po internetech pobíhá verze, která je lepší, ono už jen verze co jsem měl já se dost lišila od titulků a to nejen tím, že například hlavní hrdina se jmenuje jinak v japonské verzi a jinak v americké, ale i tím že mnohé scény jsou proházené a... A tak vůbec. Stejně ale pochybuju, že by to v jiné verzi bylo neblbé. <\úi> ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Keby Jim Cameron nevýchválil tento film, tak si to ani nepozriem. Námet nieje zlý a taktiež som zhltol aj brilantnú animáciu s perfektnou hudbou, no hlavná postava mi prišla hmm "divná ?". Keby to bolo o niečo kratšie možno by to bolo aj lepšie, lebo takto mi okrem hlavnej postavy aj príbeh prišiel nemastný neslaný. Škoda, inak fakt brilantá prácička čo sa týka animácie a interiérov vesmírnych lodí. Obľúbený soundtrack : Captain Harlock Main Theme. 80% - 4* ()

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo, ale v poslednej dobe je veľmi obľúbené miešať pirátsku tematiku s veľkolepými vesmírnymi dobrodružstvami, a tento zaujímavý trend má skutočne obrovskú popularitu. Niet sa preto čomu diviť, že sa Japonci rozhodli oživiť legendu menom Space Captain Harlock, ktorá má svoju tradíciu, fanúšikov a celé ohromné univerzum. A to je práve najväčší problém filmu - aj pri orgastickom vizuále, atmosférickom hudobnom podkrese a bravúrnej akcii pôsobí len ako jeden z mnohých malých príbehom Harlockovho sveta. Celá hlavná dejová línia je veľmi jednoduchá a priamočiara, takže osloví najmä nenáročného diváka; to však neznamená, že nemá čo ponúknuť, len netreba očakávať veľa (i keď niektorým aj toto bude viac než dosť - predsa len je to pravá dobrodružná zábava, ktorá zákonite musí osloviť každého hltača sci-fi, ako aj japonských animovaných projektov). Horšie je to, že i keď je dej preplnený efektnými veľkými bitkami, súbojmi a prestrelkami, autori doň pre západného diváka museli pridať aj za hrsť lacného moralizovania a ešte lacnejšieho sentimentu (byť tu Subjektiv, ten by vám ukázal "zač je toho loket", a ešte by sa môjmu hodnoteniu vysmial) s mojim "obľúbeným" dodatkom v podobe veľkohubého pátosu. Odpúšťam však mnohé v prospech špičkovej animácie (zabudnite na Final Fantasy, toto je niekde úplne inde), ktorá sa síce nevyvaruje nedostatku všetkých realistických animovaných filmov, teda nedokonalostiam čo sa niektorých pohybov a emočných výrazov v tvári týka, ale načo trepať do vetra, keď má tak famózne prostredie, explozívne scény a perfektné spomaľovačky? Nebyť toho, že má príbeh spomínané nedostatky (a zbytočné prídavky), idem istotne na 4*. Takto zostanem u mierne nerozhodnej klasiky. 70% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Nepoznám predlohu ani iné adaptácie. Ale páčilo sa mi to. Space opera s famóznymi vesmírnymi bojovými scénami, pôsobivou hudbou a pekným vizuálom. Najprv to pri odhaľovaní zápletky vyzerá trochu nevyvážene, ale napokon všetko zapadne tam kam má a fungujú aj emócie aj (ten správny) pátos. V podstate ma to potešilo viac než VESMÍRNA PECHOTA: INVÁZIA a dokonca aj viac ako GHOST IN THE SHELL: THE NEW MOVIE... ()

SeBig 

všechny recenze uživatele

Takový utahaný, postavy nic moc.. celkově nic moc. Z námětu se dalo vytěžit větší zábavy. Kdyby to nebylo tak vážný a přidal by se nějakej humor bylo by to určitě lepší. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Pokud by toto anime nemělo prvotřídní vizuální, atmosférovou (a kupodivu i hlasovou) složku, byl by Space Pirate Captain Harlock pouze na cca 57%. Jenže ono má. Zaujalo mě, že zde mluví Yu Aoi, ale překvapivě jsem "objevil" i jinou, primárně "hlasovou herečku" - Miyuki Sawashiro, která v roli blonďaté Kei Yuki, zněla super! ■ Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=1vdw0If6Zzg ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jestli bych měl nějak popsat krátce tento film, tak slovy totální zmatek. Postavy se chvíli chovají tak, a za chvíli jinak, jednu chvíli bojují na jedné straně, za chvíli na druhé, a hlavně je otázkou, o co vlastně všem jde, protože jedni chrání něco, co vlastně neexistuje, druzí chtějí zničit něco, co vlastně neexistuje, a v celém širém vesmíru, kam ty rakety nadsvětelnou rychlostí létají lážo plážo, nenajdete jedinou (!) planetu, kde by rostly kytky, smutné smutné. Až z toho protřelý kosmický vlk a pirát zapláče, když pak květinku zhlédne. Celou dobu jsem čekal, oč vlastně půjde, ale že to bude tak hloupé a hloupě podané, to jsem skutečně nečekal. A ani ta animace nic moc, viděl jsem lepší. Logiku zde samozřejmě nehledat, skákání bez padáku z oběžné dráhy do nitra sopky na planetě je zde normální, stejně jako přežít soustředěnou energii neutronové hvězdy (aniž by bylo cokoliv vysvětleno), takže na tyto věci skutečně rezignovat. I tak však zbude řada další wtf momentů (jak naplánovali, aby tajný agent byl na předem neurčeném místě, kde piráti náhodně přistanou, aby se nechal najmout?). Raději si pusťte taky animované sci-fi Ostrov pokladů. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Mass Effect meets Pirates of the Carribean meets Star Wars. Japonci se opět pomazlili s audiovizuální formou, která většinu času přebíjí samotný příběh a seznámili mimojaponské publikum s legendou jménem Captain Harlock. Příjemnou žánrovou změnou je fakt, že od začátku nejsou rozdány karty v klasickém duchu "ti dobří" versus "ti špatní", ale o onom dobru a zlu vedou tvůrci pomyslnou filozofickou debatu s divákem minimálně do půlky filmu, kdy se začnou odkrývat další zajímavé skutečnosti. Pro fanoušky žánru a CGI filmů povinnost, pro ostatní zajímavá příležitost vidět, co se taky dá natočit za 30 miliónů dolarů. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - V daleké budoucnosti nebo možná asi v dávné minulosti....... Trošku hodně mi vadí ta účelovost. Na začátku příběhu přiletí kapitán Harlock (S-OO 999) na nějakou nejmenovanou planetu. Přistane, nikdo neví proč, počká až na skálu vylezou čtyři pocestní, z nichž minimálně u dvou jsem vůbec nechápal, jak tam vylezli a pak tři z nich prostě zabije. Čtvrtého Yamu si jen tak nechá a to jen proto, že řekl slovo svoboda. Ti tři mrtví taky chtěli svobodu, ale bylo jim to hovno platný. A pak loď prostě odletí. No není to supr scénář? Všichni se tam chovaj jak diktátoři a melou o svobodě.CITÁT - Za svobodu?......... Nebít toho účelového začátku tak se Harlock a Yama prostě nesejdou. Tak nic, ten scénář je ta nelogickej až to bolí. Navíc je tu silně vidět vliv ala Star Wars, od chování, přes oblečení až po některé záběry. Perfektní kresba a povedená hudba. To je tak vše. Za dvě. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Tady vyloženě pasuje kultovní hláška: "To muselo dát práce a přitom taková blbost." Vizuálně je to překrásné, CGI je vypiplané do posledního detailu. Postavičky jsou v pohybu možná trochu tuhé, ale vesmírné bitvy vypadají moc dobře a ze začátku to ohromí. Jenže dějově to je těžko uchopitelná nuda plná nelogičností a nedodělků, takže i ty bitvy velmi rychle omrzí. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Neskutečná paráda a ukázková oldschool space opera se všema kladama a "záporama" které k tomu patří. Nejen, že se opravdu povedlo znovuoživit Harlockovský svět galaktického expresu včetně jeho metafyzických přesahů, ale povedlo se udržet i nekompromisní styl, který sere na to jestli vše dává logický smysl, nezajímá ho divák který se ptá: A proč jako......? Né né - tady se jede po myšlenkách, poselstvích a atmosféře.. Chvilkama mi to svou uvolněností, svobodou, nekompromisním přístupem a chytlavostí hodně připomínalo Jodorowského(v komiksu). Vizuálně je to do detailů prokreslená perla, ve které divák může vidět každý šroubek na laserovém děle uprostřed epické galaktické bitvy, aniž by to pusobilo něják přeplácaně a rušivě................ No prostě, co vám budu povídat.. Super práce a scifíčko přesně podle mého gusta! ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Nepřekvapivý japonský animák. Z toho plyne: špičková počítačová animace, naroubovaná na sci-fi ultra-dramatickou pitomost. Celé je to táááák osudové, že bych plakal... kdyby to tu nebylo už po sté první. Další japonské anime (tedy animovaný film a je mi putna, jestli se tomu tak říká nebo ne), jehož skutečným kladem je pouze technické zpracování. o blbostech a hromadě nesmyslů ála lodní kormidlo, pirátská vlajka vlající ve vzduchoprázdnu a tady bohužel i příliš moc zvuků ve vesmíru (což mi normálně nevadí, ale tady to s tím vším dohromady bilo do očí), plus zjištění lidstva, že je osamělé, ale perpetuum mobile vynalezla cizí rasa a jeden její zástupce žije. A co lépe, vypadá jak člověk resp. Elf. Zase promrhaná technologie. ()

Související novinky

Future Gate Sci-fi Film Festival

Future Gate Sci-fi Film Festival

25.02.2016

Festival sci-fi filmů Future Gate vstupuje letos do třetího ročníku, v průběhu března navštíví postupně Prahu (3. – 6. března 2016, Kino Bio Oko) i Brno (17. – 20. března 2016, Kino Art). Na obou… (více)

Reklama

Reklama