Reklama

Reklama

Hijo de Caín

Trailer

Obsahy(1)

Zdá sa, že zámožní rodičia majú problém zvládať výchovu svojho štrnásťročného syna Nica (David Solans), ktorý je mimoriadne zákerným dieťaťom. Hoci je veľmi múdry, neprejavuje žiadne city a vyhľadáva nezhody. Neustále útoky na svojho otca vyústia jedného dňa k tomu, že sa zúfalí rodičia nakoniec rozhodnú zaplatiť za služby psychológa (Julio Manrique). Avšak Nico zistí, že so svojím lekárom má spoločnú vášeň pre šachy a záľubu v zložitých riešeniach. Zdá sa, že mladý odborník mu bude vedieť pomôcť. Avšak čo sa spočiatku zdá ako dobre rozohratá šachová partia medzi dvomi priateľmi sa vzápätí môže ukázať ako perfektne premyslená manipulácia s hrôzostrašnými dôsledkami. (sochoking)

(více)

Recenze (13)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tvůrci filmu si přes postavého mladého Nica velmi zdařile hrají s divákem a jeho zvědavostí. Je to další španělský film který mě přesvědčil, že kluci a holky z pyrenejského poloostrova umí thrillery dělat, maj k dispozici talentované herce všech věkových kategorií, velmi kvalitní kameremany a ještě kvalitnější režiséry. Ve filmu jsou chvíle, při kterých jsem v určitém nazoru na Nica byl docela znejišťěn a přitom k mému nejistému názoru na Nica dokázala přispět prakticky jen jedna několika minutová scéna (v posteli se sestřičkou ). Když jsem si po skončení dával dohromady 1+1, ale i 3+2 všechno mě to k sobě zaklaplo, ale to je právě ten um, že filmař v jedný scéně dokáže vykolejit divákův názor. Film funguje asi jen na první kouknutí, ale to na kvalitní hodnocení stačí. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„NEZVLÁDÁME HO. POTŘEBUJEME TVOJI POMOC…“ /// 14ti letej (nenormální) parchant Nico by mohl bejt príma bráchou třeba Kevinovi. Příběhově jsme samozřejmě jinde, páč je všechno podřízený zajímavý šachový partii, která směřuje k mistrovskému zakončení. A i když je to jednohubka, rozhodně si tu jednu produkci užívám, páč ta jednoduchá filmařina je účelná. Okamžiky, ve kterých exceluje hudba a smrad (jasan, myslím toho chlapečka…) jistě necháte v samotným závěru „vnitřně“ doznít. 3a½! /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Román „Querido Caín“, který v roce 2006 napsal Ignacio Garcia-Valino Abos, neznám. 2.) Mám parchanta v pasťáku. Navíc je to dobrej šachista. 3.) Thx za titule ,,mirinkat“. /// PŘÍBĚH **** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ** ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Keď už teenager oblbne aj psychiatra, tak klobúk dolu. Možno je niekedy lepšie mať len priemerne inteligentné decko, ako takéhoto vypočítavého a zákerného spratka. Chce sa stať totiž šachovým veľmajstrom (a zbaviť sa otravného fotríka), tak do toho ide rozhodne naplno. Záporák bol vybratý naozaj dobre, mal som ho chuť prizabiť už po pár minútach. Výborne nakrútené aj zahrané, šachy mám rád, bavilo ma to. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Ne, tak já jsem rozhodně zklamaná nebyla. Sice je to film zřejmě na jedno použití, ale byl to napínák od začátku až do konce. Toho spratka Nica bych zpacifikovala hned zkraje, ale to už by pak bylo o ničem, takhle mě vodil dokonale za nos celou dobu, protože jsem si mohla své teorie (které byly přece úplně jasné) postupně házet do koše. Jesús je pro mě absolutní neznámou osobou, ale tohle se mu povedlo, tak to nevzdej a odhal se nám v nějaké další lahůdce. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Výborne rozohraná šachová partia, v ktorej rodinné figúrky riadi synátor. Divácky vďačný cast a všetko naokolo len potvrdzuje, že aj bez huhu vsuviek espa tento žáner s prehľadom ovláda. ( tie šachy tam skutočne sú ). ()

sochoking odpad!

všechny recenze uživatele

Toto bola tak neuveriteľne tupá chujovina, že keby malá na konci otvorila oči a nabehla k stolu a za minútu 46 ho ešte stihla vybúchať, vôbec by som sa nedivil! A malá Diana nemala chybu, ked' na konci do kamery zamávala... Akoby mi to celé iba potvrdila. ()

Khalesi odpad!

všechny recenze uživatele

Film by to bol uchádzajúci, keby v ňom nebolo toľko surovosti voči zvieratám. Neviem si pomocť je mi z týchto filmárskych praktík na zvracanie. Podľa toho som sa naučila poznať častokrát slabý scenár, že sa za každú cenu snažia vytuniť vraždením nejakého toho psa, mačky či rybičky.. Pokiaľ niekto nie je schopný natočiť napínavý thriller bez týchto sračiek, nech zmení zamestnanie! ()

FromHell 

všechny recenze uživatele

Ako už je u Španielov zvykom,film je kvalitne natočený a herecké výkony určite neurazia.No dej je bohužiaľ strašne priehľadný.Očakával som trocha viac... 60 % ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Spočiatku som mal pocit, že to bude niečo na štýl filmu We Need to Talk About Kevin, ale po strastiplnom úvode sa to akosi ukľudnilo a až na pár výkyvov v deji išlo všetko až príliš priamočiaro. A to som sa tešil, že na mňa čaká nejaká nekompromisná a mimoriadna zápletka. Psychologická atmosféra šachového prostredia sa priam núkala na niečo symbolickejšie, no na moje prekvapenie bola táto hra dosť jednoduchá bez výraznejších manipulatívnych zvratov, ktoré sú tak typické pre obdobnú španielsku tvorbu. Škoda, za mňa skôr sklamanie... ()

myschenka 

všechny recenze uživatele

Jestli je něco, co opravdu nemám ráda, tak jsou to lidi, kteří dokážou ublížit zvířeti. Už jen to o nich samých něco vypovídá. Tenhle Kainův syn Nico (a to sám biblický Kain musel být proti němu svatý!) si to u mě pokazil hned od začátku. Ale je fakt, že jsem se i já nechala na chvíli ošálit a uvěřila jsem, že to všechno má vlastně nějaké reálné opodstatnění a že natolik nenávidí svého otce, že dokáže udělat cokoliv, aby mu ublížil. Ale za další chvíli mi zase začalo docházet, že takové věci člověk, který má v sobě aspoň trochu dobra, prostě neudělá. Že nakonec ublížil každému člověku, který mu tu jeho ďábelskou hru uvěřil, a neváhal při ní jít doslova přes mrtvoly, je víc než smutné. Tvůrci si s divákem dokázali pěkně pohrát, jen co je pravda. Líbilo se mi, ale víc už si to asi nepustím. ()

em.redrum 

všechny recenze uživatele

Namlsán španělskými muškami typu: Contratiempo (2016), Tělo (2012), Musarañas (2014), El guardián invisible (2017), La Cara oculta (2011) a podobně jsem si velmi legálně stáhl i Kainova synka. Vše se zdálo býti v pořádku: úžasný vizuál, atmosférický podkres, herci, zápletka a režie.. Už už se těším, jak tu vysmahnu ****, bo *****, ale ten konec? Něco bylo špatně..... Asi jako když celý rok pipláte malý záhonek s marihuanou a v den sklizně zjistíte, že jste už druhý....Filmařsky velmi příjemná jednohubka s přesolenou olivou na konci.. ()

natali.sek 

všechny recenze uživatele

WOW, tak tenhle film mě dostal. Udržuje Vás napnuté od začátku do konce. Nejdříve si říkáte co je s tím klukem špatně? Pak že se nedivíte, když má takového otce, no a nakonec Vás to opravdu dostane. Herec David Solans byl do hlavní role obsazen opravdu dobře, za takovéhle herecké dovednosti v 15-16 letech, kdy byl film natáčen, klobouk dolů. Člověk mu věří opravdu všechno až do úplného konce. Film doporučuji a dávám mu 5*, protože tady opravdu není co vytknout. ()

Reklama

Reklama