Reklama

Reklama

VOD (1)

Mercy je napínavý nadpřirozený thriller, který odkrývá dávná rodinná tajemství. Dva problémoví bratři se vydají společně se svou matkou do odlehlého domu, aby se tu postarali o babičku. Snaha pomoci jim ale přinese nečekané pře- kvapení v podobě děsivých tajemství, která jejich babička dosud skrývala. (Bontonfilm)

Recenze (73)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Přišlo mi to překvapivě herecky slabé, celkově nezajímavé a nestrašidelné. Škode že si Cornwell jako svůj follow-up ke slušné Hrůze v Connecticutu nevybral něco ambicióznějšího. Tohle je takové televizní béčko, které vyloženě neurazí, ale není moc důvod si jej aktivně shánět. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ťažko povedať, komu to sadne a komu nie. Ale u mňa áno. Zaujímavý rodinný horor, môžem povedať, že nie úplne neoriginálny, na tému posadnutosť. Je trochu pomalší, ale napriek tomu nenudí. Tentokrát je v problémoch jedna rodinka, v ktorej začne stará mama vyvádzať nezbednosti a niečo ju posadne. No a tak má vnúčik plné ruky práce a musí vymyslieť spôsob, ako si ju nejakým zázrakom skrotiť. To chudák ale netuší, že o krk ide najviac práve jemu. Opäť tu totiž máme jednu tajuplnú rodinnú legendu. Asi toľko k deju. Ústredný detský hrdina z Walking Dead mi tu príde ešte o niečo znesiteľnejší a rozhodne mu táto rola pristala o niečo viac. Navyše, záverečná 20-minútovka sa pekne vyhrotila, a režisér s atmosférou, príp. s maskami pracovať vie, čo už dokázal v Haunting in Connecticut. Toto síce bolo o štipku slabšie, ale... Proste som rád, že som to videl. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Tohle mi vůbec nesedlo. Další dětský, pomalý a nezáživný horor s levným vizuálem, ve kterém zaujme pouze "hlavní" postava Mercy a celkem slušné atmosférické finále, ale ve většině času jsem se bohužel nudil. 45% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedna z mála vecí, ktoré som od Kinga nečítal a jeden z najhorších filmov podľa Kinga, ktorý som videl. Mal som dojem, že producenti mali autorské práva a hrozilo ich vypršanie, tak radšej, než by ich vrátili Kingovi, „natruc“ nakrútili béčko. Je tu zlé všetko, od hercov (chlapca hrá syn Ricka z Walking Dead) až po výpravu. Bonusom je nezrozumiteľný a blbý scenár, v ktorom je toľko motívov, že to nemalo šancu držať pokope. Nevraviac o WTF momentkách (sekera). Peter Cornwell, ty, ktorý si nakrútil jeden z najnudnejších hororov posledných rokov, Hrôzu v Connecticute. Ty! Darebák! Budem si na teba dávať bacha. (Produkcia: McG.) ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Kdepak, babička Mercy nestoná. To jen zase nějakej démon usiluje o nějakou tu dušičku... Cornwell se po pěti letech vrátil opět s hororem, tentokrát po hříchu zaměnitelným. Bohužel. Ne že by to místy nemělo atmošku (to hlavně díky parádnímu houslovýmu doprovodu), ale snaha děsit přichází vniveč. Obzvlášť v závěru, kde se stereotypně prolíná přítomnost s minulostí a v temnotě se schovává pekelnej pes. Díky kratší stopáži však nehrozí nuda, takže alespoň takhle. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Podľa krátkeho príbehu „Gramma“ od Stephena Kinga sfilmovaný horor o mame s dvoma synmi, ktorá sa príde postarať o jej chorú mamu, disponujúcu však zvláštnymi schopnosťami. Keď tu synovia objavia aj podivnú knihu, naznačujúcu čiernu mágiu, ukazuje sa, že rodina má v kapse ešte pár starých tajomstiev. Kingove trademarky a obľúbené témy presakujú aj tu, no predsa len cítiť, že to bola iba kratšia story, kde to nebolo až tak rozpracované a filmové spracovanie tieto nedostatky nezachraňuje. Takže je to skôr len taký lepší TV počin, čomu zodpovedá aj herecké obsadenie z aktuálnych hororových seriálov. Ale ako taká strašidelnejšia rodinná jednohubka to vôbec nie je zlé. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Rebecca prichádza s partnerom a dvoma synmi do starého rodičovského domu, aby sa postarala o svoju ťažko chorú matku. Nakoľko má mladší so synov, George, babku nadovšetko rád, neustále na ňu dohliada. Ako jedinému sa mu odstupom času podarí získať je pozornosť natoľko, aby na neho neútočila a rešpektovala jeho pokyny. Po pár dňoch nachádza George so svojim bratom záhadnú knihu bez textu či obrázkov. Jeho slzy po dopade na "holé" stránky, spúšťajú sled udalostí, ktoré odkrývajú dlhoročné rodinné tajomstvo. Ich babička Mercy totiž nie je chorá, ale ... Herecké obsadenie dostatočne nalákalo diváka. Nedá sa inak, len s jedným s užívateľov - súhlasiť. "Mercy" je naozaj jeden z mála originálnejšie spracovaných "possession hororov", aj keď až na samotný záver, ktorý sa v určitých momentoch nevyhol lacnému vizuálu, neobsahuje mimoriadne hororové prvky. Je to skôr také dobré, mysteriózne fantasy, vhodné najmä pre ženy a deti. Napriek tomu, že príbeh potešil a záverečná 15 minútovka ponúkla toľko očakávanú atmosféru, vyššie ako 50% to nebude. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Film "Mercy" je adaptáciou poviedky "Gramma", ktorú napísal americký spisovateľ Stephen King. V roku 1985 vyšla v zbierke "Skeleton Crew". Ku tomuto snímku som pristupoval tak, že som si po dlhom čase znova prečítal poviedku a následne si pustil film. Maestro King napísal nepríjemne strašidelný komorný príbeh. No scénarista Matt Greenberg a režisér Peter Cornwell literárnu predlohu úplne preinačili, celé to zbytočne a hlúpo prekombinovali a tak z toho vznikol nudný a nezaujímavý film. ** ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Laciné, bez nápadu, atmosféry a všeho, co by dobrý horor měl mít. Místy se Mercy nadechuje k životu a dostává náboj. Jenže o pár scén dál zase klesne na samé dno. Tak kolísavý děj jsem dlouho neviděl. Teprve závěrečné minuty se snést dají a snímek zvedají nahoru spolu s hereckým výkonem kovboje z Walking dead .. 4/10 = 44% ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Dejovo nezaujímavé, šedivé a dosť predvídateľné. Keby aspoň technická stránka nebola odfláknutá, možno by sa dalo uvažovať nad slabým priemerom. Trikové efekty nula bodov, napr. ten vlk smrti, to bolo čo? Jeden veľký výsmech. V Nekonečnom príbehu bol desivejší, tu boli len žlté oči v tme a trochu pary. Lakačky skoro žiadne, masky radšej ani nespomínať, vizuál podpriemerný a atmosféra mala k mrazivosti riadne ďaleko. Legenda mohla byť tiež prepracovanejšia. Skrátka, režisér si neodviedol dobre svoju robotu. Jeho Hrôza v Connecticute bola na kvalitatívne vyššom stupni. Na druhú stranu, chalanisko z TWD nebol najhorší, v budúcnosti určite niečím prekvapí. 40/100 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tomu klišé, jak zle dopadajú filmofania Kingových poviedok sa radšej vyhnem, keďže som videl väčšinou tie najvydarenejšie; Mercy by patrila niekam do stredu. A možno aj nižšie. Ona forma je nevýrazná, obyčajná, jak Tv film. Spočiatku evokujúc nostalgický príbeh z dediny, prejde k psychológii, ktorej sa venovať ani nezačne, až ku strašeniu, ktoré mu nejde. Tretia hviezda za nápady. V A-čku to mohla byť pecka ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Na tenhle kus jsem se podíval jen kvůli tomu, že je napsán na motivy povídky krále hororu Stephena Kinga... Zda-li se drží povídky, nebo se jí scénáristi jen lehce inspirovali nedokážu posoudit, protože si ji vůbec nevybavuji... Ale to není vůbec důležité... Podstatné je, že jde i přes krátkou stopáž o extrémně nudný a zdlouhavý kousek o zlobivé babičce, která skrývá pár nepěkných tajemství... Atmosféra kromě posledních pár minut prakticky žádná, herci se také moc nepředvedli, nahota ani gore se samozřejmě nekoná, takže za mě jde čistě o ztrátu času... ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Zklamání jako prase!Od režiséra výtečného Haunting in Connecticut jsem čekal teda mnohem lepší film.Režisérské vedení herců je naprosto tragické, výkony jsou úplně mimo, scénář stupidní a střih totálně na vyliž prdel.Navíc zvuková stopa se úplně imbecilně mísí dohromady, takže slyšíte spíš slova a zvukový efekty vůbec.Hudba děsná, atmosféra nulová a lekačky asi dvě.Tenhle film je opravdu totální brak a nepovedlo se na něm naprosto nic.Cornwell asi za výdělek Haunting in Connecticut vyšňupal moc kokainu.15%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Překvapivě solidní obsazení na to, že se jedná o prachobyčejné béčko, ale to je tak všechno, čím je Mercy zajímavá. Bábrdle posedlá démonem příliš strašidelná nebyla, atmosféra také moc nepomáhala a již zmíněná herecká sestava se zrovna dvakrát nepřetrhla. Ne že by to byl úplný shit, ale je to ten typ filmu, na který do půl hodiny zapomenete. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - "Love mode me" ("Mne zbudovala láska") -Pekelná brána-......... Natočeno podle povídky Stephena Kinga "Gramma" (Babička), která již jednou byla natočena a to v roce 1986 pro seriál Twilight Zone (Šedá zóna). CITÁT - Ta vlčice není duch. Sežere tě a vykálí tě v Pekle........... Příběhu by svědčilo rychlejší tempo, ona už tak je totiž ta krátká povídka celkem hodně prodlužovaná. Část filmu se odehrává ve tmě a lekací scény jsou založené na "hlasitém" zvukovém doprovodu. Tak že spíše zápor. CITÁT - Babi, určitě tam z tebe něco zůstalo............ Slabší průměrný thriller. ()

Reklama

Reklama