Reklama

Reklama

Arakain, Lucie Bílá, Petr Kolář - XXX - Praha PVA Expo

(koncert)
všechny plakáty
Hudební / Dokumentární
Česko, 2013

Obsahy(1)

Seznam skladeb:

01. Nesmíš to vzdát
02. Strážci času
03. Šeherezád
04. Gilotina
05. Kamennej anděl
06. Kolonie termitů
07. Zase spíš v noci sama
08. Adrian
09. Kyborg
10. Do zdi
11. Magor
12. Ďábelská hra
13. Paganini
14. Strom života
15. Prázdnej kout
16. Muzeum zla
17. Černý koně
18. Ptáci z ráje
19. Marat
20. Forsage
21. Cornoutto
22. Satanica
23. Ztráty a nálezy
24. V ruce svírám kříž
25. Dotyky
26. Zimní královna
27. Tygřice (AC/DC cover)
28. Pán bouře
29. Proč
30. Apage Satanas (Satan)

(více)

Recenze (8)

Satan 

všechny recenze uživatele

Solidní nálož. Potěší spousta starých pecek (škoda, že chybí Amadeus) a i ty z období Petra Koláře. Ten si koncert vyloženě užíval a spolu s Lucinou byli výborným oživením. Toužimák si to dal grandiózně, Strážci času hrozná mrda :) ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Koncert parádní, jeho záznam má jisté mouchy. Zpěv mi občas připadal trochu utopený a publikum bylo slyšet a vidět jen mezi písněmi. Neuškodil by občasný záběr od pódia do lidí, a určitě tam chtělo nainstalovat pár mikrofonů. Takhle Honza vyhecuje publikum, aby zpívalo místo něho, a v záznamu je z toho instrumentálka. Působí to rozpačitě. Tak to snad příště vychytají, nebo si najmou režiséra. ()

Ellmariachi 

všechny recenze uživatele

Čistá metalová/rocková nálož. Arakain u mě díky Toužovi letí vzhůru a pomalu si sedá za Kabaty a Škwory. Díky tomuhle záznamu jsem si našel několik nových songů. Kytary, bubny, Toužímský, Kolář, i Bílá výborní. 90 procent. ()

HArna 

všechny recenze uživatele

Něco se mi líbí víc, něco míň. Jsou zde písně z "Brichtovy éry" a upřímně zpěv Toužimského mě v tom nesedí. Né však všechny, některé jsou odzpívané skvěle. 65% ()

Shogin 

všechny recenze uživatele

Konečně koncert Arakainu s výborným střihem (co si budeme povídat, dvd z Edenu postrádalo záběry na Mirka Macha a 20 let natvrdo má naprosto otřesný jak střih tak kameru). Honza Toužimský opět dokazuje, že je tím pravým frontmanem pro Arakain (ať si každý říká, co chce) a krom samotného výkonu si zaslouží i poklonu za již zmíněný střih a zvuk DVD, o které se postaral sám a odvedl rozhodně výbornou práci. Lucie Bílá s Petrem Kolářem jsou úžasným oživením. Na všech je vidět, že si to užívají, tudíž bych šel i k nejvyššímu počtu hvězdiček, ale přece jen už mě tahle partička nebere tolik jako dříve. ()

PamelaJJK 

všechny recenze uživatele

Arakain už je na míle vzdálen své bývalé slávě a popularitě. Už dávno to není, co to bývalo za Aleše Brichty. S tím bohužel nic nenaděláme a nezbývá, než se s tím smířit. I tak však Arakain sleduji a pořád patří k tomu lepšímu na české scéně, i když už dlouho není mojí srdeční záležitostí. Na tohle DVD jsem se však moc těšil a věřil jsem, že se mi spraví chuť a nálada po předchozím nepovedeném "hybridním" paskvilu, který nebyl ani dokumentem, ani koncertem a byl, bohužel, k zblití... A chuť i náladu jsem si opravdu vylepšil. Instrumentálně, technicky i vizáží je Arakain kvalitní. A to je fajn. Nemůžu ale prostě "strávit" zpěv Honzy Toužimského. Nebýt na tomto koncertě jako host Lucie Bílá a Petr Kolář, tak by mé hodnocení bylo znatelně horší. Když slyším jak jsou staré pecky Arakainu (z období Aleše Brichty) zprzněné zpěvem Jana Toužimského, tak se mi chce brečet. To je ale častý problém zavedených kapel po odchodu zpěváka a frontmana. Podobný problém mám třeba i se skupinou Kryptor a jejich současnou produkcí. Zpěvák Pípa je jen jeden. A Aleš Brichta též. Dělali kapelám xicht a bez nich to stojí za starou bačkoru... Zpět k hodnocenému DVD. Set list je průřezem kariérou, zvuk je dost kvalitní, zpěv není utopený, atmosféra je slušná. Jen mě poměrně dost iritovaly některé průpovídky Honzy Toužimského. Další důkaz toho, že Honza Toužimský snižuje kredit Arakainu. Je to škoda. Opravdu škoda... Ale díky hostům, stopáži, atmosféře je mé hodnocení čtyřhvězdičkové... :-) Po nějaké době a několikerém opakovaném zhlédnutí bych na mém původním hodnocení nic neměnil a jen bych dodal, že se na tomto koncertě krásně ukázal rozdíl mezí "brichtovským" obdobím a obdobím "po Alešovi". Staré fláky jsou parádní a zub času jim nic z jejich krásy neuhlodal. Ale novější songy jsou ve většině tragické a nemají potenciál a nárok stát se takovými hity jako Proč, Pán bouře, Strážci času, Kolonie termitů, Gilotina,... Před necelým týdnem byli Arakain u nás s klubovým turné a dřív bych šel bez váhání (i za cenu neplaceného volna ve fabrice), ale dnes jsem si to klidně odpustil (a to jsem měl volno). Je to škoda, že tenhle klenot českého metalu ztrácí lesk... ()

GASTON73 

všechny recenze uživatele

Seznam skladeb a autoři DVD 1. Nesmíš to vzdát (zpěv Toužimský) (Zdeněk Kub/Aleš Brichta) 2. Strážci času (zpěv Toužimský) (Zdeněk Kub/Aleš Brichta) 3. Šeherezád (zpěv Toužimský) (Zdeněk Kub/Aleš Brichta) 4. Gilotina (zpěv Toužimský) (Miroslav Mach/Aleš Brichta) 5. Kamennej anděl (zpěv Toužimský) (Jiří Urban/Aleš Brichta) 6. Kolonie termitů (zpěv Toužimský) (Zdeněk Kub/Aleš Brichta) 7. Zase spíš v noci sama (zpěv Toužimský) (Miroslav Mach/Aleš Brichta) 8. Adrian (zpěv Toužimský) (Jiří Urban/Aleš Brichta) 9. Kyborg (zpěv Toužimský) (Miroslav Mach/Aleš Brichta) 10. Do zdi (zpěv Toužimský) (Zdeněk Kub/Aleš Brichta) 11. Magor (zpěv Toužimský) ((Zdeněk Kub/Aleš Brichta) 12. Ďábelská hra (zpěv Toužimský) (Miroslav Mach/Miroslav Mach) 13. Paganini (zpěv Toužimský) (Miroslav Mach/Miroslav Mach) 14. Strom života (zpěv Toužimský & Kolář) (Jiří Urban/ Petr Kolář) 15. Prázdnej kout (zpěv Kolář) (Zdeněk Kub/Petr Kolář) 16. Muzeum zla (zpěv Kolář) (Zdeněk Kub/Zdeněk Kub) 17. Černý koně (zpěv Kolář & Zíka) (Zdeněk Kub/Zdeněk Kub) 18. Ptáci z ráje (zpěv Kolář) (Jiří Urban/ Petr Kolář) 19. Marat (zpěv Toužimský) (Jiří Urban/Jitka Plachá) 20. Forsage (zpěv Toužimský) (Zdeněk Kub/Zdeněk Kub) 21. Cornoutto (zpěv Bílá) (Marek Podskalský/Aleš Brichta) 22. Satanica (zpěv Bílá) (Aleš Brichta/Aleš Brichta) 23. Ztráty a nálezy (zpěv Bílá) (Marek Podskalský/Aleš Brichta) 24. V ruce svírám kříž (zpěv Bílá) (Jiří Urban/Václav Kopta) 25. Dotyky (zpěv Bílá) (Jiří Urban/Aleš Brichta) 26. Zimní královna (zpěv Bílá & Toužimský) (Jiří Urban/Aleš Brichta) 27. Tygřice(You Shook Me All Night Long) (zpěv Bílá & Toužimský) (Angus Young, Malcolm Young/Gabriela Osvaldová) 28. Pán bouře (zpěv Toužimský) (Jiří Urban/Aleš Brichta) 29. Proč (zpěv Toužimský) (Zdeněk Kub/Aleš Brichta) 30. Apage Satanas (zpěv Toužimský & Kolář) (Zdeněk Kub/Aleš Brichta) ()

Reklama

Reklama