Reklama

Reklama

Zázračný svět

(seriál)
  • Velká Británie Wonders of Life
Trailer

Epizody(5)

Obsahy(1)

Fyzikální zákony řídí život gigantických stromů i bakterií mikroskopických rozměrů. Velikost organismů zásadně ovlivňuje způsob jejich života. Přestože jsou všechny na stejné planetě, jako by žily ve zcela odlišných světech... (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Liya 

všechny recenze uživatele

Nádherný dokument, který se Prima ZOOM z mně naprosto nepochopitelných důvodů rozhodla vysílat ve verzi bez Briana Coxe (proč vůbec existují dvě verze? Ví to někdo?), čímž dokument ztratil jakýsi třetí rozměr, který mu sympatický a se zápalem a nadšením sobě vlastním komentující Brian Cox dodával. Rozhodně doporučuji ke zhlédnutí v "neokleštěné" verzi. ()

Viperine 

všechny recenze uživatele

Pět hodinovek, z nichž každá je kouzelná. Nesouhlasím s (momentálně zde jediným) komentářem DaViDa 82, podle mně je tohle kvalitní série, která nám ukazuje přírodu v souvislostech - není to do hloubky kutající, supervzdělávající a extravědecký dokument, ale série, která má popularizační charakter, úžasnou obrazovou stránku, široký záběr, nadmíru zajímavý obsah a sympatický a očividně zapálený komentář Briana Coxe. Dotknout se mnohého v krátkém čase ještě neznamená, že výsledek nutně musí být povrchní. Tenhle dokument díky tomu ukazuje přírodu jako komplex - tak, jak bychom ji měli vnímat. Ke všemu je to fakt pastva pro oči. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Pohodový dokument, který ale trochu působí jako kdyby se Brian se štábem vydal na cestu kolem světa a u toho jen tak mimochodem povídá o zajímavých věcech. Je to příjemně relaxační, obrazově moc pěkné a alespoň na mě to profesůrkovo lehounké vědátorské básnění funguje. Attenborough to není, Wonders of Life není dokument o zvířatech, ale spíše názorná ukázka, jak příroda jako celek podléhá zákonům fyziky a nebo naopak, jak je využívá ku vlastnímu prospěchu. Nemůžu se ovšem zbavit pocitu, že by to nemuselo být tak obecné. Nic skutečně objevného jsem se nedozvěděl a vzhledem k tomu, že je Brian Cox, zejména co se týče částicové fyziky, skutečná kapacita, mě trochu mrzí, že jen málokdy zabrousí opravdu do hloubky. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Problém není, že se BBC snaží oslovit i jinou cílovou skupinu než doposud a důsledkem čehož se tu vesměs probírají a rozebírají základy, které jsou tak nějak všem známé či jsou „zkušenějším“ známé z jiných pořadů. Problém je, že to Cox prezentuje jak pro naprosté debily, kteří nemají kapacitu ani na to, aby úspěšně zvládli první stupeň základy a právě on je ten Vyvolený, který byl na Zem seslán, aby všechny poučil. A činí tak skrze intonaci a gestikulaci, které jako by vypadly z konkurzu na roli zhuleného Ježíše s jokerovským úsměvem zvěstujícího velké pravdy apoštolům. V praxi to vypadá tak, že cestuje na nějaké odlehlé exotické místo a… A nic z toho. Takto například vleze do největšího jeskynního komplexu planety, kde nám vyjeví, že v naprosté tmě nic nevidí, ale že se mu zbystřily ostatní smysly. Tím to končí a nic víc z toho. A jede zase o kus dál na jiné exotické místo. Vzhledem k tomu, že nesleze z obrazovky, tak jde buďto o nepřekonatelný problém či pokud jste škodolibí holomci jako já, tak o skvělé guilty pleasure. Výhoda toho druhého přístupu je, že se skvěle pobavíte a ještě si díky tomu užijete trefná videa podobná tomuto. ()

Galerie (4)

Reklama

Reklama