Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Věrný přítel Zlatého slavíka Karel Šíp plánuje, jak dostat Karla Gotta z hledáčku nejvěrnější, a poněkud vlezlé fanynky. V televizním filmu se po delší době dali dohromady tvůrci diváckých hitů posledních dvaceti let, včetně kameramana Jana Malíře. Hudební komedie Škoda lásky je úvodním příběhem stejnojmenného cyklu povídek našich nejznámějších spisovatelů na téma lásky ve všech jejích podobách. (Česká televize)

(více)

Recenze (17)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl seriálu sice lákal na zábavu typu Karel Gott a Karel Šíp v rolích Karla Gotta a Karla Šípa, ale nabídl toho víc. Hlavně ze strany mně zcela neznámých herců Zory Valchařové-Poulové a Petra Píši. Obzvláště první jmenovaná se proměnila v psychopatickou fanynku toho kalibru, že jsem střídavě nevěděl, zda ji mám litovat nebo z ní mít hrůzu. Jan Hřebejk to zrežíroval s přehledem, takže jsem se docela dobře bavil. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Viděla jsem díl z tohoto cyklu prvně dnes a jen proto, že se včera na ČT vzpomínalo na zesnulého Karla Gotta. Mě Škoda lásky pobavilo. A Zorka Valchařová-Poulová byla skvělá! Perfektní poblázněné strašidýlko, zamilovala jsem se do její role. :) Mistr klasicky fajn, smysl pro humor měl vždy a je sympatické, že si dělal srandu často sám ze sebe. V pohodě, líbilo. ()

Reklama

Igy007 

všechny recenze uživatele

Vtipná malá komedie. Byla by to úplně průměrná TV zábava nebýt Valchařové. Ona tomu dává tu čtvrtou hvězdu. Člověk by jí nejradši dal tečku, ale nemůže, protože ona je v té své pomatenosti roztomilá. Vlastně je to asi tak, že moc dobře ztvárnila typickou patologickou fanynku, akorát že tahle kromě posedlosti Kájou vlastně nemá žádné zlé vlastnosti. Je to hodně nenápadná, ale velmi slušná herečka. V několika rolích už jsem ji viděla a když tak nad tím přemýšlím, stala jsem se již před časem její fanynkou. ()

vinducha 

všechny recenze uživatele

Co dodat , Božský Kája byl fenomén asi jako Plzeňské pivko  , Spejbl s Hurvínkem nebo Jarda Jágr o který jsme se museli dělit sice trochu se sousedy v NDR , bo tam byl též nekriticky uctíván a milován. Nicméně paní Valchařová tu totální fanynku dala takovým způsobem , že sem se se uchechtával celou dobu trvání epizody . Moc milá vzpomínka. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Skvělá komedie, která perfektně ukazuje Gottův smysl pro humor i to, že si prostě ze sebe uměl vždycky udělat legraci. Gott i Šíp jedou na plný plyn, užívají si to (a scéna, kde předstírají gayství je geniální) a kromě milého příběhu je to navíc opravdu nečekaně vtipné a zábavné. Sympatická komedie, která je opravdu pravou komedií, škoda, že Karel nedostal takových příležitostí ve filmu víc. A škoda, že jsem tuhle krásnou věc, ve které mimochodem exceluje i Zora Valchařová-Poulová neviděl dřív. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Karel Gott v tomto autobiografickém příběhu hraje sám sebe, proto by se mohlo zdát, že scény točené ve filmové vile, ve které bydlí, je opravdu jeho domovem, ale není tomu tak. Vila stojí v Černošicích v ulici Zdeňka Lhoty 439. (sator)
  • V autobusácké špeluňce, kam byla fanynka Karla Gotta pozvaná, hraje kapela Zatrestband – swingový orchestr z Třeště. Urostlého řidiče autobusu si zahrál a zazpíval jejich kapelník Petr Píša. (Brtniik)

Reklama

Reklama