Reklama

Reklama

Škoda lásky - Série 1 (2013) (série)


Situace v kuchyni (S01E14)

(epizoda)

Obsahy(1)

Banální situace manželů, kteří se chystají do školy vyžehlit průšvih nezdárnému synovi, se rozvine v drama s překvapivou pointou. Svojí věčnou svárlivostí synovi u ředitele školy spíš uškodí. Aby toho nebylo málo, tak do hry vstupuje dědeček, v kterém matka shledává prapůvod všech svých problémů. Vnuk s dědečkem se dostávají do role rodinných potížistů, což je velmi sbližuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (9)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná role pro všechny zúčastněně. Ředitel Čermák je super ředitel a fanatik do fotbalu, Cibulková je dobrá ukázka pohodové učitelky, rodiče Chmela a Hybnerová jsou správně trhlí, synáček Piškula je obětí svých rodičů a nejlepší roli dostal děda Helšus, který si svou roli nahluchlého a mírně zapomínající dědy pořádně užil. Příjemná povídka, která diváka potěší. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Já teda opravdu netuším o jaké pointě to tvůrci mluví. A překvapivé? To už vůbec ne. Sledujeme dva manžele, kteří se dostanou k řediteli svého syna, protože ten vyhrožoval učitelce. Matka svého syna brání a vyhrožování svede na své zlozvyky. Otci se nelíbí matčin laxní přístup k výchově syna, přitom je otázkou co ty roky teda dělal sám, ale doma překvapivě rezignuje a syn opět vyrůstá jako dříví v lese. Mezitím svedou rodiče sice rádoby zábavnou, ale přeci jen lehce hysterickou hádavou scénu. A světe div se...nic nevyřeší. Ani během hádky, ani výchovnou formou pro syna. Vyhrožování pedagogovi, byť nejspíš nemyšleno zcela vážně, nepřijde rodičům tak vážné, aby to se synem nějak důkladně řešili, místo toho si v posteli užijou a dopis napíšou za něj, to je panečku výchova. A to je ještě třeba přičíst, že byl syn na rodiče drzý. I to mu projde. No, to bych v tom věku doma zkusil. Na mě máma brala vařečku. A rodiče? Ti svalují vinu jeden na druhého nebo matka nejlépe na svého otce. Hrozná povídka a to i dějově i jako sociální sonda do života současné pražské rodiče. No jestli takhle Pražáci vychovávají své děti... ()

Reklama

Reklama