Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (3)

Škoda lásky (2013) 

22/22 Když už jsem se dostala tak daleko, že mám za sebou celou první sérii, tak už si dokoukám, ale žasnu. Místy naprosto nesnesitelné, sterilní a nevhodné na trávení volného času u televize. Jindy to má na malém prosto celkem zajímavý nápad, někdy i dobrý herecký výkon jednotlivce. Ale co je extrémně zajímavé, je práce s předlohami. Kde jinde potkáte vedle sebe Jaroslava Havlíčka, Eduarda Petišku vedle Martiny Formanové nebo Petra Šabacha? Neuvěřitelné, co se v té ČT děje. ()

Série 1 (2013) (S01) 

Z 15 epizod prvního cyklu stojí za pozornost jen některé. Například Hrdina je krásným malým dramatem z prostředí bezdomovců, ve kterém se skvěle rozehrává Taclík s Issovou. Diamantová svatba je kouzelně nostalgická. Přirozený talent je lepší, než mnoho obdobě koncipovaných celovečeráků se záletným Langmajerem. Díky S jedním uchem na veselo se setkáváme s chytrou reflexí fenoménu Čtyřlístek. V Májové romanci doktora Mráze by se musel do Mariky Procházkové zamilovat každý. Dobrodružství je skvělé žánrové překvapení na naše poměry. Titulní Škoda lásky je to nejlepší, co kdy natočil Karel Gott i Karel Šíp. A Manželka dala jednu z nejlepších příležitostí Lindě Rybové za celou její dospělou kariéru. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Z navazujících 7 epizod nové řady opět stojí za pozornost výběr autorů, zejména nápad na propojení prvních dvou příběhů podle Petišky. O něco horší je to s parafrází na Divou / Divnou Báru. Zábrana a Hrabal jsou pro změnu hodně zajímavé miniatury s výbornou atmosférou. Nicméně celek ani zdaleka nepřekročil mnohem zralejší slovenský cyklus Nesmrteľní (2010), který přistoupil ke klasickým předlohám s větší odvahou a zároveň respektem. Máme se ještě co učit. ()

Reklama

Reklama