Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Recenze (121)

Enšpígl

všechny recenze uživatele

Viděl jsem jen dva příběhy, které tady navíc ani nejsou uvedeny včetně herců, takže hodnotit nebudu, ale příběh Idyla na konci léta s Jirkou Mádlem a Veronikou Kubařovou se mě díky užasné práci kameramana dostal hodně dovnitř, protože Sázava to je prostě poezie, krása a romantika a to všechno jsem v těch záběrech měl, navíc jsem se tady naprosto zamiloval do Veroniky Kubařový. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

22/22 Když už jsem se dostala tak daleko, že mám za sebou celou první sérii, tak už si dokoukám, ale žasnu. Místy naprosto nesnesitelné, sterilní a nevhodné na trávení volného času u televize. Jindy to má na malém prosto celkem zajímavý nápad, někdy i dobrý herecký výkon jednotlivce. Ale co je extrémně zajímavé, je práce s předlohami. Kde jinde potkáte vedle sebe Jaroslava Havlíčka, Eduarda Petišku vedle Martiny Formanové nebo Petra Šabacha? Neuvěřitelné, co se v té ČT děje. ()

Radko odpad!

všechny recenze uživatele

Komentár k seriálu výstižne zhodnotila jedna z postáv poviedky Pravda: "Všechno tady je voprc. A nedělej, že to nevíš.". ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě Karel Gott příjemně překvapil, na stranu druhou bylo ale téměř zbytečné, aby ve filmu dostal takový prostor. Mnohem lepší by myslím bylo, kdyby si ho tvůrci coby opravdovou žijící legendu schovali pro jednu scénu, a to pro tu v mistrově šatně po koncertu. Tím pádem Karel Šíp byl zbytečný úplně (a ten "gay" vtip pekelně trapný), ale lákadlo pro diváky je holt lákadlo pro diváky. Do nadprůměru nicméně Škodu lásky posouvá úžasně tragikomicky dojemný výkon Zory Valchařové-Poulové, civilně lidský projev Evy Holubové a sympatický samorost Petr Píša. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

Pozn: Samostatné hodnocení budu doplňovat postupně, protože předpokládám, že každý díl bude mít jinou kvalitu. Celkové hodnocení doplním až po shlédnutí všech dílů.--TV/// Obsazení ?/10 Děj ?/10 Hudba ?/10 Prostředí ?/10/// PLUS: Karel Gott v roli sebe sama potěší určitě mnohé fanoušky MÍNUS: ? /// Shrnutí 1. Škoda lásky: Tak tohle jsem nečekal. V momentech kdy Karel Gott "hrál" aby odradil svoji nejvěrnější fanynku jsem se opravdu bavil, A docela by mě zajímalo jak moc skutečný tento příběh je. Závěr je potom krásný a potěší hlavně romantiky.(****70%) 2. Májová romance doktora Mráze: Slabší rozjezd, ale některé situace tak pěkně a vtipně zahrané, že jsem se ke konci hodně bavil.(****75%) 3.Manželka: Docela psycho, takže se mi to moc nelíbilo.(**45%) 4.Úspěšný lov: atraktivní scénář, Hana Vagnerová i Jiří Langmajer, povedená atmosféra a napětí mezi postavami, jen ta pointa mě zaskočila.(****75%). 5.Mokré tričko: Moje oblíbená disciplína :-) nicméně atmosféra byla taková nervózní a stylu jako že to asi nedopadne dobře. Mám z toho smíšené pocity.(***55%) 6.Maruška: Eva Josefíková na sebe strhává veškerou pozornost a postavě, kterou hraje Langmajer se moc nedivím. Je tu i pěkně vylíčeno vesnické prostředí a její atmosféra. Nicméně hlavně v závěru jsem se v postavách trošku ztrácel. A víc by se mi líbilo kdyby z toho byl celovečerák.(***65%). 7.Vzpomínky: Taclík, Krobotová, Brancuzský, jinými slovy tři skvělé postavy, které baví a baví. Stejně taky jsem si neuvěřitelně dobře bavil nad scénářem, který hrdinům přichystal nejedno překvapení. Zatím nejlepší díl.(*****90%). 8.Diamantová svatba: potěší Jan Skopeček a Jana Pidrmanová, příběh je tragikomický, zahráno je to civilně.(***65%). 9.Družička: Sympatické (ne)herečky v hlavních rolích, které však hrají přirozeně, děj má zajímavý průběh a závěr napovídá něco o sesterské lásce. (****80%). 10.Přirozený talent: Langmajer potřetí, tentokrát mě ovšem jeho postava nebaví tak jako ty předchozí. Zato Eliška Křenková se do své postavy pěkně převtělila. Nicméně celkový dojem je trošku rozporuplný a smíšený. (***65%). 11.Pravda: ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

TV-seriál. Viděl jsem pouze posledně odvysílaný cyklus a zdálo se mi to lehce pochmurné a ne moc zajímavé, ale na tři hvězdy to s přimhouřeným okem, ještě stačilo. | 6. Hrdina 60%, Situace v kuchyni 60%, Dobrodružství 50% > Průměr: 57% (3*) | ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem díly Miss mokré tričko a Maruška, a docela dobrý. Sice, 1/ to karikování venkova Pražákům vážně moc nejde, ale tady to aspoň bylo v nadsázce, Suchánek nažranej jak broky a Plesl už se z té škatulky slizáků asi nikdy nedostane. 2/ divím se Evě Josefíkové, že tuhle postavu vzala, sranda to ale byla a Langmajer tentokrát fakt zabodoval (Viewegh celkem taky). Chyběla mi tam jenom erotika, ale to bych asi chtěl hodně.___Další díly neplánuju. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Škoda lásky Škoda slov... Šabachův vtip rozved(k)li Hřebejk s Jarchovským do hodinového tápání. To, co Klein s Pecháčkem zvládli v pár minutových scénách ("Kájo, vydrž."), se pod Hřebejkovým vedením neskutečně vleče (scény z candrbálu, opakované obléhání vily a nelogické partnerství Gotta a Šípa - nejdřív jsem si myslel, že Šíp hraje moderátora, později vypadal na ochranku?:-). Poloviční stopáž by bohatě stačila. Pár vtipů pobavilo ("Darinko, zpívej.", rebarborový koláč, svetr Karel:-). Jednoznačkou vítězkou je Gottova manželka, která asi scénář prokoukla a raději nehrála... 33% Májová romance podle povídky Petra Hudského zaujme maximálně slovními hříčkami ("Šutr z Nevady." - "Nevadí."), vtip zavání trapností (houbaři v lese: "Já našel lišku" - "Já psa.") 12% za tuctovost. Manželka Pokud autor alibisticky rozmazává snové představy, tak u mě nemá šanci. A nepomůže tomu ani TUBLATANKA... 10%.Úspěšný lov Otázka zní: v této nudné vieweghovině autor chtěl udělat hlupáky z novinářů, nebo z úspěšných spisovatelů? Nepomůže tomu ani Nezval... 20% Miss Mokré tričko Formanová vykrádá Formana ... 10% Maruška "Co to, proboha, bylo?" Další Vieweghovu nudu částečně polidšťuje Eva Josefíková. ... 15% Vzpomínky Natahovaný příběh, který zaujme vtipem i dobrými herci. 50% Diamantová svatba Zdlouhavě odvyprávěný příběh drží nad vodou Jan Skopeček. 20% Družička: Příběh se naprosto odlišuje od ostatních, což ani tak nepřekvapí, když námět napsal autor, který žil v jiné době. Mám motivaci přečíst si povídku Jaroslava Havlíčka. 50% Petr Hudský má Přirozený talent psát povídky o ničem. Tvůrci navíc matou opětovným zařazením Langmajera, který předchozí 2 role ztvárnil ve Vieweghových povídkách. 15% Pravda Neoriginální příběh o otcovství. 10%. S jedním uchem na veselo Psanou podobu povídky a audioverzi v podání Zdeňka Svěráka znám. Televizní podání nestojí ani za bulharský leva. 10% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale přijdou mi ty jednotlivé díly nejen bez invence, ale všechny natočené na jedno brdo. Jako kdyby je natáčel jeden režisér podle jednoho scénáře. Všechno jsou tak strašně „uvěřitelné“ příběhy, že se cítím jak na jiné planetě a potřeboval bych překladový slovník pro obyčejné lidi. - EDIT: Dlouho jsem neviděl díl s Karlem Gottem. Za něj bych šel s hodnocením na jednu hvězdu, ale to by nebylo spravedlivé vůči ostatním dílům. Díl s Gottem je strašný - když babičku napadlo hned pět možných, zajímavějších a zábavnějších řešení, asi je něco špatně. Samotné rozuzlení je pitomoučké. Nelogičnosti na hraně uvěřitelnosti (tak vám každou neděli někdo leze na zahradu, a vy nezavoláte policajty? Nedáte k bráně bodyguarda? A ta sestra si v ty neděle ráno nemohla sestru rovnou ohlídat? Atd.) ()

MáŠa 

všechny recenze uživatele

Díl s Gottem (Škoda lásky): fakt dobrej. Rozesmál hned v několika situacích. K dokonalosti tam sice něco chybělo, ale to bude jeden z filmů, u kterých nebudu mít problém, když znova poběží v televizi, abych na ně koukl. Co se týče dalších "dílů", ty jsem ještě neviděl. Májová romance doktora Mráze: Taky příjemné, trošku kýčovité Manželka: Zde bylo celkem napínavé sledovat, co z toho bude dál, ale když už vše bylo u konce, vylezl z toho neoriginální příběh, který měl bláznovský konec ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Škoda lásky - Karel Gott - prostě škoda slov. Za ten jasnej špatnej hod, dávám pouze jeden bod. Další díly stejná stopa, jsem otráven, je toho žel doslova celá půlkopa. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Škoda lásky: 70% /// Májová romance doktora Mráze: 75% /// Manželka: (za Tublatanku 5% navíc) 65% /// Úspěšný lov: 40% /// Mokré tričko: 75% /// Vzpomínky: 65% /// Diamantová svatba: 60% /// Pravda: 40% S jedním uchem na veselo: 10% /// Hrdina: 60% /// Idyla na konci léta: 75% /// Polibek pro vítěze: 70% /// Myška je kouzelná: 30% /// Srdce ženy: 60% /// Zamilovaná: 55% ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Některé příběhy jsou dobré, jiné horší. Při "životě" je drží herci. Ale co ty pointy?! To je docela slabota... U některých povídek tu nejsou nebo nám chtějí tvůrci předvést co to znamená scénáristická bezradnost?! (viděna 2., 3., 4. a 5.série povídek) 2 až 3 hvězdy ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda lásky? V tomhle případě spíše škoda času nebo škoda rány, která padne vedle. Pořád jsem čekala, že se jednotlivé příběhy nějak rozjedou a někam se posunou, ale oni byly horší a horší, až mi splynuly v jeden velkých chumel. Ten už nemám ani sílu rozklíčovat. Začínám mít pocit, že už i slovutná ČT dělá ze svých diváků blbce nebo při nejmenším pokusné králíky. ()

Reklama

Reklama