Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Videa (7)

Trailer

Recenze (121)

venison 

všechny recenze uživatele

Kromě prvního dílu s Kájou Gottem jsem stihla kupodivu všechny.. Některé příběhy nebyly špatné, některé nestáli za moc.. Většinou byly hodně natahované, vyzněly do ztracena a chyběla jim údernější pointa :-( Herecké obsazení bylo většinou dobré.. Dalo se z toho rozhodně vytřískat víc.. Takový repertoár bych spíš čekala na Nově než na o poznání vesměs kvalitnější ČT1.. ()

blackrain odpad!

všechny recenze uživatele

Škoda lásky? V tomhle případě spíše škoda času nebo škoda rány, která padne vedle. Pořád jsem čekala, že se jednotlivé příběhy nějak rozjedou a někam se posunou, ale oni byly horší a horší, až mi splynuly v jeden velkých chumel. Ten už nemám ani sílu rozklíčovat. Začínám mít pocit, že už i slovutná ČT dělá ze svých diváků blbce nebo při nejmenším pokusné králíky. ()

Reklama

Luk Skywalker 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že se jedná o volný cyklus povídek, budu psát komentáře k jednotlivým dílům. 1.díl - místy až utahané, klidně mohla být povídka o 20 minut kratší. Ale humorná povídka s Gottem celkem zaujala a závěr pobavil. 2.díl - všechny 3 povídky měly novelový charakter (zvrat ke konci). První a třetí povídka se mi líbila, druhá moc ne. 1.povídka humorná s tím, že tak to v životě může být. 2.povídka vážná a (psycho)dramatická, ale závěr byl dobrý, jinak nic moc. 3.povídka opět humorná s podobným druhem konce jako u druhé povídky, kde mě nejvíc pobavil Langmajerův rozhovor s reportérkou bulvárního plátku. 3.díl - obě vážné a "vlažné" povídky, ta s Langmajerem byla o něco lepší a opět hrál spisovatele, že by pokus o pokračování z předchozího dílu? Mokré tričko bylo mokré až do konce. 4.díl - 3 povídky, 1. a 2. dobré a úsměvné, 3. nic moc a vážná, zbytečně "zdusněla" atmosféru, ale i tak to někdy bývá. Na 2. povídce můžeme pozorovat, jak se tvoří reportáž o ničem a jak je třeba ji zkrášlit a tím vlastně lhát divákům. 5.díl - 3 povídky a všechny vážné, 1. se dost táhla aspoň měla pointu, druhá byla o něco lepší a u třetí se jasné a předvídatelné jak se to bude odehrávat. Celkově nic moc díl. Závěrečný 6.díl - ze třech povídka se mi líbila ta druhá, byla vtipná, ostatní "šeď a nuda" - ta o bezdomovci ještě šla, ale ta o tom úředníkovi v lese, byla o ničem, prostě si zašukal a s mladou no a co. EDIT: Po pauze se jede dál, něco jako "druhá série". 7.díl - Pachlovy videopovídky na motivy Petiškových povídek mi připadají ironické, ale jsou i lehce úsměvné. Obě se odehrávají na tom samém místě za vlády komunismu v Posázaví, 1. v roce 1948 a druhá v roce 1985, přičemž obraz z druhé povídky odkazuje na první. Povedený díl. 8.díl - opět trojice, první taková klasika - pubertální dcera a poměrně mladá macecha, které si do oka nepadly. 2.povídka mě bavila, přestože byla vážná, má velice dobrý příběh. 3.povídka byla pro mě WTF? a bylo to něco za něco, repliku "Já důvod mám" bych doplnil slovy "protože jsem si zaš*kal. 9.díl - opět poslední (zřejmě na čas), povídky byly 2, obě vážné, první nudná a asi jsem konec (ne)pochopil, druhá lepší s dobrým příběhem, ale odhalení přichází pro diváka brzo, i když tušit se dá leccos. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Nevím proč, ale přijdou mi ty jednotlivé díly nejen bez invence, ale všechny natočené na jedno brdo. Jako kdyby je natáčel jeden režisér podle jednoho scénáře. Všechno jsou tak strašně „uvěřitelné“ příběhy, že se cítím jak na jiné planetě a potřeboval bych překladový slovník pro obyčejné lidi. - EDIT: Dlouho jsem neviděl díl s Karlem Gottem. Za něj bych šel s hodnocením na jednu hvězdu, ale to by nebylo spravedlivé vůči ostatním dílům. Díl s Gottem je strašný - když babičku napadlo hned pět možných, zajímavějších a zábavnějších řešení, asi je něco špatně. Samotné rozuzlení je pitomoučké. Nelogičnosti na hraně uvěřitelnosti (tak vám každou neděli někdo leze na zahradu, a vy nezavoláte policajty? Nedáte k bráně bodyguarda? A ta sestra si v ty neděle ráno nemohla sestru rovnou ohlídat? Atd.) ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu mě Karel Gott příjemně překvapil, na stranu druhou bylo ale téměř zbytečné, aby ve filmu dostal takový prostor. Mnohem lepší by myslím bylo, kdyby si ho tvůrci coby opravdovou žijící legendu schovali pro jednu scénu, a to pro tu v mistrově šatně po koncertu. Tím pádem Karel Šíp byl zbytečný úplně (a ten "gay" vtip pekelně trapný), ale lákadlo pro diváky je holt lákadlo pro diváky. Do nadprůměru nicméně Škodu lásky posouvá úžasně tragikomicky dojemný výkon Zory Valchařové-Poulové, civilně lidský projev Evy Holubové a sympatický samorost Petr Píša. ()

Galerie (209)

Zajímavosti (16)

  • V čase 49:38 je možné v televizi vidět vysílání pořadu Události v regionech (od r. 2007). O reálné vysílání se ale nejedná, a to z několika důvodů: na obrazovce chybí logo stanice, v grafice ČT24 byl spodní text psán verzálkami (a ne malými písmeny) a pořad Události v regionech nikdy nebyl vysílán v odpoledním čase, ale pouze v podvečer. Ve spodním textu se také nachází drobné překlepy a vysílání obsahuje podivné střihy. (David7)
  • Když v povídce "Diamantová svatba" odjíždí reportéři od chalupy oslavenců, je v odraze okénka dodávky zřetelně vidět člen štábu s vysílačkou. (rakovnik)

Reklama

Reklama