Reklama

Reklama

Škoda lásky

(seriál)
Trailer
Povídkový / Komedie
Česko, (2013–2014), 11 h 35 min (Minutáž: 19–55 min)

Předloha:

Jaroslav Havlíček (povídka), Božena Němcová (povídka) (více)

Hrají:

Karel Gott, Josef Carda, Miriam Kantorková, Jan Skopeček, Martin Hofmann, Otmar Brancuzský, Marek Taclík, Simona Babčáková, Jan Kuželka, Jana Pidrmanová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(22)

Obsahy(1)

Povídkový cyklus hořkých komedií o lásce ve všech jejích podobách podle námětů známých českých spisovatelů. (Česká televize)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (20)

Škoda lásky (2013) 

Televizní povídky kolísavé kvality se slabými pointami, ale někdy vtipným dějem. ()

Manželka (2013) (S01E03) 

Povídka mi přišla tuctová, až přes vidiny trochu otravná. Ale příběh se nakonec vyvinul zajímavě, byť pointa byla trochu přehnaná. ()

Úspěšný lov (2014) (S01E04) 

Zajímalo by mě, zda toto Michal Viewegh zažil, je dílem jeho fantazie, nebo tužeb. Každopádně jeho ironická zpověď smrděla samochválou, byť talent prokázal. Fajn filmík s úsměvným závěrem. ()

Mokré tričko (2013) (S01E05) 

Mnohé naše herečky mají krásné oči, nebo jiné přednosti. Těmi se v této povídce nešetřilo a byla to její největší deviza. Pointa byla sice hezky vymyšlená, nicméně se závěrem k domyšlení. ()

Maruška (2013) (S01E06) 

Reálie z vesnice a nevinnou dívku versus slavný trhač kalhotek zvládli tvůrci v první polovině filmu skvěle. Od přesunu do metropole příběh uvadal, až zvadl úplně. Je vidět, že Praha je trapná nuda. ()

Vzpomínky (2013) (S01E07) 

Jedna z mála opravdu vtipných povídek. Snad je to i tím, že je jako ze života. ()

Diamantová svatba (2013) (S01E08) 

Do této povídky byli velice příhodně obsazeni Jan Skopeček s Janou Pidrmanovou a nečekaně příjemným Josefem Cardou. Vtipné, uvěřitelné, realistické, navíc v krásných přírodě i hezké chaloupce. ()

Družička (2013) (S01E09) 

Umím si představit, že ústřední zápletka se může i stát. Ale náhlé prozření znuděného rozmazleného fracka a těžko proveditelná výměna ve mě budí velké pochybnosti. ()

Přirozený talent (2013) (S01E10) 

Pěkný absurdní černý humor s příjemným duem Langmajer - Křenková. Sice se 27 minut děj trochu natahuje, aby skončil vtipným koncem s rychlým spádem. Proč ale "jen" tři hvězdy? Za prvé, v obsahu je opět prozrazeno vše, od začátku do konce, včetně pointy. Za druhé, stejný námět byl již natočen, ale dcera jen předstírala nemoc. ()

Pravda (2013) (S01E11) 

Oldřich Navrátil je vynikající herec. A když má co hrát, je radost na něj pohledět. V tomto minipříběhu se událo tolik, že by děj vystačil na celý film. Příběh rychle utíká a konec je opravdu pěkný. ()

S jedním uchem na veselo (2013) (S01E12) 

Děti hrají ochotnické divadlo a jejich herectví bylo opravdu na úrovni ochotníků. Jenže svěží scénář s vtipnými dialogy mě opravdu pobavil. Milý příběh s roztomilou pointou. ()

Hrdina (2013) (S01E13) 

Příběh působí realisticky, duo Taclík - Issová jsou skvělí bezdomovci, ale ten konec. Chybí mi vtipná pointa, když celý film působí rozverným dojmem. Každopádně mi přišlo, že Marek Taclík se v roli bezdomovce vyžívá. ()

Situace v kuchyni (2013) (S01E14) 

Malá rodičovsko-manželská etuda, která sice ukazovala soužití tří generací, vztah rodičů ke škole, ale jaksi bez východiska či pointy. ()

Dobrodružství (2013) (S01E15) 

Opravdu nevím, co tímto chtěli autoři říci. S realitou nemá tento příběh nic společného, postavy se chovají nevysvětlitelně podivně. Nevím, kde se v obsahu od ČT vzalo, že se Pavel vrátil jako jiný člověk, nám byl tato změna useknutým koncem utajena. ()

Miška je kouzelná (2014) (S02E03) 

Miška je opravdu kouzelně na zabití, ale její chování je přehnané. Také se divím jejímu tatínkovi, že vůbec stojí o její možnou macechu. S přimhouřenýma očima se lze i bavit. ()

Divná Bára (2014) (S02E04) 

Obsah od ČT prozradil opět vše, až na jednu věc. Zda si kamarádky odpustí. Tento fakt je zřejmý od prvních několika minut, nicméně v povídce se toto jako jediné nedozvíme. Kristýně Leichtové jsem její roli vůbec nevěřil. ()

Host u tabule (2014) (S02E05) 

Jak já toho vdovce chápu. Jen tu jeho první návštěvu moc nechápu. ()

Srdce ženy (2014) (S02E06) 

Obsah filmu mi přišel nadnesený oproti samotnému příběhu, který mi přišel dost obyčejný, navíc s typem konce, který nemám v lásce. ()

Zamilovaná (2014) (S02E07) 

Hrabal byl znát pouze ve vyprávění kasaře o otevírání zámků, jinak byla povídka spíše utahaná, než typicky poetická. Z šedi ji vyzvedal pouze starý kriminalista Václava Postráneckého. Děj byl dost předvídatelný, ale pointa potěšila. ()

Reklama

Reklama