Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Fionor

všechny recenze uživatele

Po pilotu a druhém dílu je ještě brzy na hodnocení, ale jednu věc už teď vím s jistotou - horší střih jsem u seriálu (a vlastně ani filmu) ještě neviděl. Skokové záběry a střihy přes osu asi mají působit akčně a roztěkaně, ale objevují se i ve scénách, kde to nemá žádnou funkci a mám za to, že jde jen o diletantství autorů. Tohle mě jako profesionála v oboru opravdu mrzí a štve. Nebýt toho, seriál má celkem hezky našlápnuto, i když sleduje již mnohokrát prochozené seriálové stezky... ()

Vaiollet 

všechny recenze uživatele

Viděny prozatím všechny tři aktuální díly a já od toho zatím dostala přesně to, co jsem čekala. Mě herci vcelku sympatičtí jsou, hororová atmosféra sice ve třetím díle začala trochu pokulhávat (v prvním a druhém byla dokonalá), ale i tak je ucházející. Scénář je podle mě hodně dobrý, zatím to dává vše smysl (to jak děj, tak chování postav). Akorát by to chtělo trochu víc postavy přiblížit, protože pokud to takhle půjde dál, pochybuji, že si k nim udělám nějaký hlubší vztah. Rozhodně se budu dívat dál. Jen si zatím neumím představit, že by to dokázali smysluplně roztáhnout na víc sérií. ()

Reklama

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Příjemně creepy, ačkoli do hutné atmosféry ve stylu Věci to má daleko. Děj dokáže i přes značnou předvídatelnost diváka vtáhnout, takže nad přehlídkou žánrových klišé rádi mávnete rukou a necháte se bavit béčkovou podívanou, který příjemně odsýpá. Po šesti dílech - 70% Ač Helix v závěru už připomínal spíše telenovelu ("Jsem tvůj otec!" - "Jsem tvá matka!"), míra zábavnosti zůstala vysoká, takže se celkem těším na druhou řadu. 1. série - 70% ()

RedRose 

všechny recenze uživatele

Pilot byl vcelku v pohodě. Děj je zatím takový neurčitý, něco z legendární Carpenterovy Věci a něco ze spousty filmů o smrtelných epidemiích, ale je to poskládáno solidně a jsem celkem zvědavý co bude dál, obzvlášť po scéně s kontaktníma čočkama! Bylo nám naznačeno, že to bude dost pomalé, což nevadí, pokud to udělají dobře. Casting se pravda moc nepovedl, protože sympatických ksichtů tady zatím moc není a s povděkem vítám Billyho Campbella (jsem zvědavý, jestli překoná svou asi životní roli Jordana Colliera) a Jordan Hayes. To je tak vše, ale ještě je tam spousta vědců, které jsme neviděli... Dávám tomu šanci a pilot plus druhý díl mají 71% /// EDIT: Tak po 10-ti dílech mam takové zvláštní rozpaky... Někdy od pátého dílu mám v každém z nich chvilku, kdy si říkám, že už to vypnu a ukončím... Děj je děsivě zmatený (někdo tady tvrdí, že chytrý, ale o tom začínám dost pochybovat), a když už se něco řeší, tak se vše vyřeší tak nějak do ztracena... No nevím... A kdo tady tomu dělal hudbu?! To je místy až komické, jak tam jsou některé písně naládovány, včetně potrhlé úvodní znělky... Přesto jsem to zatím nevzdal, protože základní myšlenka není špatná a doufám, že se to ještě nějak vzpamatuje... Třetí až desátý díl má cca 42%... ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pilot: Prozatím až příliš lacině vyhlížející sci-fi béčko, které sice podle námětu vypadalo na slušnou variaci kultovní Věci. Atmosféra ovšem zatím až na pár slušných scén příliš nenadchne, scénář také nenabízí nic nového pod sluncem a záhady a všelijaké tajemné otázky mě zatím ani příliš nezajímají. Dialogy navíc šíleně nefungují, postavy jsou kromě charismatického Sanady naprosto nevýrazné a ke všemu se i přes rádoby elitnost většinou chovají jak totální idioti. Pár dílů tomu ještě šanci dám, dosti ale pochybuji o tom, že se s podobným příběhem dá utáhnout celý seriál. 50%......No a taky že neutáhne. Tohle béčkové sci-fi s rádoby záhadami stupidními postavami ta můžete klidně přeskočit. ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama