Reklama

Reklama

Helix

(seriál)
  • USA Helix
Trailer
USA, (2014–2015), 17 h 49 min (Minutáž: 37–43 min)

Hudba:

Reinhold Heil

Hrají:

Billy Campbell, Kyra Zagorsky, Mark Ghanimé, Jordan Hayes, Neil Napier, Sue Beattie, Hirojuki Sanada, Meegwun Fairbrother, Matt Long, Severn Thompson (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Zástupce centra pro kontrolu nemocí v Atlantě doktor Alan Farragut je se skupinou spolupracovníků vyslán do odlehlé arktické oblasti, kde se na výzkumné stanici Arctic Biosystems vyvíjejí nové druhy léků. Došlo tam údajně k úniku retroviru. Jsou dva mrtví a jeden nakažený. Když se ukáže, že členem týmu je i jeho bývalá žena Julia Walkerová, Alan se ptá, proč byl vybrán právě on. Dozvídá se, že přeživší nakažený muž je jeho bratr Peter, se kterým měla jeho žena kdysi milostnou pletku... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (117)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Rok jsem to odkládala, páč mě děsil již jen samotný plakát k seriálu :) Je tak krásně "děsivý", že jsem tomu fakt dala prostor :) A tedy - není to nic extra superúžasného, že by mě to posadilo na zadek :) Ale je to super :) Zajímavé, stále se to posouvá dál a je to tak příjemně děsivé a otázka toho, kdo to tedy řídí a zdali se to dostane dál než na "konec světa"...To tam lítalo ve vzduchu hodně dlouho. Hlavní postava Petera mi od prvního pohledu, i když byl zrovna lehce nemocen, velmi sympatická :) Ale těch tam bylo více ;) Hiroshi byl super a scéna, kdy se bylo potřeba rozhodnout mezi 2ma dětmi - fuuuuuujj..... :) Závěr silně otevřen a druhá série bych řekla, že lehce přitvrdila :) Jsem v druhé půli a rozhodně je to zajímavější, nejen, že je to opět dobré prostředí - odtrhnuté od okolí, ale rozvíjí to tam plno otázek, jak to bude dál a jak to ovlivňuje budoucnost, když je tam pohled "za 30let" a taky v minulosti :) Druhá série je rozhodně víc "masitá" a je to o dost zajímavější :) PETERE, TY HAJZLE!!!! Tohle jsem sice křičela již v 1.sérii, ale v druhé se to již taky opakuje!! Fakt taky žasnu nad tím, kolik lidí bych nejraději z daného "Abbey" hodila ze skály, jaké to jsou svině :D Ve druhé série se více využívá prvků, které "odlehčují" atmosféru např. tím, že tam hraje taková pohodová hudba, někdy je to dost hudba, která má odlákat pozornost, od toho hnusu, který se tam zrovna odehrává..Je to často až ironické či sarkastické :) A zrovna se mi dostal na scénu Eliah :D A z toho kvetu :) Druhá série je hodně veliký masakr a je to tak skvěle děsivé, že jsem prostě posledních pár dílů jen tajila dech, jak to skončí :) A jsem překvapená, lehce v šoku a více to nechápu :D :D Takže úspěch :D ()

Fionor

všechny recenze uživatele

Po pilotu a druhém dílu je ještě brzy na hodnocení, ale jednu věc už teď vím s jistotou - horší střih jsem u seriálu (a vlastně ani filmu) ještě neviděl. Skokové záběry a střihy přes osu asi mají působit akčně a roztěkaně, ale objevují se i ve scénách, kde to nemá žádnou funkci a mám za to, že jde jen o diletantství autorů. Tohle mě jako profesionála v oboru opravdu mrzí a štve. Nebýt toho, seriál má celkem hezky našlápnuto, i když sleduje již mnohokrát prochozené seriálové stezky... ()

Reklama

BMAJTZ 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem zhruba 6-7 dílů a u toho končím. Ze začátku to vypadalo zajímavě, ale už v prvním díle mi bylo jasné, že je zaděláno na malér. Do řešení problémů s virem se totiž už od začátku míchá jakási romantická podzápletka divného trojúhelníku, manžel, exmanželka a nová ženská. Jinak řečeno postupem času začíná tohle trio ovládat plátno a nedokážu si představit jak by tahle trojka mohla být víc otravnější. Samotná zápletka taky moc nosná není, i když je fakt, že na základně se děje něco podivného. Bohužel podivného v tom špatném slova smyslu, je to totiž strašná nuda. Ze seriálu ze už za těch šest dílů stala naprostá generická scifárna, která vůbec ničím nevybočuje. Standardní scénář, nezajímavý děj, rádoby akční prostředí a naprosto otřesné postavy. Teď přijde spoiler. V momentě, když zabili Doreen jsem s tímto seriálem definitivně skončil. Podle mě to byla jediná opravdu zajímavá postava. ()

radomiil 

všechny recenze uživatele

Série 1...snad ani nepatří k tvorbě SyFy-náramně vystihlé prostředí se zajímavou zápletkou,a opravdu kromě hlavních postav jediná výtka směřuje nesympaticky působícím zaměstnancům areálu;Série 2) začíná i zkompletováním úvodní řady ještě impozantněji/posléze však bohužel musím,kvůli zavedení příběhu a jeho sklouznutí do útrob odpudivě nechutné sekty na úkor samotného řešení, pozměnit názor ()

Zeck 

všechny recenze uživatele

Syfly a jeho další megalomanská parodie na sci-fi tvorbu s pár dolary na kontě, mizernými herci v portfoliu, přímo úděsnými triky a přitom ambicemi rozsekávat diváka podívanou, kterou nedokáže zrealizovat ani průměrně. Zajímavé téma jak z Věci, kdy se na opuštěné výzkumné stanici v Arktidě "něco" posere, unikne virus, který zcela pochopitelně dělá z lidí variaci na zombie a do tohoto ohniska potenciální vřavy a zábavy je vyslán tým parodující CDC, který to musí akutně vyřešit pomocí mikroskopu a pistolí. Člověku okamžitě naskočí Doom (tím myslím hru, ne film), Resident Evil a podobné kousky, které pracovaly s identickým příběhem a atmosférou strachu. Té se tady ale člověk nedočká za celou dobu, protože i všem těm postavám je skutečnost, že jim tam pobíhají zombie po patře naprosto u prdele a místo toho řeší jakési malicherné spory a své vlastní ambice. Kdyby se děj věnoval pouze viru, nakaženým, postupnému posrání situace a budování atmosféry, bylo by to alespoň koukatelný. Bohužel nejsou prachy, takže se řeší románky, zatajené nádorové onemocnění před šéfem, zkrachovalá manželství, jakési stupidní spiklenecké odbočky od děje a ke slovu se dokonce dostávají i absurdní debility jako nenadálé shledání se ztraceným dvojčetem po třiceti letech. Do toho směšně toporní herci, kteří neumí zahrát vraždu, strach ani šukání a za jediného kvalitního herce v celém seriálu je člověku akorát trapně. Zřejmě Sanadovi nabídli polovinu rozpočtu celého seriálu, jak jinak si vysvětlit jeho přítomnost a ty otřesné CGI triky, kdy bez prdele počítačová hra stará pět let vypadá více realisticky než zdejší vrtulník nebo celá základna zvenčí. Pokud je člověk úplně nenáročné hovado, může u toho vypnout, zkušenějšího diváka to dřív nebo později zkrátka úplně odrovná. 40% ()

Galerie (491)

Zajímavosti (1)

  • Každá epizoda časově pokrývá jeden den (24 hodin) a i přes to, že se děj odehrává prakticky na Jižním pólu, se stihne vystřídat den a noc. (kotheram)

Reklama

Reklama