Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Co se škádlívá, rádo se mívá. Britský komediální seriál, jehož středobodem jsou dva stárnoucí gayové, kteří po osmačtyřiceti letech společného života tráví čas neustálým hašteřením (anglický výraz bitching to vystihuje mnohem lépe). Freddie (Ian McKellen) býval a stále je nepříliš známý herec, Stuart (Derek Jacobi) pracoval jako barman. Ansámbl doplňuje kamarádka Violet (Frances de la Tourová), která absolutně odmítá brát na vědomí svůj věk a nový soused v domě Ash (Iwan Rheon), mladík, který obrátí všem zúčastněným život naruby. Vedle výborně napsaného scénáře je hlavní devízou seriálu samozřejmě herecké obsazení, kdy především představitelé ústřední dvojice Ian McKellen a Derek Jacobi předvádějí – uchýlíme-li se k oblíbenému klišé, které je zde ale zcela na místě – doslova herecký koncert. (Česká televize)

(více)

Recenze (107)

radecacek 

všechny recenze uživatele

Nový britský sitcom s klasický britským suchým humorem, divadelním stvárněním a úžasnými herci v hlavních rolích (Ian McKellen a Derek Jacobi). Ti si utahují jeden z druhého, z jiných, ale i ze sebe. Je to vtipné, milé, úžasné. Doporučuju všem fandům klasického britského humoru. ()

Corpsegrinder 

všechny recenze uživatele

Po pilotu musim nasolit pětku, a to ani sitcomy nemám příliš v lásce. Tohle je ovšem seriál kde to táhnou herecký veteráni takže každej vtip kterej by byl normálně nic moc je v jejich podání geniální. Už během prvních pěti minut jsem se smál nahlas a to se to ani nestihlo rozjet. Po všech těch nevtipnejch píčovinách typu Jak jsem vojel vaši matku nebo Teorie obřího hovna je to příjemná změna :) Samozřejmě určeno jen lidem se smyslem pro normální humor vyšší třídy. ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Momentálně nejlepší komedie tento rok. Těch 6 epizod jsem si perfektně užil a dost se nasmál. Slyšet Gandalfa mluvit sprostě je perfektní. Nikdy jsem nečekal, že uvidim Madam Maxime v latexu, což se doufám už opakovat nebude :-D No a v obsazení potěšil i Iwan, kterého znám z Misfits, případně teď byl v GoT. Už se těšim na vánoční speciál. ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele

Obsazení nalákalo a zdejší (převážně) nadšení nelhalo. Další britská seriálová pecka s dvěmi hereckými ikonami, kterým to vzájemné hláškování fakt sekne. 9/10 ()

Darth Maul 

všechny recenze uživatele

STUART: "Kto si myslíš, že si?! Gróf z Granthamu? Si z Wiganu!" FREDDIE: "Stále lepšie, než pochádzať z Laytonstonu." STUART: "Ako sa opovažuješ?! Bol som v Oxforde." FREDDIE: "Áno, na obed." /// Videl som už viacero britských komediálnych seriálov, ale tento je suverénne najlepší. Neustále hašterenie Freddieho a Stuarta ponúka nevídané množstvo vtipných situácii. Ešte väčší náboj tomu dodáva ich dôvtipná priateľka Violet a mladý sused Ash. Prostredie a herecký pátos navodzujú netradičný dojem divadelného predstavenia, čo sa mi veľmi páči. Vicious je skrátka extra podmanivý a mimoriadne zábavný seriál. ()

Arach.No 

všechny recenze uživatele

Chvíli mi trvalo se na tento serál naladit, ale poslední dva díly první řady byly naprosto vynikající. Ve druhé řadě je víc děje a trochu méně funkčního humoru. První díly slabší, ale závěr to opět zlepší. A poslední scéna je prostě úžasná. Všechno tu stojí na hercích, díky kterým jsou i (pod)průměrné vtipy často k popukání. ()

Milky. 

všechny recenze uživatele

První díl jsem bojoval s otřesným přehráváním, ale od druhého jsem tomu přišel na chuť a divadelní styl mi začal i vyhovovat. U třetího už jsem tomu propadl. Ústřední dvojice pořád do všech a hlavně do sebe navzájem perfektně ryje a tenhle nekomplikovaný přímý humor je přesně to, co vody sitcomů v současné době potřebovaly. Akorát škoda toho umělého smíchu publika. Každopádně za mě plný počet a doufám, že uvidím ještě nějaké další série. Holt nikdy by mě nenapadlo, že koukat na dva homosexuální důchodce může být taková prdel! ()

laepus 

všechny recenze uživatele

No tak tohle je pořádný masakr! Ti dva si to dávají jako snad žádná jiná dvojice, co jsem kdy viděl. Prostě bezchybné. Scénář vymazlený, jedna hláška za druhou a hlavně to prvotřídní herectví - každé slovo, každá věta, každé gesto naprosto perfektní. No nic, budu muset vyhodit nějaký seriál ze svých top 10, abych tam mohl přidat tohle... ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Na seriál jsem se těšila hlavně kvůli Ianu McKellenovi, ale nakonec to byla postava Dereka Jacobiho, do které jsem se "zamilovala" ... Ze začátku prvního dílu jsem byla sice trochu zmatená, protože přece jen nejsem na tento typ humoru zvyklá, ale ke konci už jsem se do seriálu vžila a začala si ho pořádně užívat. Některým scénám a hláškám se směju ještě teď ... Vicious je hodně originální seriál, který pobaví snad úplně všechny. A navíc se může pochlubit jak skvělým hereckým obsazením, tak inteligentním scénářem ... Sice se našly místa, kde seriál nebyl úplně 100%, ale jinak jsem se skvěle bavila! ()

Nine 

všechny recenze uživatele

Jako fanoušek Game of Thrones jsem si říkala, že bych ráda poznala Iwana Rheona v nějaké jiné roli, než jako krutého, nemilosrdného Ramsayho Boltona. Ano, zde je to někdo úplně jiný (až na jistou scénu z epizody Gym....). Byla jsem velmi spokojená a především pobavená. Zvlášť druhá série je skvělá. A už dávno ne kvůli Iwanovi. Škádlení Freddieho a Stuarta nemá chybu! ()

Hopkins 

všechny recenze uživatele

Ian :,, Když jsem měl tohle naposledy na sobě dal mi nějaký mladík svoje telefonní číslo , myslím že bych mu měl zavolat." Derek: "Uvědomuješ si ale že mu už bude kolem šedesáti" Scéna " Hip-Hop thursdays" kde Ian rozdává letáky v luxusní róbě člověk nesmí nevidět :-) Koncert Iana a Dereka, tak tohle bych chtěl mít za sousedy. Je pravdou že tento Sitcom stojí jen na hereckých výkonech těch dvou a v jiném podání by to bylo průměr až podprůměr ale to nemění nic na tom že sem si těch šest epizod zamiloval. Klobouk dolů smekám a nemůžu jinak naž za 5* ()

S.Dedalus 

všechny recenze uživatele

skvělý námět bohužel kazí opravdu mizerný a odbytý scénář, štiplavé a ironické výměny si zasluhují lepší formulace než "ty si debil" zvláště pokud vychází z úst dvou tak skvělých hereckých osobností jejižch přednes je vlastně to jediné co má tento seriál nabídnout a proč sem ho dokoukal celý, škoda ()

Aya.chan 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jeden z nejvtipnější sitcomů vůbec!!! Myslím, že o obsazení nemá smysl se tu moc rozepisovat, dvojce McKellen-Jacobi funguje úžasně, madame Maxime hází jednu perlu za druhou a velšský přízvuk Iwana Rhoena je neodolatelný. Občas to sice zavání šablonovitostí, vtípky nejsou zase tak originální a občas se opakují, ale to mi nevadí,protože ti herci(hlavně McKellen) dokážou i sebevětší kravinu prodat tak, že brečíte smíchy. Jen škoda, že má série jen 6 dílů,opravdu doufám, že vzniknou další a už teď se moc těším na vánoční speciál. ()

Jazz06 

všechny recenze uživatele

Opravdu pecka. Čekal jsem, že při tomto obsazení to bude dobré, ale až tak... Derek Jacobi a Ian McKellen jsou geniální. Některé vtípky jsou možná průměrné, ale v jejich podání u toho brečím smíchy. Dokonalé načasování hlášek. Je poznat, že si role vyloženě užívají. Ostatní herci taky skvěle sekundují. Ryzí britský humor plný jedovatosti. Dokonalost. ()

Související novinky

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

Ian McKellen jako Sherlock Holmes v důchodu

07.09.2013

Putování Středozemí má definitivně za sebou a zatímco čekáme na X-Men: Days of Future Past a další sezónu výtečného sitcomu Vicious, ve kterém „Gandalf" hraje s Derekem Jacobim obstarožné… (více)

Reklama

Reklama