Reklama

Reklama

Hollywood 90028

  • USA Insanity (více)

Recenze (3)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Poněkud bizarní a děsivý příběh psychopatického zabijáka, který je zaměstnán jako kameraman ve zpustlém porno-podniku, on nedokáže ovládat svou psychotickou touhu zabíjet, je zcela odtržen od reality běžného života, pokaždé když je konfrontován s realitou skutečného pohlavního styku bez kamery pro ochranu, on vždy uškrtí svou partnerku při milostném aktu, stalo se tak jednou (ve filmu hned-le na začátku), později podruhé atd. Až jednoho dne potká dívku (docela kočka).a pak teprve začíná noční můra! Film je spíš taková zvláštnost - kuriozita, je to celé hodně pomalé, dost se tady toho namluví a skutečně málo děje (je zde hodně záběrů na lidi kteří jdou okolo spolu s příběhem tak jak se vyvíjí). Nicméně někteří lidé říkají že jde o klenot a film si považují (mluví o něm dokonce jako o umění!), já k nim ale po dnešku neřadím, mne to neoslovilo a nebavilo, jako spíš nudilo. Možná jsem ale jen kutlurní barbar že jsem to nepochopil. Není to určitě horor (film je bez zabíjeni a krveprolití) jako spíš drama, za kamerou stála dokonce žena. Nicméně je to rarita, na VHS u firmy "Go Video" to vyšlo pod názvem "Insanity" nejspíše někdy v 80 letech. Finále je ale pak docela ohromující a svým způsobem nezapomenutelné, nebudu prozrazovat co se tam děje nebo jak to celé dopadne, jen dodám, že se to odehrává na známém nápisu (HOLLYWOOD) na kopcích na Hollywoodem. Film je cenný především z historického hlediska (je to taková dobrá časová schránka) a to pro některé záběry budov, klubů (již neexistujících) z počátku 70 let v Los Angeles. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Kultovní znělka Grindhouse Releasing v prvních vteřinách filmu naláká na nenáročnou brakovou hororovou podívanou, ale navzdory prvotním očekáváním o tomhle Hollywood 90028 prakticky vůbec není a fanoušci lačnící po krvi a násilí si zde na své rozhodně nepřijdou, i když jde o takový umírněný prototyp Lustigova Maniaka. Snímek je více dramatem než hororem. Undergroundovým dramatem, který ukazuje, jak hollywoodská „továrna na sny“ zametá s ambiciózními mladými lidmi, kteří přišli do Los Angeles s velkými plány a ocitají se v něm rozžvýkaní, zlomení a osamělí. Je to prakticky exploitation v rom nejryzejším slova smyslu, protože funguje na více úrovních. Film je fascinující svými záběry Hollywoodu počátku 70. let, v nichž jsou postavy přitahovány scenériemi, kulturou v ulicích, streetartem nebo třeba architekturou starých budov, které budou brzy strženy, a proto snímek funguje i jako taková časová kapsle té doby. Dějově je to pomalá, doslova zádumčivá podívaná, nicméně trpělivý a vnímavý divák se smyslem pro ambiciózní nízkorozpočtovou žánrovou produkci se do ní může ponořit a odměnou mu poté krom několika myšlenkově plodných témat může být i finální scéna, která kombinuje poměrně náhlé a šokující završení příběhu s dokonalým táhlým kamerovým záběrem z vrtulníku přes celý Hollywood. [Sitges 2023] ()

rivah 

všechny recenze uživatele

Film je volně vyprávěn a není nijak zvláštní, až na konec, když hrdina zjistí, že žena ležící vedle něj se nehýbe, a ústí v nečekanou pointu v posledních dvou minutách. ()

Reklama

Reklama