Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emílio skončil s novinařinou a chce se živit jako spisovatel. Jenže jediné, čemu holduje, je alkohol a s ním spojené dluhy. Jednoho dne, když si jde půjčit od svého kamaráda doktora, potká v ordinaci mladou a krásnou sekretářku Lauru. Bezhlavě se do ní zamiluje a když zjistí, že je dcerou bohatého obchodníka, tak ji po prvním rande požádá o ruku. Na svatební cestě se ovšem dozvídají, že otec měl nehodu. Při čtení závěti, oba zjistí, že se mu poslední půl rok nedařilo a byl na pokraji bankrotu. Jedinou záchranou je pro Emília životní pojistka nové manželky, ale to by se jí musel zbavit. Psychický teror teprve přijde, když se z města musí přestěhovat do rodné vesnice. (Rodriguez)

(více)

Recenze (5)

hladass 

všechny recenze uživatele

El Beso de Ultratumba je příjemné drama s hororovými prvky... Mladý manželský pár se kvůli finančním problémům (bohatý otec nevěsty spáchal sebevraždu, když zjistil, že krachuje a novomanželům nic nezanechal) musí přestěhovat do starého domu, o kterém se vypráví, že v něm straší... Podle legendy se v něm objevují duchové dvou postarších manželů, kteří měli v domě schované velké množství peněz a jedné noci je přepadli zloději... Ženě podřezali hrdlo a když se starý muž v zoufalství rozhodně zlodějům peníze dát, bezhlavé tělo staré ženy se začne pomaličku zvedat... Lupiči propadnou panice a pokusí se utéct, ale stařík je při útěku zastřelí a sám pak na infarkt umírá... Tuto legendu vypráví muž své nové ženě, aby ji vystrašil... A po chvíli se začnou dít v domě zvláštní věci... Objeví se podivný žebrák, ozývají se zvláštní zvuky, krysy, jedovatí pavouci... Opravdu v domě straší a mrtví se snaží komunikovat s živými, nebo se jen manžel snaží svou mladou a krásnou manželku vyděsit k smrti, aby za ni dostal velkou pojistku? Jsem si jistý, že tenhle kus určitě mnoha lidem nesedne, no spíše si ho skoro nikdo nepustí, ale je to škoda, protože se opravdu jedná o pohodové drama s chvílemi slušnou hororovou atmosférou, dobrými herci a sice předvídatelným dějem, ale na druhou stranu pěkným konečným twistem, který vyvolává více otázek, než podává odpovědí... A protože já mám pro zlatou éru mexického hororu velkou slabost a nic jsem od tohohle kousku nečekal, byl jsem nakonec spokojen... Takže za mě sice asi neobjektivní, ale silné tři... ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Dobrý mexický noir ve stylu americké tvorby, v němž je první hodina sociálním dramatem a následující zbytek pak thrillerem s mysteriózními a hororovými prvky. Rádoby spisovatel je pěkný darebák, jeho žena naopak světice. Kvalitní práce s místy expresionistickou černobílou kamerou.Přesněji 3,5. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele

Mexičani, když chtějí, tak umí! Zajímavě vystavěný příběh pracující s psychickými a hororovými prvky! Nechtějte všechno nebo nebudete mít nic! Chamtivý lidé často příjdou i o to málo co mají! 75% ()

patho666 

všechny recenze uživatele

Slušná mexická psychodráma s hororovými prvkami, dej pomerne jednoduchý ale pozornosť diváka si dokáže udržať bez problémov. Za jedno zhliadnutie rozhodne stojí. ()

Reklama

Reklama