Reklama

Reklama

První republika - Série 1

(série)
Drama / Rodinný / Historický
Česko, 2014, 19 h 16 min (Minutáž: 52–53 min)

Hudba:

David Solař

Hrají:

Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Jana Štěpánková, Jan Vlasák, Veronika Arichteva, Tomáš Töpfer, Zdena Studenková, Svatopluk Skopal, Pavel Kříž (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Recenze (18)

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když kdysi První republiku vysílali o pátcích v premiéře, tak jsem jí pozornost vůbec nevěnoval a neměl sebemenší ponětí o tom, o jaky klenot přicházím. Po pár letech jsem na doporučení dal seriálu šanci a nutno podotknout, že není moc jiných, které jsem hltal tak zběsile. Vyvrcholení se záporákem bych si dal při nějaké televizní repríze mile rád znovu. ()

dejf96 odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

s ohledem na neskutečný rozpočet, který má ČT k dispozici, vznikla úplná zbytečnost, srovnatelná s hovadinami z produkce tv nova a prima...nudní,nezajímaví herci deklamují blbé dialogy, absolutně žádný nápad, jen utracené peníze za kostýmy, lokace, herce....atd promiňte paní Medvecká čněla nad všemi... jediný světlý článek tohoto díla ()

Reklama

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S ohledem na druhou i třetí sérii musím první sérii polepšit a dát neúplné čtyři hvězdy. Zde je scénář přímo geniální oproti zcela zmršené dvojce, kde scénárista neví kudy kam. Samozřejmě své kouzlo má v jedničce především obsazení, kde především obsazení Pavla Kříže se jeví jako naprosto úžasné. I když je seriál zbytečně dlouhý, v podstatě se těším, až jej uvidím znovu a budu si všímat některých jednotlivostí a náznaků, které při prvním sledování utekly. I proto si tato série zaslouží slušné hodnocení. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Myslel jsem, že budu hodnotit až po druhé sérii a dohromady. Poté, co jsem dvojku rozkoukal vím, že ta bude mít, pokud se něco nestane, o něco horší hodnocení. Sice by jedničce pomohlo, aby byla zredukována na 13 dílů, což bývá na ČT zvykem, ale i tak je to atmosfericky pěkný seriál z let 1918-1920. ()

Nejsem_Fila 

všechny recenze uživatele

Ulice v hezčích kostýmech... Hloupé, zbytečné, líné... Děti ex machina, duchařina, natahování mini příběhu do 22 dílů, pseudokriminální zápletka prázdně upletená a ještě prázdněji rozklíčovaná. Posouvání děje a odhalování stop čistě na základě náhody. Jediná alespoň trochu smysluplně napsaná postava s jasnými motivacemi a osobností je Arichteva, díky ní taky dávám aspoň jednu hvězdičku. Jestli pustím další řady si nejsem úplně jistá. Ale mám trochu morbidní zvědavost. ()

Galerie (390)

Reklama

Reklama