Reklama

Reklama

První republika - Série 2

(série)
Trailer

Epizody(13)

Obsahy(1)

Děj pokračování První republiky začíná na podzim roku 1928. Jaroslav Valenta (Jiří Vyorálek) se vrací domů z vězení a je odhodlaný získat zpátky dobrou pověst, respekt ve společnosti i úspěch v obchodu. V rodinném podnikání o něj ale nikdo nestojí. Bratr Vladimír (Ján Koleník) vede povoznictví, kde těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii. Osloví jej však bývalý legionář Martin Klouda, který mu po deseti letech připomíná tajemství, na které by Vladimír raději zapomněl. Kromě členů rodiny Valentových, známých z první série, se v pokračování objeví řada nových postav – mezi jinými například dospělé dcery Jaromíra Valenty Irena a Eliška nebo hospodyně Marie Píchová, která se sblíží právě s Jaroslavem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (18)

Hrabovo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím, jestli mi šla víc na nervy zpovykaná Irena, opovážlivě spoléhající na milost boží, nebo veskrze nesympatická postava Marie, která ze všeho nepochopitelně snadno vyklouzla. Bokovou jsem měla ráda, ale tady byla velmi nevýrazná, unylá, nudná. Á propos, první republika skončila Mnichovem, respektive vyhlášením Protektorátu, těžko tak může pokračovat seriál nazvaný První republika do roku 1945... ()

Thamilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké zklamání, první řada se mi moc líbila. Byla napínavá, dobře promyšlená, na ní mi snad nic nevadilo, teda kromě unylé Kláry, kterou teď nahradili Marií, která je stejně trapná jako ona.. Tato série nebyla až tak dobře propracovaná, konec byl takový divný, nezáživný... snad další série bude lepší, pokud ji natočí. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Více melodramatické a utahané. Tvůrci si opět zvolili jako středobod vyprávění vyšetřování zločinu, je to atraktivní, jen už poněkud nudné. Doba dostává ještě víc na frak, seriál ji téměř nijak nereflektuje. Klidně by se mohl odehrávat v roce 3528 v kosmu, vyšlo by to nastejno. Snad to hospodářská krize vyspraví. Největším a snad i jediným kladem série byl PAVEL BATĚK, který si svého démonického záporáka užíval a v reálu bych ho rozhodně potkat nechtěl. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po excelentní zápletce první řady jsem se na tu druhou ohromně těšil a bylo ubíjející najednou místo sledování klidně 4 dílů za den čekat celý týden na jedinou epizodu. Ona se ale velmi rychle dostavila unylost, která energický dobový seriál proměnila ve sterilní kousek, u něhož jsem se povětšinu času nudil. I tak jsem ale doufal v napravení ve třetí sérii. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi to upřímně líto, ale jak jsem z prvního dílu měl ještě docela dobrý dojem, postupem času mi seriál začal dost štvát. Takže pokud už první série byla pro mě (zejména v porovnání se seriálem od stejných tvůrců Vyprávěj) spíše zklamáním, tak tady to zklamání bylo ještě o dost větší. V podstatě musím souhlasit s kritikou, že to nebylo o moc nic jiného než taková dobová telenovela s detektivní zápletkou. Ta přitom nedosahovala ani za mák kvality té z první série. Vše bylo tak nějak předvídatelné a když už k nějakému zvratu došlo (na konci jedenáctého dílu), přišel mi zas takový uměle zkonstruovaný. Herecky byl určitě nejlepší Jiří Vyorálek, ale pak dlouho dlouho nic... Ke konci mám též jistou výhradu. Je sice dosti otevřený, což může vyvolávat jistou naději, že třetí série bude i lepší než tato. Ale ta jistá uzavřenost příběhu v první sérii se mi docela líbila. Jinak by mě dost zajímalo, zda autoři mají ještě záměr, pokračovat ve vývoji seriálu až po rok k1945, jak bylo původně avizováno. Za normálních okolností by mohlo být jistě velmi zajímavé sledovat vývoj jednotlivých postav a to zejména po roce 1938. Otázkou ale je, zda by vůbec bylo co sledovat, když zejména v této druhé sérii jsou jednotlivé postavy načrtnuty tak mlhavě (až bych řekl odfláknutě). ()

Galerie (253)

Zajímavosti (1)

  • Ve chvíli, kdy se poručík Andrle (Vladimír Polívka) začne prát s Vladimírem (Ján Koleník), spadne mu z hlavy čepice. Když se ho pak snaží od Vladimíra odtáhnout, najednou má čepici znovu na hlavě. V dalším záběru ji opět nemá a v tom následujícím zase ano. (Krocka)

Reklama

Reklama