Reklama

Reklama

První republika - Série 2

(série)
Trailer

Epizody(13)

Obsahy(1)

Děj pokračování První republiky začíná na podzim roku 1928. Jaroslav Valenta (Jiří Vyorálek) se vrací domů z vězení a je odhodlaný získat zpátky dobrou pověst, respekt ve společnosti i úspěch v obchodu. V rodinném podnikání o něj ale nikdo nestojí. Bratr Vladimír (Ján Koleník) vede povoznictví, kde těží především z legionářské minulosti a kontaktů získaných za války ve Francii. Osloví jej však bývalý legionář Martin Klouda, který mu po deseti letech připomíná tajemství, na které by Vladimír raději zapomněl. Kromě členů rodiny Valentových, známých z první série, se v pokračování objeví řada nových postav – mezi jinými například dospělé dcery Jaromíra Valenty Irena a Eliška nebo hospodyně Marie Píchová, která se sblíží právě s Jaroslavem. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (18)

Thamilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velké zklamání, první řada se mi moc líbila. Byla napínavá, dobře promyšlená, na ní mi snad nic nevadilo, teda kromě unylé Kláry, kterou teď nahradili Marií, která je stejně trapná jako ona.. Tato série nebyla až tak dobře propracovaná, konec byl takový divný, nezáživný... snad další série bude lepší, pokud ji natočí. ()

Kozlowski8 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování ságy rodiny Valentů přináší mnoho nových postav, z nichž nejvýraznější jsou mladý poručík v podání Vladimíra Polívky, Marie, kterou ztvárnila Kristýna Boková a dospívající dcery Jaroslava Valenty Eliška a Irena. Děj je akčnější a zamotanější, místy až překombinovaný a tím ztrácející přirozenost. Přes tu svoji komplikovanost a dějové kličky, je to stále stejná, monotónní písnička, která po určité době začne otravovat. To platí i pro některé postavy. Neustále nasraný výraz Jaroslava, či přihlouplý, pocitem viny trpící pohled Vladimíra, mne postupem času začaly lézt na nervy. Herecky nikdo vyloženě nezáří, i když třeba Anna Fialová či mladý Polívka jsou sympatičtí mladí herci, kteří mají určitě talent. Celkovou topornost v podání příběhu korunovalo neukončené, neuzavřené finále bez pointy, bez výsledku. Ve srovnání s první sérií více akce a napětí s více či méně zajímavými pasážemi, stejně hezká hudba, výprava, kostýmy, někteří zajímaví herci (není jich mnoho), avšak celkově slabší dojem. 45%. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série je oproti první lepší určitě v lepší výpravě, dospělejší filmařině a to je tak všechno. Zato výčet v čem je horší je na nějakou studii: 1) dějová linka kde je všechno jasné kdo, proč a jak od třetího dílu je nuda bez překvapení, napětí, leknutí 2) způsob vyprávění naprosto nuda, která nevtáhne do děje ( některé díly skoro nekoukatelné) 3) krom postavy Jaroslava žádná jiná herecky vymodelovaná osobnost 4)první řada byla zasazena do období se skutečnými událostmi ( např. měnová reforma atd. a bylo to i mírně poučné), druhé řadě je ukradené v jaké době se odehrává 5)degradace milostných scén na americké asexuálno - jednu bradavku ukázala Brigita Cmuntová v milostné scéně s Jourou jinak oproti první řadě cudná bída. Ne že bych byl maniak s potřebou nahých ženských ( na to je net :-)) ale milostná scéna v seriálu má dle mít následující funkci 1) navodit reálnost milostného vzplanutí v příběhu , že to není jen jako 2) potěšit oko diváka ( ikdyby jen na dvě sekundy, má to smysl dokázat že nejsme v americkém seriálu) a to se v druhé řadě oproti první absolutně nahradilo nudou která nemá šmrnc. Chápu, že je pro herečky stresující je točit ( před tolika lidmi, následně reakce lidí na netu atd) a o to víc nechápu třeba postelovou scénu Fredyho s prostitutkou v S02E08 - kdy teda rejže vystresuje chudáka Vandu Chaloupkovou - opravdu nádherná holka , že jí svlékne do naha , pak točí scénu bůhvíkolik hodin a v seriálu se nakonec objeví nahá v záběru sotva znatelně ani ne půl sekundy. - herečka vystresovaná a divák má nulový estetický zážitek. Tak proč to jako točej? ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je mi to upřímně líto, ale jak jsem z prvního dílu měl ještě docela dobrý dojem, postupem času mi seriál začal dost štvát. Takže pokud už první série byla pro mě (zejména v porovnání se seriálem od stejných tvůrců Vyprávěj) spíše zklamáním, tak tady to zklamání bylo ještě o dost větší. V podstatě musím souhlasit s kritikou, že to nebylo o moc nic jiného než taková dobová telenovela s detektivní zápletkou. Ta přitom nedosahovala ani za mák kvality té z první série. Vše bylo tak nějak předvídatelné a když už k nějakému zvratu došlo (na konci jedenáctého dílu), přišel mi zas takový uměle zkonstruovaný. Herecky byl určitě nejlepší Jiří Vyorálek, ale pak dlouho dlouho nic... Ke konci mám též jistou výhradu. Je sice dosti otevřený, což může vyvolávat jistou naději, že třetí série bude i lepší než tato. Ale ta jistá uzavřenost příběhu v první sérii se mi docela líbila. Jinak by mě dost zajímalo, zda autoři mají ještě záměr, pokračovat ve vývoji seriálu až po rok k1945, jak bylo původně avizováno. Za normálních okolností by mohlo být jistě velmi zajímavé sledovat vývoj jednotlivých postav a to zejména po roce 1938. Otázkou ale je, zda by vůbec bylo co sledovat, když zejména v této druhé sérii jsou jednotlivé postavy načrtnuty tak mlhavě (až bych řekl odfláknutě). ()

bourec 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes dost kritický hodnocení první série jsem šel i do druhý řady.Ale ani tady nic neni.Naštěstí o deset dílů kratší řada,což můžu přičíst k dobru.Ale herectví Bokový,nebo Vyorálka stojí na dost vetchejch základech,zápletka docela na hovno,a postavy policistů Skopala,a toho retardy,co mu dělal poskoka mi hlavně ke konci lezli na nervy.Předpokládám že Kryštof jim ve třetí řadě zavaří.40%. ()

Galerie (253)

Zajímavosti (1)

  • Ve chvíli, kdy se poručík Andrle (Vladimír Polívka) začne prát s Vladimírem (Ján Koleník), spadne mu z hlavy čepice. Když se ho pak snaží od Vladimíra odtáhnout, najednou má čepici znovu na hlavě. V dalším záběru ji opět nemá a v tom následujícím zase ano. (Krocka)

Reklama

Reklama