Reklama

Reklama

První republika

(seriál)
  • angličtina The Manor House (více)
Trailer
Drama / Rodinný / Historický
Česko, (2014–2018), 43 h 46 min (Minutáž: 52–61 min)

Hudba:

David Solař

Hrají:

Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Jan Vlasák, Veronika Arichteva, Radek Holub, Viktor Dvořák, Robert Urban, Tomáš Töpfer, Zdena Studenková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Sága mapující atmosféru první republiky od r. 1918 do r. 1945... V centru dění jsou pestré osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do Prahy, do Podolí. V této části Prahy jsou zatím jen louky, pár starých továrních komínů a poválečná chudoba. Podnikaví Valentovi však Podolí změní. Ovšem ne sami a ne lehce. V jejich rodině panuje rivalita mezi bratry. Je zde tajemství, které s sebou nese pátrání po staré předválečné vraždě, a postavy prožívají také své osudové lásky. Seriál by měl být příběhem první (a také druhé) republiky, který sice vypráví očima rodiny z vyšších vrstev, tedy třídy, která nejvíce formovala tvář naší republiky a nastavila politické a společenské standardy, ke kterým se dodnes odkazuje, avšak spektrum hlavních i vedlejších postav je velmi pestré. Seriál tak pokryje různé vrstvy společnosti, od elit až po dělnickou a rolnickou třídu. Osudy hrdinů se také budou prolínat s událostmi tehdejší doby a připomenou divákům některé významné momenty naší historie. (Česká televize)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (306)

triatlet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Červená FLASHBACK knihovna FLASHBACK FLASHBACK trocha výpravy FLASHBACK a zapomněli jsme na FLASHBACK, tak aspoň vzpomínka nějakého pamětníka (hospodského?) FLASHBACK Nejčastěji uváděná číslovka: 8 (let). Občas mezi FLASHBACKY i náznak vtipu: "Mamí, my už si nechceme hrát na defraudanty a policajty." Zlom ve 4. díle: místo flashbacků duchové :-))) ()

terunka003 

všechny recenze uživatele

První republika, dobovost, rodina, vražda, zločin, podvody, prachy x nemastné a neslané, chladné. Takže za prvý - paní Klára je neskutečná ... a za všechno vlastně může ona. Navíc její představitelka je víc než otravná, nesympatická a nejradši bych to těžítko použila na ní i na její postavu. Co k seriálu samotnému - celkem ucházející, napínavá zápletka, zhruba od poloviny stejně víte kdo je ta černá ovce. Herecky slabší, výborný je Holub a všechny děti. Průměrný seriál, který baví. ..kostýmy maj holky ale pěkný, to zase žádná.. ()

Reklama

Tryskomyš 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak tady mi opravdu body nestačí. Super podívaná. Romantika, krimi, historie. Vše v jednom. Bravo. A navíc tady hraje herečka od nás z města. Markéta Plánková. Nicméně moje nejoblíbenější postava je Magdalena - Veronika Nová. Mně se především líbil ten děj. Bylo to ohromně napínavé. Ty historické události jsem brala jen jako podružné. I když byly také zajímavé. Druhá série je trošku slabší, ale pořád je to ještě dobrý seriál. Je to stále zajímavé, trochu tajemné, s rodinou se to vyvíjí nepředvídatelně. Stále dávám 95 %. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JÁ CHCI BÝT JENOM S TEBOU!...“ /// Rodinná sága, která přes 20 dílů řeší tajemnou smrt. S každým dílem čekám, kdy jako konečně se to teda rozjede. Po pátým díle je jasný, že tohle se nemůže rozjet nikdy! Natahujou a natahujou, toť píchání (soráč – romantika), malujeme obrázky, oslovujeme se ,,lásko“ (dyť je to hezký!) a agitujem proti buržoazii (v pořádku, je to 1.republika!). Svět romantický telenovely a mýdlový opery, ve kterým není o náhody nouze. (Nebo je?) Hlavně v tý krimi zápletce! Matně si vybavuju Náhrdelník - to byla taky taková cypovina. Ale vlastně se dost dobře prodával. A tohle nakonec taky! Co na tom záleží, že já tu vidím triviální příběhový smyčky, naivitu snad ve všem a …(prostě na 22.dílů zoufale slaboučký!), když půlka národa radostí votevře lahváč nad povotevřenejma vrátkama k dalšímu pokračování. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Miluju Španělskou chřipku. 2.) Můj svět není romantická telenovela. Realita je hnus a tak hledám, kde si spravit chuť! 3.) Růžovku dneska nedávaj. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ ne ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

Velice slabé, ovšem oproti Vyprávěj lze rozhodně i přes tu naivní a těžkopádnou režii zaznamenat velký tvůrčí posun, s přivřeným očkem snad i jakýsi progres.. V důsledku spíš jen pseudohistorická telenovela, jejímž jediným funkčním prvkem se stává jednoznačně ta detektivní linie, která dokáže udržet diváka u televize.. Překvapivě slušně vypadají kupodivu i akční sekvence ze závěru téhle seriálové sebevraždy s dialogy tak šroubovanými a stylistisky absurdními, obludné hybridy dobové mluvy a moderní obecné češtiny, až se chce jednomu plakat.. ()

Galerie (1 353)

Zajímavosti (35)

  • V 3. epizóde s názvom "Milodary" sa mihnú dvaja četníci, ktorých uniformy nezodpovedajú roku 1918, ale obdobiu 1930-39. Rovnako sa nezhodujú označenia hodnosti na výložkách a brigadírke. (Jaroo)

Reklama

Reklama