Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Osud Jaroslava poznamená osmiletý pobyt ve vězení, kde si odpyká trest za podíl na vraždě manželů Léblových. Teď, když se vrací domů, je odhodlaný dostat se zpátky na vrchol. Chce získat postavení ve firmě, uznání společnosti, přijetí v rodině. Do té doby ale tíha starosti o rodinu zůstává na Vladimírovi. Vladimír udělá cokoliv, aby uspěl. Aby po událostech kolem vraždy Klářiných rodičů byla rodina už napořád v bezpečí. Když ale do Prahy pozve kamaráda z války, netuší, jak moc temná tajemství se dostanou na povrch. Právě s Kloudou se bude sbližovat dcera Irena, která vzdoruje všem okolo sebe, a i proto si prosadí závodění v autech, což je v té době téměř výhradně mužská záležitost. Sestra Eliška studuje medicínu, vdala se za lásku z dětství Vojtu Toufara, který se stal policistou. Stejně jako pro Irenu ani pro Elišku není snadné uspět v oboru, kde jsou výhradně muži. Elišku navíc stále pronásleduje její „prokletí" z dětství. Už sice nevidí duchy, se kterými by mohla mluvit, občas ale ví víc, než ostatní. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

Joges 

všechny recenze uživatele

Celé první sérii jsem udělil plný počet bodů. Tenhle druhořadý rozjezd je ovšem vlažný a bez šťávy. Exteriéry, interiéry, kostýmy super, ale herecké výkony, až na obvyklá herecká esa, teda nic moc. Chybí tam semknutost rodiny z první řady. ()

Sharlay

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přesně co se dalo čekat. Česká telenovela z veřejnoprávního sektoru. Trapné, neumětelské, nudné. A hlavně hloupé. Arichtev už by konečně měl od někoho slyšet, že jako režisér nestojí za nic. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První díl druhé série přináší stejný vizuální styl jako první série, přibylo nám pár postav, u některých se z počátku moc neorientuji, některé zestárly či dospěly. Příběhově to zatím celkem jde, rozhodně to nenudí. Vyskytne se počátek zápletky a zase trochu toho tajemna. Hereckou jedničkou je Jiří Vyorálek, jehož Jaroslav Valenta se vrací z vězení a je správně sebevědomý, bezcharakterní a cílevědomí. Zatím to navnadilo na další díl, takže jo. ()

HonzaBez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na první zkouknuti mi to nepřišlo zas tak špatné, jak čtu kolem sebe v kritikách na internetu a jak vyplývá i ze zdejšího hodnocení. Úplný průšvih to podle mě určitě není. Jako žádný filmový zázrak zas asi taky ne, zejména pokud jde o herecké výkony (ale třeba Vyorálek rozhodně špatný není) Nicméně třeba dusná atmosféra mezi bratry mi přišla v celku dobře podaná. Jen jak jsem v jedné recenzi četl o paranormálních schopnostech jedné z hrdinek, tak tento rozměr (pokud bude mít v seriálu více prostoru) mi tedy určitě sedět nebude. Tak jako mi neseděla "duchařina" v sérii první. Celkově je trošku škoda, že avizované ambice První republiky být jakýmsi českým Panstvím Dawton jsou i na podruhé do značné míry nenaplněné. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak začala druhá řady První republiky - vypadá po technické stránce o chlup dokonalejší, s dražšími rekvizitami a celkově lepším dobovým vizuálem. Herecky koncertuje Vyorálek jehož Jaroslav napochoduje z kriminálu rovnou do vily ( nejedná se o Vyvolené), Koleník nějak chodil v mezičase do posilovny a Plánková má furt tu zrychlenou kolíbavou chůzi. Herecký ansábl je kompletní z jedničky ( čekám kdy se objeví Křížův Benoni) ale na dcery si teda musím zvyknout - ty dětské herečky byly přesvědčivější. Na začátek dobrý, tak snad se to bude blížit té první řadě. ()

Ozzy2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stejně jako po první řadě jsem nadšenej.Dnes je umění navodit atmosféru dob dávno zašlých a to se tady daří na jedničku.Jediné,co mi tam vadí je Ján Koleník.Se svou postavou kulturisty se tam moc nehodí.Přitom máme typově podobné herce, kteří by to zahráli mnohem lépe, například představitel Jardy Franze z Vyprávěj Ondřej Veselý.Ale nic nemůže být dokonalé.Jako detektivka je to napínavé, jako retro zajímavé, to nízké hodnocení vůbec nechápu.Dnes je trend stupidních krimi typu Rapl, nebo Modrava, je smutné, kam dnešní zábava klesla. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokračování seriálu "První republika" bylo docela určitě velmi očekávanou televizní událostí, a musím konstatovat, že mě první díl druhé řady oslovil a navnadil na své další pokračování, což je v tomto ohledu velmi pozitivní výhled. S hlavními hrdiny se setkáváme opět v roce 1928, tedy 8 let poté, co dějově končí první řada této ságy. Dcery Jaroslava Valenty vyrostly a staly se z nich hezké dospělé slečny, Vladimírův a Klářin syn také roste jako z vody, ale jen na dospělých postavách to vypadá, jako by se na nich zub času vůbec nepodepsal. Docela mě překvapilo, že např. postava Aloise Valenty (Jan Vlasák) jako by nezestárla vůbec, což se dá říci i o detektivovi Mlčochovi (Svatopluk Skopal) nebo o manželích Škvorových (Zdena Studénková a Tomáš Töpfer). V seriálu samozřejmě sledujeme i trendy tehdejší nové doby, proces ženské emancipace, rozvoj a popularita automobilismu, širší rozměr a možnosti podnikání atd.Jak již avizovali jiní diskutující, i pro mě byl první díl spíše takovým poznávacím a uvidíme, jak se celý seriál bude dále vyvíjet. Každopádně pro začátek velmi slušné. ()

Skrivan 

všechny recenze uživatele

Hlavní postavy si sice několikrát opakují (asi aby jim divák uvěřil), jak zestárly, nicméně faktem je, že herci nebyli postaršeni ani o píď (takže vezmeme-li v potaz flashbacky z předchozí série, vypadají úplně stejně už bezmála dvacet let, to bych tedy chtěl!), čímž pádem rodiče vypadají jen jako starší sourozenci svých dětí. Zvrácenost. ()

pupidup 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ja naopak myslim,ze je to obdoba prvni serie v tom,ze vytvari utajenou zapletku.. bohuzel... jefna se v podstate o dej... ktery je utajeny.. moc dejovych linii... souvislosti holt dostaneme po davkach...nevim.. ()

Reklama

Reklama