Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jaroslavova cesta na vrchol se komplikuje. I když v Magdaleně získává důležitého spojence, ukazuje se, že bez souhlasu Škvora to prostě nepůjde. Jaroslav ví, že dostat cukrovarníka na svou stranu nebude snadné, přesto to nevzdává. Ani když se mu pod nohy začne plést Martin Klouda, který hraje klíčovou roli ve válečném tajemství, které Vladimíra sžírá. Vladimír tuší, že násilné události z uplynulých dní nejsou dílem náhody. Chápe, že jejich prapůvod vyvěrá z události, která se stala v zákopech 1. světové války. Ví, že bude muset sebrat odvahu a říct nejbližším pravdu, aby je ochránil. Celé je to o to komplikovanější, že se Irena přátelí s oběma muži, kterých se dávná událost bezprostředně týká. Poručík Andrle stále ještě věří, že jeho otec byl hrdina, Martin Klouda udělá cokoliv, aby se pravdu nikdy nedozvěděl. Bez zaváhání vystraší i Elišku, jejíž „nadání" ho děsí a ohrožuje. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý díl rozhodně slabší než první. Koleník naprosto nevýrazný, jeho postava je sice plná tajemna, ale už to pomalu přestává bavit. Do dění se dostává především Martin Klouda (Pavel Batěk), kolem kterého se stále motá tajemství legionářů z války. A taky na konci dílu naznačí, že udělá cokoli, aby tajemství nebylo vyzrazeno. I když jde o druhý díl, tak trochu mě to začíná nudit. Některé dialogy končí uprostřed, divák si má domyslet, zda něco vyzrazeno bylo či ne, některé postavy jako Vladimír či otec Valenta jsou v ději k ničemu a nikam děj neposunují. No uvidíme, jak to bude dál. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak vizuál oproti první řadě parádní, ale dějová linka zatím moc do děje nevtáhla a má to víc a víc znaků telenovely než bych očekával. Můžeme si odškrtnout první milostnou scénu ( Brigita Cmuntová asi tři sekundy s Bořkem Jourou ), ale ta to nezachránila. Herecky dominují Vyorálek a Batěk, ostatní nuda. ()

adelina8 

všechny recenze uživatele

Výprava perfektní, atmosféru to má, ale děj je zatím lehce nezáživný. Dospělé postavy by mohly vypadat trochu starší, ty dětské vyrostly, ale ostatní jsou beze změn. Snad se příští díl významněji posune. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I druhý díl druhé řady seriálu "První republika" na mně zanechal veskrze pozitivní dojem a navnadil mě na své další pokračování. Podle mého soudu je a bude tato série daleko lepší a zajímavější než ta první, ale to samozřejmě můžeme hodnotit až po jejím skončení. V každém případě souhlasím i s ostatními diskutujícími v tom směru, že herecky zatím vyčnívají Jiří Vyorálek a Pavel Batěk, ostatní postavy zatím působí takovým neslaným, nemastným dojmem. Ale je to teprve druhý díl a pro začátek to rozhodně není vůbec špatné, ba naopak. ()

Reklama

Reklama