Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Klouda vydírá Valentovy směnkou získanou díky Freddyho hráčské vášni. Peníze na první splátku může rodina získat pouze nevyplacením vánočních prémií zaměstnancům povoznictví, ti ale reptají. Není jasné, jak získat na splacení dluhu další peníze. Irena jde na vánoční večírek automobilových závodníků s Anderlem, kde tančící pár pozoruje Klouda, kterému se to nelíbí a vyvolá malý konflikt. Von Lippi se dozví o finančních problémech Valentů a nabízí odkup celého jejich povoznictví. Jaroslav i Vladimír odmítají, i když jim von Lippi hrozí, že všechna auta, která by chtěli koupit kvůli rozšiřování firmy, si už zarezervoval pro sebe. Alois přijíždí za syny na vánoční svátky a po svém řeší krizovou situaci ve firmě. Vojta Kloudu podezřívá z vraždy, ale nemá dostatek důkazů. Alespoň Kloudu sleduje a věří, že ho vyprovokuje k nějaké chybě. Také Irena se zlobí na Kloudu, že ubližuje jejich rodině. Snaží se ho přesvědčit, aby s tím přestal. Nedohodnou se a spustí tím na pozadí Vánoc lavinu dalších událostí. (Česká televize)

(více)

Recenze (6)

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vadí mi odfláknutý jazyk. Tvůrci si dají hodně práce s lokacemi, výpravou, kostýmy, rekvizitami, ale pak stačí, aby jedna z postav řekla například „Dáme oběd? a celá dobová atmosféra je pryč. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Slabší díl než předchozí, přesto lepší průměr. Freddy dostává pořádně za vyučenou kvůli své vášni v karty, ale také se snaží řešit situaci s Kloudou, stejně jako Jaroslav (samozřejmě po svém). Vladimír stále zůstává zcela v pozadí a nejzajímavější scéna je vítání se synem u Škvorů. Klouda se cítí zcela neohroženě, ale i na něj dojde. V rámci druhé série určitě lepší díl, ale opět to jaksi upadá do zajetých průměrných kolejí. ()

Reklama

jungewolf 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po zatím 5 odvysílaných dílech : 5 hvězd a 82 % . Velmi dobrý výkon - V. Polívka (poručík Andrle) , P. Batěk (Klouda) a samozřejmě Jiří Vyorálek jako Jaroslav Valenta. a herecký doyen v tomto seriálu : Jan Vlasák coby patriarcha rodu. A musím ocenit civilní a o to působivější herectví K. Bokové( Marie,vychovatelka s malou dcerkou ) . ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pátý díl druhé série se povedl a mě osobně opět velmi bavil. Po herecké stránce opět zcela dominuje nad ostatními Jiří Vyorálek, ale líbí se mi čím dál více ii postava poručíka Andrleho v podání Vladimíra Polívky a svým výkonem mě velmi zaujal i Jan Révai. Současně se konečně něco bližšího dozvídáme i k postavě německého obchodníka von Lippiho, jehož cílem je položit rodinný podnik Valentů na lopatky. Věřím, že i další díly nabídnou dobrou podívanou a bude to stále napínavější a lepší. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama