Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rada Mlčoch se s rodinou Valentů snaží najít způsob, jak najít Irenu, kterou unesl Klouda. Jaroslava ale jen sedět už nebaví, je zvyklý věci řešit, ne jenom čekat. Objedná v novinách inzerát s fotografií, že za informaci o Kloudovi vyplatí velkou částku peněz. To ale naštve policii, které najednou začnou chodit desítky falešných udání na místo úkrytu Kloudy. Musí se jimi zabývat, a ztrácí tak drahocenný čas. I v rodině to vře, ne všichni mají Jaroslavův nápad s inzerátem za dobrý plán. Vladimír hledá Krále, který se po únosu vypařil. Najde ho v Mechanice. Nic neví, jen nechce donekonečna vysvětlovat policii, že je nevinný. Tuší, že se mu Klouda ozve, mohl by tak zjistit, kde je. Domluví s Vladimírem, že raději bude jednat sám, aby ho nevyplašil. Král se ke Kloudovi nakonec dostane, zjišťuje, že Irena je v pořádku, ale Klouda není vůči Královi naivní. Ví, že mu jde o odměnu vypsanou na něj v novinách. Dojde ke střetu. Ve vile Valentů zvoní telefon. Klouda chce za Irenu půl milionu. Sežene rodina peníze, nebo se pokusí Irenu osvobodit jinak? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

Amalberga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zápletka se nám ale zahušťuje, úplně cítím, jak stoupá napětí. Škoda, že postavy jsou tak otravné. Irena je prostě kráva a Eliška, když nikdo neví kudy kam, si dokráčí na scénu, na něco sáhne a hned se mají ostatní čeho chytit. Scénáristům už to asi přišlo trapný, a tak v téhle epizodě jen ostatním fouká bebíčka a je starostlivá. Kloudný je tady jen Klouda, jako záporák má určité charisma. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tato epizoda patřila opět k těm povedenějším a já věřím, že teď už to v tomto duchu dokráčí až do úplného závěru druhé řady tohoto seriálu. Co se postav týče, tak to tady z mého pohledu zůstává neměnné, svůj standard odvádí výborný Jiří Vyorálek, už jsem to naznačoval v předcházejících epizodách a zmíním to i nyní, že velkou a sympatickou roli v tomto seriálu ztvárňuje Vladimír Polívka v úloze poručíka Andrleho a samozřejmě i Pavel Batěk v roli záporáka Kloudy má něco do sebe. Co se mi naopak nelíbí, resp. neudělalo na mě moc pozitivní dojem, jsou výkony obou dcer Valentových, v podání Anny Fialové a Brigity Cmuntové. Druhou jmenovanou bych ještě akceptoval, ale role Ireny v podání Anny Fialové je absolutně nesympatická a místy až protivná. Velmi mě naopak zaujala i postava německého obchodníka von Lippiho (pozn. v podání Stanislava Majera), který pravděpodobně nebude nakonec tak špatný, jak se na první pohled mohlo zdát. Epizodu hodnotím velmi kladně a věřím, že další epizody budou kvalitativně minimálně tak dobré jako tahle. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Klouda chce půl mega... nuda... Klouda dostane půl mega...nuda .... Irena osvobozena. Pavel Batěk jako padouch padouchů táhne tenhle seriál ( i se Zaorálkem) , ale je to bída. jak jsem byl okouzlen první řadou tak tady jsem unuděný. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama