Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mlčoch vyšetřuje smrt Kloudy. Ví, že měl na svědomí několik mrtvých, ale spravedlnost platí pro každého. Vyslýchá Freddyho, ale ten si střet s Kloudou pamatuje pouze mlhavě. Že při tom viděl Jaroslavův kabát, ví jen Jaroslav s Marií. Marie je nervózní, chce kabát raději spálit, kdyby se Freddy podřekl a přišla na něj policie. Jaroslav je vážný, kabát pálit nechce, protože ví, že on v něm na místě činu nebyl. A pokud ho měl na sobě někdo jiný, bude to jeho odpovědnost. Ví Marie více než on? Marie mlčí, nemá slov, ale ví, že když tajemství neřekne Jaroslavovi, tak už nikomu. Jaroslav je po Mariině zpovědi jako přimrazený, nemá slov. Neví, jestli se má rozčílit, nebo být rád, že je teď díky novým indiciím kolem Kloudy před policií napřed. Mlčoch se ptá i Jaroslava. Hlavně na pistoli, kterou měl Freddy i Jaroslav prokazatelně v posledních týdnech u sebe. Klouda zemřel střelnou ranou, ale ze zbraně, kterou sám ohrožoval Freddyho, to nebylo. Jaroslav přiznává, že zbraň do rodiny donesl Freddy, ale že se jí zbavil a hodil ji raději z mostu do Vltavy, protože ve vile jsou děti. Bylo nebezpečné ji mít u sebe. Mlčoch mu nevěří, ale proti jeho tvrzení nemůže nic namítat, na domovní prohlídku to nestačí, a tak odchází. Jaroslav jde zpátky za Marií. Bere zatajenou pistoli do rukou a ukazuje Marii, že jeden z nábojů chybí. Někdo z pistole střílel. Na Kloudu? Ale kdo to byl? (Česká televize)

(více)

Recenze (8)

triatlet odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vata. Zbytečný díl, který z cca 80 % pouze rekapituluje, co se stalo. Chvíli jsem si myslel, že v ČT pustili některý z předchozích dílů. Marie jako vražedkyně je dost nepřesvědčivá :-) Červená knihovna hadr. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celý díl se věnuje Marii a jejímu velkému tajemství. No zápletka to rozhodně není špatná, Jaroslava to teď chudáka postaví ke zdi a bude muset udělat zásadní rozhodnutí. Jinak v tomto díle konečně i Vladimír má trochu své místo a připomíná onu rozhodnou postavu z první série. Ale je tu také spousta scén, které jsme už viděli a které sice mají zásadní dopad na děj seriálu, ale není to nic nového. Během pár minut si divák domyslí, jak to bylo a zhruba půlka dílu je už jen potvrzení divákova mínění. Průměrný díl, který spíše rekapituluje a připravuje půdu pro závěrečných pár dílů. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retrospektiva jako prvek vyprávění obohatilo druhou sérii lépe než to předvídatelné nudné vyprávění posledních pěti ( ne-li osmi dílů), ale ikdyž musím uznat, že to byl zajímavý způsob jak obohatit již odvyprávěný děj, tak to jako celek nezachrání. Tak snad další díly zvednou laťku druhé série výše. ()

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Výborná epizoda, která nám pomalu, ale jistě rozkrývá okolnosti kolem Kloudovy osoby., resp. jeho minulosti. Na scénu ve větší míře vstupuje guvernantka Marie (v podání Kristýny Bokové), která hraje v tomto kolotoči velmi ústřední roli. Nejenom, že se na konci epizody dozvíme, kdo je Kloudovým vrahem a kdo také tím pádem zachrání před smrtí Fredyho, ale dozvídáme se i to, že Klouda je otcem Rozárky, kterou má právě s Marií, s níž v minulosti udržoval poměr. Seriál konečně má v závěrečných epizodách svůj nefalšovaný náboj a nabízí divákovi rozhodně lepší podívanou, než jak tomu bylo v dílech úvodních. Moc se těším na epizody následující a jsem přesvědčen o tom, že nás čeká další výborná podívaná, která nás navnadí i na zbývající díly. ()

Amalberga 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No ne, kdo by to čekal, konečně se začíná dít něco zajímavého. Odkrývá se nám netušená část příběhu a docela do děje i logicky zapadá. Dávám čtyři hvězdičky, protože mě epizoda příjemně překvapila a představila Kloudu i víc jako člověka. Je fajn, že konečně nějaká ženská nehysterická postava dostala v seriálu víc prostoru. Jen tak dál. ()

Reklama

Reklama