Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Irenino nové závodní auto nejede tak, jak si představovala. Nejlepší mechanik Švejda se vypařil. Lippi možná ví, kde je, ale nechce Ireně pomoci. Irena nechápe proč. Přece to byl on, který jí k novému autu pomohl. Pátrá po příčinách, ale zjišťuje, že vše kolem nepojízdného auta je jenom zástěrka neveřejných obchodních dohod mezi jejím otcem Jaroslavem a Hansem von Lippim. Irena pátrá neúnavně dál. Možná vše souvisí s nedobrou finanční situací firmy, proto chce tatínkovi pomoci, ale ten vše zlehčuje. Až nepochopitelně se brání, aby mu pomohla. I Marie se přimlouvá, aby Jaroslav Ireně prozradil všechno, mohlo by to totiž pomoci nejen jemu ve firmě, ale i Marii ochránit před vězením. Ví, že Jaroslav mluvil s Kryštofem, který se dozvěděl pravdu a tlačí ho k tomu, aby se šli s Marií oba Mlčochovi přiznat. Policii se jim sice dosud dařilo odrážet, ale vyšetřují dál, a i jejich tajemství jistě brzy odhalí. Irena se chystá na svatbu s poručíkem Andrlem, ale stále více ji trápí situace v rodině. Tatínek se jí ztrácí před očima, při snaze finančně se potápějící rodinnou firmu zachránit. Vojta zase zvažuje zatčení Marie, ale uvědomuje si, že důkazy proti ní a spravedlnost můžou rozvrátit vše, co v rodině Valentů začínalo konečně fungovat: Vzájemný respekt a pomalu rostoucí důvěru. Podaří se všem hrdinům ustát své problémy, aby mohli být šťastní, ale přitom svým štěstím neohrozili ty okolo nich? (Česká televize)

(více)

Recenze (4)

majky19 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Žádná velká hitparáda, ale i přesto docela důstojné zakončení druhé řady tohoto seriálu. V každém případě druhá série nebyla podle mého soudu zdaleka tak povedená jako ta první. Závěr byl na jednu stranu alespoň pro mě překvapivý - znovusetkání Jaroslava s Marií a na druhé straně logický - svatba Lippiho s Irenou za účelem záchrany rodinného podniku a rodiny jako takové. Co se týče postav, tak nejvíce se mi po celou dobu série líbila postava Jaroslava, kterého Jiří Vyorálek ztvárnil opravdu výborně a který patřil dle mého názoru k tomu nejlepšímu, co tato série nabízela. Už to nebyl pouze ten "bezohledný" obchodník z první řady, ale byl to člověk s charakterem, kterému nebyl lhostejný osud ostatních. ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No konečně nám druhá série dokodrcala do konce a finiš byl stejně nezdařený jako celá série. Jaroslav ukazuje aspoň špetku lidskosti, když Irenu nenutí do sňatku s Lippim, ačkoli by to zachránilo podnik. Na druhou stranu neudělá ani zblo pro to, aby si vzala Andrleho (no nějakého záporáka do trojky bude přeci jen třeba). Vladimír si spokojeně vrní u exmanželky, sem tam pronese nějaké "moudro" na adresu neschopného podnikavce Jaroslava a vůbec netruchlí. No proč taky, když svou milou má pod drnem, že! Fakt děs, co s Vladimírem druhá série udělala. I v tomto posledním díle je jen do počtu a kdyby tam nebyl, bylo by to snad lepší. Freddy jako právník absolutně neschopný, minule se s Kryštofem ani neporval, tentokrát raději jeho scény ani nenastaly. Neskutečně slabě a neschopně vykreslená postava. Z Marie jsem měl v tomto díle pocit, že je to jen vypočítavá mrcha, která zneužila Jaroslava. Další případ, jak pitomě napsat postavu. Zato Kryštof, to je dáreček! Ten má v celé sérii cca 15 minut, ale na konci série dokáže téměř usvědčenou Marii dostat v pohodě z vězení, Mlčoch nemlčoch. Hrůza. Chápu, že je tu zaděláno na třetí sérii, ale na to já vám kašlu. Postavy detektivů se půl série pachtí za pravdou, kterou divák dávno zná, a pak si přijde uchlastaný floutek z Ruska a všechno obrátí naruby. Von Lippi je snad nejnormálnější postava, ta aspoň pořád něco chce, vše je mu pořád málo, až si sám uváže na krk mladou Valentovou. Ten to teda vyhrál. On asi vůbec netuší, co na něj třetí série vymyslí. Ale s Irenou se jistě nudit nebude. Ano, je mi z toho všeho na blití a závidím Kloudovi, že z tohoto marastu vyklouzl tak brzo. Jen by mě zajímalo, komu chystal tu vodu, jak to Mlčoch naznačuje. Škoda, že scénárista neměl velké koule (spíš zdravý rozum) a divákovi aspoň tohle nevysvětlil. Ještě že to bylo o půlku kratší než první série! ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O milimetr zajímavější díl než předchozí díky Ireně a Lippimu, ale jinak bída a podtržené zklamání z druhé řady, kde vládla nuda a nuda ( a nezachránila to cudná milostná scéna Polívka vs. Fialová). Z první řady si pamatuji doteď minimálně osm zajímavých scén, mnoho hereckých kreací ale z druhé řady si zapamatuji jen auta a jinak unylé nudné vyprávění splývající v nudu. Kluci, takhle fakt ne! ()

quixote 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Souhlasím s názorem, že hlavní hvězdou je Vyorálek. Druhá série se mi zdála trochu akčnější a kompaktnější, přesto mám smíšené pocity. Na jednu stranu pohledná výprava, krásné kostýmy, lokace, povedený casting, na druhou stranu anachronismy (jazyk!) a dějové veletoče z vůle scénáristy, občas tak krkolomné, že některé postavy působí jako nevěrohodné loutky (Vladimír). O některých motivacích a nelogičnostech nemluvě. Jako oddechový seriál na páteční večer dobré, ale mohlo si to dát laťku ještě výš a pokusit se ji zdolat. ()

Reklama

Reklama