Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Břežany se toulá vzteklý pes, který Toufarovi zranil dva koně. Dostane se i na statek Valentů. Rada Mlčoch na Jaroslava pošle daňovou kontrolu. Alois Jaroslavovi zakazuje půjčovat si na podnikání další peníze a zastavit vilu. Marie nabádá Vladimíra, aby nebyl sám, že by si to Klára přála. Škvor prodává přes bankéře Navrátila lihovar, ale Magdalena nesouhlasí. Potřebuje nejprve zjistit, kdo chce lihovar koupit… (Česká televize)

(více)

Recenze (5)

elizabeth_ba 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

O víkendu jsem se dívala na Přítelkyně pana ministra s Oldřichem Novým a Adinou Mandlovou. A scenárista by se asi měl podívat taky, aby dokázal navodit aspoň trochu atmosféru První republiky. Lituji dobře hrajícího Stanislava Majera, v jehož podání Hans Von Lippi (už i nad jménem německého hraběte se tvůrci měli zamyslet, domáckou podobu jména asi v křestním listě neměl) působí velice sympaticky. Jen doufám, že se v tomto případě nebudeme opakovat první série, ale s obměnou, že tam ostrouhala dáma (Magdaléna) a tady by takhle dopadl pro změnu pán (von Lippi nebo v lepším případě Anderle, já bych rozhodně přála rozmazlené Ireně, aby nic nezbylo na ni, i když svůj zájem o ni prozrazuje von Lippi Magdaléně ještě ve druhé sérii a teda velice dlouho před svou žádostí vznesenou Jaroslavovi) doufám jen, že konec nebude v duchu, že vše špatné je třeba hledat vždy u Němců... Zaujal mě Adam Mišík i jeho matka, zahraná Petrou Jungmanovou, jimž doufám, že bude dán ještě prostor i pro vysvětlení jejich role v příběhu kamaráda poručíka Anderleho, Oldřicha. Co třeba takový architekt a trenér boxu, jehož ztvárnil Stach? Jaká je asi jeho úloha?Jinak abych nezapomněla, die Turnen je německy gymnastika, snad to vědí i tvůrci... ()

otík 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na scéně se objevuje Hansův bratr v úlisném podání Mároše Kramára. To je asi tak jediné, co na tomto dalším zcela průměrném díle zaujalo. Jinak děj pokračuje bez zásadnějších zlomů. PS: střih seriálu je opravdu děsný a vůbec si na něj nemůžu zvyknout ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Maroš Kramár a první žhavá milostná scéna podle šablony S01 byly jediné trochu světlé pozitivní body tohoto dílu jinak ůděsná nuda a to nemluvím o iritujících momentech laciného ždímaní citů alá Chcete mě? u zastřeleného koně a skorozastřeleného psa. A to ještě nemluvím o tom, že teda když nastala ta velká hospodářská krize, tak to tam mohli tvůrci popsat nějak přehledně faktograficky ( ani nevím jaký je ve čtvrtém díle rok ) a ne opisem, když Vyorálek mudruje s malou v lese u železné pasti, že lidi mají hlad. ()

Reklama

Reklama