Reklama

Reklama

První republika

(seriál)
  • angličtina The Manor House (více)
Trailer
Drama / Rodinný / Historický
Česko, (2014–2018), 43 h 46 min (Minutáž: 52–61 min)

Hudba:

David Solař

Hrají:

Ján Koleník, Markéta Plánková, Jiří Vyorálek, Jan Vlasák, Veronika Arichteva, Radek Holub, Viktor Dvořák, Robert Urban, Tomáš Töpfer, Zdena Studenková (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(49)

Obsahy(1)

Sága mapující atmosféru první republiky od r. 1918 do r. 1945... V centru dění jsou pestré osudy rozvětvené rodiny Valentových, která zbohatla na válečných zakázkách a stěhuje se z venkova do Prahy, do Podolí. V této části Prahy jsou zatím jen louky, pár starých továrních komínů a poválečná chudoba. Podnikaví Valentovi však Podolí změní. Ovšem ne sami a ne lehce. V jejich rodině panuje rivalita mezi bratry. Je zde tajemství, které s sebou nese pátrání po staré předválečné vraždě, a postavy prožívají také své osudové lásky. Seriál by měl být příběhem první (a také druhé) republiky, který sice vypráví očima rodiny z vyšších vrstev, tedy třídy, která nejvíce formovala tvář naší republiky a nastavila politické a společenské standardy, ke kterým se dodnes odkazuje, avšak spektrum hlavních i vedlejších postav je velmi pestré. Seriál tak pokryje různé vrstvy společnosti, od elit až po dělnickou a rolnickou třídu. Osudy hrdinů se také budou prolínat s událostmi tehdejší doby a připomenou divákům některé významné momenty naší historie. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Macinkacz k tomuto seriálu (3)

První republika (2014) 

Po shlednuti všech rád musím upravit komentář. Musím říct že, zápletky ve všech sériich byly výborně. Za mě palec nahoru. Výběr herců skvělý. Kostýmy ušly, občas je chtělo taky prevleknout, ale pro mě osobně to byl detail. Za mě nejvíc povedená třetí série a mrzí mě, že se pokračování nakonec neplánuje. Ten konec nebyl díky tomu úplně zdařilý. Troufám si tvrdit, že většina že sledujicich chtěli vědět jak vztah Ireny s Hansem dopadne, ale tohle... Proto 4 hvězdy... I přesto díky za příjemné večery s PR... :) ()

Díl druhý (2018) (S03E03) 

Mnohem větší úspěch, než díl první. Po prvním dílu jsem váhala, zda třetí sérii vůbec sledovat, ale po dnešním díle se těším na ten další. Začíná to být zajímavé. :) ()

Díl třináctý (2018) (S03E14) 

Jsem ráda, že Irena sebrala trochu své slušnosti a odjela tam, kam měla. Věřím v to, že tenhle "útěk" jí zachrání život (pokud tedy bude 4. série) Zklamala mě Eliška a vlastně i Vojta, možná tohle pochopíme později, pokud pokračování bude. V tuhle chvíli pro to pochopení nemám. Suma sumárum, třetí série se mi zdá zdařilejší, než ta druhá. Mělo to super dějovou linku, nic se netáhlo, šlo to jako po másle. Díky za tenhle seriál, vedle těch, co běží nyní v Tv na jiných programech je to úžasný... ;) ()

Reklama

Reklama