Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky - Série 1

(série)
Česko, 2013, 5 h 12 min (Minutáž: 52 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze (18)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak co se posere dneska?" Z vrozeného optimismu by Bukowského mohl podezřívat snad jen poručík Bartáček, ale to by mu musel někdo pořádně zaplatit. Mě tedy Bukowsky svými monology spíše uspával a ožíval jsem pouze ve chvílích, kdy osouložil nějakou slečnu nebo nastoupil do akce rapl Kuneš. Přesto jsem se přiměřeně bavil, ale když se ukázalo, že hlavní a v podstatě jediný sprostý podezřelý byl asi skutečně vrah, tak mi tady něco nehrálo. Ano, je to harmonika a té já od přírody nevěřím, takže se na mě 2. série může těšit. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je u konce a vypadá vše uzavřeně, další série nejspíš nabídne nové souvislosti. Tato řada neměla žádné výrazné zvraty, přesto děj byl od začátku silně nadprůměrný. Kriminálka, která si získá diváka svérázným detektivem Kunešem, který se zrovna pro smích nenarodil. Je smůla, že takových kriminálek nevídáme v TV více. ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ne že by překvapila historka sama, vychází z modelu štvance, jenž kvůli smrti své milenky ztratí ve vteřině veškeré jistoty od práce po rodinu a zprvu navzdory buldočímu policistovi, posléze společně s ním začne hledat pravdu. Nicméně k základní žánrové výbavě přidal autor Jan Pachl osobitý, bizarně poetický prvek v podobě omšelého cirkusu, jejž hrdina Pavla Řezníčka zdědí, a navíc režijní jistotu na debutanta téměř zázračnou. Skřípou vlastně jen tři prvky: korupční mafie v pozadí jinak osobního příběhu, neustálý, byť naštěstí sarkastický monolog hrdiny, a třeba ve třetí části dočasné odloučení drsně jiskřivých parťáků, Řezníčkova psance a Hynka Čermáka coby úsporně ironického detektiva putujícího na protialkoholní léčbu. Kdykoli jsou spolu, ač na dně, bojují vtipem proti diktátu nočních barů, kalných rán, nálady studenější než Londýn a kocovin hlubších, než zažíval "kolega" Charles Bukowski. Nejen zručná akce, všechno tu zkrátka hraje. Jednotná stylizace včetně barev. Četné střídání exteriérů s věčnými stopami deště. Účinný soulad městské džungle a pouťového kouzla světských včetně maringotky s krajtou, "krávou nenažranou".Sociologie prostředí při výpravách po falešných stopách. Přízračnost podpořená nevtíravým hudebním motivem. Zpustlost tak suše glosovaná, až okouzluje. A napětí pravé detektivky volající nedočkavě po dalším dílu.Generace vzývající vlnu severské krimi se konečně dočkala, přitom "bufeťácký" nátěr Cirkusu Bukowsky neopisuje, zůstává až oddaně český. Otázkou je, jestli takový průlom unese i šokovaný divák domácky učesané Ordinace. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak žádný velký zázrak se nekonal. Tedy alespoň takový, jaký slibovalo celkem hodně slušné hodnocení v červených číslech. Očekával jsem tedy solidní krimi bombu, u které se posadím na prdel, ale opak byl pravdou. Cirkus Bukowsky – potažmo jeho první série mi přijde jako klasicky průměrný český seriál, který mi nabídl několik slušných momentů, jakžtakž snesitelnou atmosféru, pár nahých koziček a nikterak oslnivého hlavního hrdinu. Většinu plusových bodů získal polda – ožrala Kuneš, který se s ničím moc nesere, rád chlastá, zvrací a rozdává rány…Jakmile však na chvíli vyklidil pole, byla zábava ještě menší a jeho zmenšení prostoru bylo citelně znát. Hanzlík mi coby záporák moc nesedl – Dlouhý coby slizák jakžtakž – no a pěkná Marika Šoposká, alespoň potěšila jinak trošku smutné očka…Uvidíme, co přinese zbytek toho seriálu a zda se zvedne z průměru či nikoliv… ()

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První seznámení s mistrem Kunešem, který předčí postavu Bukowského a musím přiznat, že hlavní hrdina mi vůbec nesedl. Zápletka je docela banální a točí se kolem zavražděné dívky. Celá série je dosti předvidatelná, zdlouhavá a vešla by se do poloviny dílů. Na televizní produkci určitě nadstandardní počin, jen to chtělo větší propracovanost.......6/10 ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sice je Bukowsky prequelem mnou oblíbené první série Rapla, já jej ale viděl až po výše zmíněném a nutno konstatovat, že Čermákovu seriálu příliš nekonkuruje. I tak se ale ve své první polovině drží hodně vysoko a Řezníček mě dost bavil, přestože se v proměnlivosti hereckých poloh moc nenadřel. ()

ArthasKarfa 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál, který si pustíte, v prvním díle se seznamujete s hrdiny, A pak se zakoukáte do příběhu a každý večer se těšíte na další díl, nějak se s tím sžijete. Je to správně ponuré, napínavé, drsné a má to hlavu a patu. Skvělý seriál. ()

sethi 

všechny recenze uživatele

Tak promiskuitní šéfik Řezníček v hlavní roli, mi k srdci moc nepřirostl. Zato pan detektiv kocovina Čermák jo. A hlavně přirozeně slizký had, pan detektiv Dlouhý. Ale hlavně suprpadouch, pan továrník Hanzlík. Herci až na malé vyjímky výborní. Atmoška výborná. Industriální Děčín taky. Ale v krimi rovině dost plytká zápletka, hodně roztažená, snesla by okleštit o pár dílů, aby se zhustila. Opět na české poměry solidní detektivka. Na pomezí 2 a 3 hvězd, přidávám ráda. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká krimi, ovšem natočená v severském (či spíše už globálním) stylu. Příběh je v řadě momentů za hranou uvěřitelnosti, na druhou stranu odpovídá globálním trendům točit čím dál bizarnější a akčnější krimi, aby byl divák překvapován co nejnapínavějším dějem, který obstojí v obrovské nabídce žánru na trhu. V tomto směru se tento projekt ČT jistě neztratil, nejde však o moc víc než o zábavu, navíc poněkud plytkou. Stará sofistikovaná česká detektivní filmová škola mi byla mnohem bližší a sympatičtější, ale doba už je holt jinde. Třeba se diváci a trh jednou nasytí a klasické detektivky s úplně jinou atmosférou zas někdy přijdou do módy. Rád bych se toho ještě dožil. Ale jelikož jsem se ani tady nenudil a ve scénáři bylo i dost vtipných momentů, dávám nakonec 4 hvězdičky za profesionální filmařské i herecké zvládnutí. ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Mocný český hype. Průměrná zápletka (všichni jsou v něčem namočení, všichni jsou zloduch), korunovaná nesmyslným chováním hlavního hrdiny, který vždycky vleze někam, kam nemá, aby ho tam někdo bacil po hlavě a pak z toho zase zázračně vyváznul. A úplně nejhorší jsou hrdinovy vnitřní monology, kterými nás tvůrci seriálu obohacují, asi abychom nezapomněli, že "už zase jede v průseru" nebo že mu bylo jasné, že "by tam asi neměl chodit". Za jediné pozitivní vnímám, že nebýt Cirkusu Bukowsky, asi by nevzniknul Rapl. ()

pajkir 

všechny recenze uživatele

Duo Rezníček/Čermák alias Bukowsky/Kuneš funguje skvěle, výbornej Vlasák - "Kuneši, proč my si vlastně ještě netykáme?"...hudbá alá Temný případ, prostě seroš, kterej se tváří, jako by ho natočili venku a je přitom i docela uvěřitelnej ()

janelizzie 

všechny recenze uživatele

Mírně předvídatelný děj, ale i tak o napětí není nouze. Slušné herecké výkony, pěkné exteriéry, dobrá práce s kamerou. Na české poměry velmi slušný nadprůměr, snad si to druhá řada nepokazí. ()

Reklama

Reklama