Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky

(seriál)
Trailer
Česko, (2013–2014), 10 h 25 min (Minutáž: 51–53 min)

Režie:

Jan Pachl

Scénář:

Jan Pachl

Kamera:

Marek Janda

Hrají:

Pavel Řezníček, Hynek Čermák, Marika Šoposká, Michal Dlouhý, Jaromír Hanzlík, Jan Vlasák, Bohumil Klepl, Predrag Bjelac, Nela Boudová, Vanda Hybnerová (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Jakmile se sebevražda milenky začne jevit jako vražda, je tu problém. Nestor Bukowsky přišel o práci, manželku, domov, jde po něm policie. Kriminalista Kuneš, který Nestora podezírá, má také problém. Musí nastoupit protialkoholní léčbu, jinak ho vyhodí z práce. Na rozdíl od nadřízených je přesvědčen, že Edita opravdu byla zavražděna. Místo nástupu na léčení se pouští do pátrání na vlastní pěst. Přes antipatie Bukowského a Kuneše je jasné, že jen jejich spojenectví může případ objasnit. Ale kdo byla vlastně Edita Tichá? Dcera kontroverzního podnikatele, úspěšná studentka nebo labilní manipulátorka? Ukazuje se, že ji nikdo neznal. Stopy vedou hned k několika milencům, okruh podezřelých je široký. Je vrahem neznámý stalker zahlcující Editu přívaly prasáckých SMS? Editin spolužák, profesionální aktivista, který zmizel den po její vraždě? Nebo dealer Prozac? Ostatně – ani policista Kuneš, ani Nestor Bukowsky nemají ve vztahu k Editě úplně čisté svědomí. Popravdě řečeno, kdyby Edita nebyla zavražděna, život Bukowského by byl zoufale nudný...

Výbuch karavanu rozmetá vánoční idylku a Bukowského plány na klidný život s Vesnou. Vražda Edity Tiché byla jen zástěrkou skutečného cíle. Nezbývá než zjistit, kdo a proč chce zabít Nestora Bukowského.
V dalších šesti dílech oceňovaného seriálu (cena za režii pro Jana Pachla a cena za střih pro Petra Pauera na mezinárodním festivalu BAR v Černé Hoře, cena AČK pro kameramana Marka Jandu, cena Zlatý ledňáček z Finále Plzeň za nejlepší TV DRAMA) se Nestor Bukowsky v podání Pavla Řezníčka spolu s parťákem Hynkem Čermákem alias detektivem Kunešem nakonec dopátrají pravdy. Než se tak ale stane, dostanou se oba do mnoha hraničních situací. Ponurá atmosféra, množství akčních scén i napínavých zápletek si nezadá s první sérií a hrdinové se během pátrání dostanou na neobvyklé lokace. Natáčelo se mimo jiné v industriálním prostředí Mostecké hnědouhelné pánve, v Gdaňském přístavu, či na studeném poloostrovu Hel. Jak se na správnou detektivní road movie sluší, zavede pátrání Bukowského hodně daleko od domova. Klíč k případu nakonec nalezne mnohem blíž, než by čekal... (Česká televize)

(více)

Recenze (314)

Widlicka4 

všechny recenze uživatele

Další z mnoha pokusů české veřejnoprávní televize o světovost, který jako vždy až tak úplně nevyšel. Příliš mnoho spletitých dějových linek a zejména obdivuhodná neschopnost maffioso, kteří ani na několik pokusů nedokázali zabít psychologa z Filozofické fakulty Univerzity Karlovy, to vše doplněno o policistu-alkoholika, který se po léčbě vrací do práce způsobem, že v zájmu spravedlnosti porušuje veškeré možné předpisy, aniž by si toho jakýkoliv jiný policista všiml, tedy s výjimkou podplaceného kolegy, který se navíc ještě třese na povýšení, což nakonec skončí velkolepým finále v podobě souboje kdo s koho - dobro samozřejmě zvítězí a zlu vystrojí státní pohřeb. I když to je docela slušně odvedená televizní práce, i když se na to docela dobře kouká a i když autoři zvolili rozumnou stopáž (v TV šlo o šest dílů, nikoliv dvanáct, jak je uvedeno v záhlaví), u tohoto typu seriálu se ty všeliké náhody a nehody dají odpustit poměrně dost obtížně... ()

kalmaf 

všechny recenze uživatele

Seriál který po prvním díle ohromně uchvátil většinu televizních fanoušků i kritiků. Jeho další díly byly pouze horší, kamera byla sice opravdu velice kvalitní a chválu si jistě zasloužila, ale námět byl podle mého, i proto že ho vymyslel sám režisér, poměrně slabší a zápletka trochu vázla a celkově zaostávala. Herecké výkony hlavně Hynek Čermák, veliká naděje a Pavel Řezníček kterému evidentně role skvěle seděla a zajímavý pohled na Jaromíra Hanzlíka jakožto absolutního záporáka. Reakce po prvním dílu byly určitě přehnané ale myslím že je to dobrá zpráva pro celou českou televizní tvorbu. ()

Montmorency 

všechny recenze uživatele

Vražda, pochmurná temná atmoška (no ano - odkoukáno od severských sousedů), charizmatický fešák Řezníček+sympatický alkoholik Čermák - dobře rozběhnuté, divák se chytí na udičku a dychtivě čeká na další díl....toto funguje asi tak jednu třetinu, pak se to nekonečně zdlouhavě motá dokola, scény se opakují (nesčetné pokusy zabít Bukowského) - kdyby to bylo sestříhaný do 3.dílů, nic by se nestalo... ()

bertrand 

všechny recenze uživatele

Nudné, předvídatelné a hlavně tedy skvostně zmarketingované! Šlapeme na paty severským vzorům, krimi co tu ještě nebylo, ponurá atmosféra, lahůdkový hlavní představitel a pan B. neví co ještě. Hohoho! My si pamatujeme jenom zmatené blábolení mimo obraz, dlouhé přesuny autem s bodu A do bodu B, páprdovitého Hanzlíka a otřesné finále. Napínavé bylo pouze to čekání, kdy už se teda něco stane a inspirace noirem spočívala zřejmě v tom, že se tam vrzlo všechno, co se kdy vidělo a četlo a trochu se s tím šmodrchalo, aby se neřeklo... tak na takovou bídu sme toho napsali už moc. ()

LadysR2 

všechny recenze uživatele

Na české poměry slušné, ale zas tak dobré, jak se kolem toho šílelo, to nebylo. Největším kladem seriálu je policajt v podání H. Čermáka. A i přes málo přiděleného prostoru se mi tu líbil i můj oblíbený Mistr Hanzlík. Jsem zvědav, jak se tahle filmařská parta poprala s právě nasazovanou novou sérií ()

Martazoe 

všechny recenze uživatele

Na začátek proč jsem dala čtyři hvězdičky. Mám ráda zajímavé kriminální seriály, navíc tento mi trochu připomíná dánský Zločin a to nejen díky kriminalistovi Kunešovi, který chodí podobně nedbale oblékaný a je podobně závislý na práci, že vše jde stranou - stejně jako jeho dánská kolegyně. Zápletka je také dobrá, děj má poměrně spád a o napěti není nouze, Jsou tu i nějaké ty zápory - předně hlavní postava, která mě přijde neskutečně vymaštěná - jenže to byl nejspíš režirérův záměr, mě jeho vnitřní monology neskutečně štvou a to, že je psycholog - to potěš pánbůh! Některé jiné především záporné postavy působí trochu legračně když v českém prostředí kopírují akce svých amerických kolegů. JInak ale maximální spokojenost a příjemná zábava. ()

juanpera 

všechny recenze uživatele

Na ceskou hroudu velmi povedena miniserie. Taky velmi presvedcive a prekvapive herecke vykony, kde Reznicek a Cermak a take Hanzlik a Dlouhy jsou osoby na svem miste a jejich polohy jim jde velmi lehce uverit. Akce tak akorat, sexu taky. Hodnotim normalni lokace, taky normalni byty, ne neosobni novostavby preplacane modernou. Myslim si, ze pokud to v pokracovani, na ktere tvurci a scenarista mysleli urcite uz od prvniho dilu, nepohnoji nejakou nesmyslnou zapletkou, tak to muze byt dobra druha, treti miniserie. Takze LIBI 80! ()

damned 

všechny recenze uživatele

První série byla moc fajn, ale poslední díl mi celý dojem trochu zkazil. Rozuzlení na lodi mělo být super akční, ale v českém provedení takové pokusy obvykle končí komicky. Druhá série byla sice trochu překombinovaná, ale celkově na mě udělala větší dojem. Opět poslední díl, kdy padouch vysvětluje hlavnímu hrdinovi své motivy, je jedno velké klišé a scénáristická berlička, kdy divák nevyčte pohnutky přímo z děje. Celkově jsem ale velmi spokojený a moc jsem se bavil. ()

huspenina33 

všechny recenze uživatele

Obě série dobrý, trochu teda předvídatelné, kdo za vším stojí bylo jasné už v cca 2 díle, ale jinak super, na české poměry. Doufám, že to bude ve stejném duchu pokračovat. Moc pěkné exteriéry, chladné. Řezníček, Čermák na 100%, škoda že umřel Vlasák. ()

raininface 

všechny recenze uživatele

Za nezáživnou a nesmyslnou druhou řadu jsem měl sto chutí 1* srazit, ale nakonec jsem ji tam nechal. Za snahu natočit v našich podmínkách něco trochu jiného. ()

NellieLovett 

všechny recenze uživatele

Napínavý seriál. Kuneš je parádní. Bukowsky trochu nudař. Celé se mi to zdálo trochu moc zdramatizované, nelíbily se mi nereálné české scenérie. Přesto hodnotím pozitivně, pokud by se u nás točily takovéto seriály, možná si tu televizi i koupím. ()

janisricos 

všechny recenze uživatele

Hank Moody se vykašlal na slunnou Kalifornii a narazil si českou pizdu, do toho pokračoval ve svém životním rytmu a připlet se k vraždě. Potom se dal dohromady s českou verzí Johna Ramba a je z toho detektivka jak řemen. ()

melis 

všechny recenze uživatele

Máloco je otravnější, než poslouchat cizí sny. Tak co třeba tenhle. Auto uprostřed přejezdu, na sedadle mrtvola a světla blížícího se vlaku. Akorát, že to není sen. Ponurá a na naše poměry značně syrová road-movie doplněná kapkou adrenalinu se skvěle zapadající hudbou. Za mě 1. i 2. řada 80 % ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Kdybych hodnotila po prvním díle, bylo by to určitě na čtyři hvězdy a možná bych zvažovala i pět. Protože jsem se fakt těšila, co bude dál. Ale Bukowsky se postupem času stal v podstatě nadbytečnou postavou, která se ne a ne poučit ze svých chyb, která si až do šestého dílu kladla otázky, na které byla odpověď jasná nejpozději po třetím díle a celé jeho působení v seriálu by se dalo shrnout slovem "soulož". Celé to držel Hynek Čermák, jehož postava se mi fakt líbila. Hanzlík taky dobrý a Dlouhý, ten má toho parchanta prostě vepsaného ve tváři. Takže po šestém díle konstatuji, že se na tu další sérii sice podívám, ale tentokrát již bez přílišného očekávání. A zaplať pánbůh, že to má jen po šesti dílech, protože poslouchat ty Bukowského bláboly mě po druhém díle už vážně vážně lezlo na nervy, obzvláště, když si člověk uvědomí, že pan profesor psychologie byl celkem slabý v úsudku. ()

JerryPilsen 

všechny recenze uživatele

Na naše poměry velice dobré a přes pár chybiček i logické. Zápletka je dokonale rozpracovaná,ve druhé části skoro až překombinovaná.ale seriál působí jako celek.Nepostrádá napětí a ikdyž se hlavní hrdina jenom veze,přece jenom celý děj dobře utáhne. ()

Kresloun 

všechny recenze uživatele

Myslím, že v současné tvorbě u nás nenajdeme nic, co by se ani zdaleka přibližovalo kvalitě tohoto seriálu. Trochu temnější kriminálka, ale v tom je to kouzlo. Co se týče počtu dílů, tak 12 mi přijde tak akorát, aby se člověk nezačal nudit. A Hynek Čermák - ten by měl dostat jedničku s *. ()

Reklama

Reklama