Reklama

Reklama

Cirkus Bukowsky - Série 1

(série)
Česko, 2013, 5 h 12 min (Minutáž: 52 min)

VOD (1)

Epizody(6)

Recenze (18)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Tak co se posere dneska?" Z vrozeného optimismu by Bukowského mohl podezřívat snad jen poručík Bartáček, ale to by mu musel někdo pořádně zaplatit. Mě tedy Bukowsky svými monology spíše uspával a ožíval jsem pouze ve chvílích, kdy osouložil nějakou slečnu nebo nastoupil do akce rapl Kuneš. Přesto jsem se přiměřeně bavil, ale když se ukázalo, že hlavní a v podstatě jediný sprostý podezřelý byl asi skutečně vrah, tak mi tady něco nehrálo. Ano, je to harmonika a té já od přírody nevěřím, takže se na mě 2. série může těšit. ()

Amonasr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Česká krimi, ovšem natočená v severském (či spíše už globálním) stylu. Příběh je v řadě momentů za hranou uvěřitelnosti, na druhou stranu odpovídá globálním trendům točit čím dál bizarnější a akčnější krimi, aby byl divák překvapován co nejnapínavějším dějem, který obstojí v obrovské nabídce žánru na trhu. V tomto směru se tento projekt ČT jistě neztratil, nejde však o moc víc než o zábavu, navíc poněkud plytkou. Stará sofistikovaná česká detektivní filmová škola mi byla mnohem bližší a sympatičtější, ale doba už je holt jinde. Třeba se diváci a trh jednou nasytí a klasické detektivky s úplně jinou atmosférou zas někdy přijdou do módy. Rád bych se toho ještě dožil. Ale jelikož jsem se ani tady nenudil a ve scénáři bylo i dost vtipných momentů, dávám nakonec 4 hvězdičky za profesionální filmařské i herecké zvládnutí. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak žádný velký zázrak se nekonal. Tedy alespoň takový, jaký slibovalo celkem hodně slušné hodnocení v červených číslech. Očekával jsem tedy solidní krimi bombu, u které se posadím na prdel, ale opak byl pravdou. Cirkus Bukowsky – potažmo jeho první série mi přijde jako klasicky průměrný český seriál, který mi nabídl několik slušných momentů, jakžtakž snesitelnou atmosféru, pár nahých koziček a nikterak oslnivého hlavního hrdinu. Většinu plusových bodů získal polda – ožrala Kuneš, který se s ničím moc nesere, rád chlastá, zvrací a rozdává rány…Jakmile však na chvíli vyklidil pole, byla zábava ještě menší a jeho zmenšení prostoru bylo citelně znát. Hanzlík mi coby záporák moc nesedl – Dlouhý coby slizák jakžtakž – no a pěkná Marika Šoposká, alespoň potěšila jinak trošku smutné očka…Uvidíme, co přinese zbytek toho seriálu a zda se zvedne z průměru či nikoliv… ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je u konce a vypadá vše uzavřeně, další série nejspíš nabídne nové souvislosti. Tato řada neměla žádné výrazné zvraty, přesto děj byl od začátku silně nadprůměrný. Kriminálka, která si získá diváka svérázným detektivem Kunešem, který se zrovna pro smích nenarodil. Je smůla, že takových kriminálek nevídáme v TV více. ()

Nellie Lovett 

všechny recenze uživatele

Mocný český hype. Průměrná zápletka (všichni jsou v něčem namočení, všichni jsou zloduch), korunovaná nesmyslným chováním hlavního hrdiny, který vždycky vleze někam, kam nemá, aby ho tam někdo bacil po hlavě a pak z toho zase zázračně vyváznul. A úplně nejhorší jsou hrdinovy vnitřní monology, kterými nás tvůrci seriálu obohacují, asi abychom nezapomněli, že "už zase jede v průseru" nebo že mu bylo jasné, že "by tam asi neměl chodit". Za jediné pozitivní vnímám, že nebýt Cirkusu Bukowsky, asi by nevzniknul Rapl. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (20)

  • Natáčelo se na nádraží Kamenný Přívoz, překladišti Ústí nad Labem, zámku Bon Repos u Lysé nad Labem, Praze Vinohradech, Vršovicích, u Tančícího domu, Holešovicích, Bubenči, Novém Městě. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Když se Bukowsky (Pavel Řezníček) uchází o místo, tak jde hledat tablo se svou údajnou bývalou přítelkyní. Před paní ředitelkou prohodí, že je stejný ročník jako on, tedy 1970, ale na tablu je uveden rok 2006, což by znamenalo, že jeho údajná bývalá láska by maturovala ve 36 letech. (Lasmen)
  • Ve scéně, kdy kdy Bukowsky (Pavel Řezníček) přijíždí do Děčína, se hlavní aktér uchází o místo učitele v děčínském gymnáziu. Budova, u které se scény natáčejí, je ovšem děčínská strojní a dopravní střední průmyslová škola v místní čtvrti Letná, ve Slovanské ulici. Gymnázium Děčín sice skutečně existuje, nachází se však ve zcela jiné budově na opačném břehu Labe v pravobřežním městském centru. Filmaři patrně zvolili pro natáčení budovu průmyslové školy z důvodu menších dopravních omezení v lokalitě a otevřenějších exteriérů. (Rudy_742)

Reklama

Reklama