Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele rakovnik k tomuto seriálu (5)

Clona (2014) 

Na současnou tvorbu celkem slušný krimi seriál. Potěšující je nejen vynikající obsazení, ale také pěkná kamera. Sice je vyšetřování v podání Romana poněkud zmatené, jeho vztah k Lence pofidérní, ale seriál jsem zhlédl od začátku do konce, a to je v dnešní době opravdový úspěch. ()

Smrt policajta (2014) (E01) 

Na druhé zhlédnutí mi připadá seriál napínavější. Je o fotografovi, takže si užijeme zajímavé záběry, filtry, roztřesenou kameru atp. Ale pod těmi obrázky se rozjel zajímavý případ. Mám sice pár výhrad k chování hlavní postavy, ale celkově jsem spokojen. Případ vypadá jednoduše. Uvidím, kam se pohne, neboť si děj nepamatuji. ()

První oheň (2014) (E02) 

Nevím, čím to je, ale napodruhé se mi seriál líbí zatím více. Trochu je mi ale varováním, že si děj vůbec nepamatuji. Hrátky s kamerou působí až dokumentaristicky, byť zajímavě. Do týmu náš nováček zapadá, navíc je dán prostor vtipu a Viktoru Preissovi. ()

Únos (2014) (E03) 

Kolem mladého Romana se začíná dít příliš mnoho závažných situací. V týmu se začínají vyjasňovat očekávatelně vztahy. Pachatel činu byl bohužel okatě daný, což trochu degradovalo rozluštění případu. ()

Samá voda (2014) (E04) 

Kolegové s kamerou jsou notně odpudiví, více než pachatel odporné vraždy. S fotoaparátem a amatérskou prací s nahrávkami lze ale vyřešit vše. Kdo netočí, nemá nic, ani partnerku. Díl měl napětí, celkem slušně ubíhal, ale nejhezčí jsou stejně obrázky. ()

Reklama

Reklama