Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele Kimon k tomuto seriálu (1)

Clona (2014) 

Zvukař by měl dostat za uši. Tak mizerně "uhuhňaný" snímek jsem už dlouho neslyšel. Asi někdo neví, jak zacházet při natáčení s mikrofonem. Dialogy jsou mnohdy téměř neslyšitelné bez znatelných výšek a že se mluví se dá rozpoznat pouze podle pohybu úst. Zesílím a v následující hlasitější scéně mi to může utrhnout uši. A ujišťuji, že TV zařízení Panasonic Viera mám ohledně reprodukce zvuku stále stejně nastavené a problém mám jen u Clony. S Prvním oddělením je u mě Clona obsahově, ale hlavně po zvukařsky technické stránce propadák, i když nemohu popřít jistý odlišný akčnější černo-nažloutlý pohled kamerou a nutnost diváka u sledování poněkud více myslet, což není na škodu. ()

Reklama

Reklama