Reklama

Reklama

Clona

(seriál)
  • Velká Británie The Lens
Trailer
Česko, 2014, 6 h 8 min (Minutáž: 52–53 min)

Scénář:

Marek Epstein

Kamera:

Jan Cabalka

Hrají:

Kryštof Hádek, Vica Kerekes, Viktor Preiss, David Novotný, Rostislav Novák ml., Taťjana Medvecká, Jan Hartl, Simona Prasková, Jordan Haj, Jenovéfa Boková (více)
(další profese)

Epizody(7)

Obsahy(1)

Clona je příběhem, v jehož středu stojí postava mladého policejního kameramana Romana (Kryštof Hádek). Ten svou práci, kterou mu dohodil jeho otec (Jan Hartl), vnímá jako jednoroční výplň, kterou je nucen absolvovat po neúspěšných přijímacích zkouškách na vysokou školu. Při jedné z prvních akcí se však situace fatálně zvrtne a banálně vyhlížející výjezd se změní v tragédii, při níž pod koly ujíždějícího automobilu umírá Romanův otec. Touha vyřešit otcovu vraždu, napínavá policejní vyšetřování a Romanův vztah k Lence (Vica Kerekes) i vlastní matce (Taťána Medvecká) jsou leitmotivy celého seriálu. (Česká televize)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (165)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Jako optimista doufám, že se to zlepší, ale první díl ve mně vzbudil intenzivní pocit, že Epsteinovi by měl sakra konečně někdo zakázat psát, když okruh těch, kteří do očí bijící nedostatky jeho práce nevidí, je neuvěřitelný... Co Clona bude, toť otázka - zatím jsem viděl jen přehlídku extrémně efektních kameramanských kousků, laciné slovenské zrzavé lákadlo, a vesměs velmi dobré herce, kteří nemají krom "osvědčených" klišé moc co hrát. Haluzové vyšetřování, kdy se asi několik poměrně důležitých věcí vystříhalo, dokonalá čištění fotografií doma ve Photoshopu, a protřelí padouši (vrazi minimálně dvou policistů), kteří rozšlapou digitální foťák, ale nějak z něj neseberou paměťovou kartu... takže pardon, ale první díl byl v "netechnických kategoriích" zoufale slabý. A - "kupodivu" - to v různých obměnách vydrželo až do konce. 50% ()

Lukoboss 

všechny recenze uživatele

Zatím je to na pomezí 2-3 hvězd. Velkým plusem je režie a kamera, protože je vidět, že je to točený moderně, zajímavě, u nás celkem nezvykle. Najde se tam hodně pěkných záběrů, obrazově tomu v podstatě není co vytknout. Problémem je scénář, kterej je táááák utahanej, že to chvílema působilo jako celá věčnost. Na to, že to byl pilotní díl, kterej by měl nalákat diváky, to bylo takový řekněme vlažný. Osobně doufám, že se to zlepší, protože mám pocit, že by si to tahle kriminálka zasloužila, ale na to si musíme ještě počkat. EDIT 9.6.2014 - OK, seriál skončil (nebo aspoň 1. série) a ty 3* si to fakt zaslouží. Je to moderní, je to zase něco jinýho, někdy sice přitažený za vlasy, ale u nás to každopádně patří k tomu lepšímu. ()

Reklama

mira007 

všechny recenze uživatele

Takovej pokus o zdlouhavou severskou kriminálku ... no byl jsem zvědavej jak to dopadne, ale ono to bylo nijaké ale tak jinaké až mi to přišlo zajímavé. Oceňuji, že se tady někdo pokusil o trochu jiný styl , ale něco tomu chybělo. To je snad první film, kde režisér nesvlékl Vicu... možná bych pak dal o hvězdu víc. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po prvním díle těžko hodnotit.Uvidíme co ze Clony nakonec vyleze,nicméně teď nejvíc trpí tím,že vystřídala výbroné Případy 1.oddělení.První díl se navíc sice snažil být vizuálně efektní (podobně jako novácká Kriminálka Anděl),ale nakonec dojel na efektivitu a určitou nelogičnost,podpořenou navíc vyšetřováním ala Kriminálka Miami.Zatím pouze 40% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tomáš Řehořek se sice snaží o českou "cool" kriminálku, ale trošku to s tou "cool" snahou přehání (není potřeba se v každém druhém záběru předvádět, co všechno jsem se naučil a jak dovedu být kreativní). Pro takovýhle seriál ještě filmařsky nedospěl .... A kupodivu (i když jsem mu věřil) pro takhle rozsáhlý seriál ještě nedorostl ani Marek Epstein. ()

Galerie (251)

Zajímavosti (9)

  • „Clona je moderní detektivka, kde akce a profesionální týmová spolupráce převažují nad deduktivním způsobem pátrání, přičemž hlavní důraz je kladen na osobní vývoj ústřední figury a její vztahy s ostatními členy týmu,“ řekl k seriálu Jan Lekeš. (SONY_)
  • Seriál se točil 70 dní, filmaři vystřídali více než 100 lokací, před kamerou hrálo 110 herců, 600 komparsistů, použilo se 50 aut a při náročných scénách se účastnilo také 95 kaskadérů. (Zdroj TV mini) (Rodriguez)
  • Epizoda se natáčela mj. na zámečku Bon Repos na Nymbursku. (a-ja)

Reklama

Reklama