Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(12)

Obsahy(1)

Pořad Vesnice, v němž hrají mimo jiné John Simm, Maxine Peakeová a Juliet Stevensonová, je nadčasovým příběhem o dospívání z nostalgického pohledu jednoho muže, Berta Middletona, který vyrostl v této drsné, avšak přetrvávající vesnické komunitě. Podrobně nás seznámí se vším, co utváří naše charaktery. Prožijete bouřlivou a smyslnou první lásku bok po boku dilemat války, tvrdá ponaučení, jež předávají otcové svým synům, a neutuchající laskavost matek ke svým rodinám. Jedná se o špičkové drama, které je dojemné a zároveň povznášející. (Viasat)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (11)

Scylla 

všechny recenze uživatele

Vypravěčem příběhu je starý muž, který vzpomíná na své dětství a život na venkově v době za první světové války. Kdo by ale hledal prosluněnou vesnickou idylku, hledal by marně. Tvůrci divákovi předkládají obrázek drsného venkovského života bez okras a cukrlátek, kde je úsměvných chvil jako šafránu. Herecké výkony skvělé a natočené je to precizně i po technické stránce. Velká spokojenost, jen tak dál! ()

Zephyras 

všechny recenze uživatele

Výborně zvládnutý seriál, který se může pochlubit skvělými hereckými výkony i zajímavým příběhem. Otevřeně ukazuje drsnost venkova, kde se nikdo s ničím nepáral a ani pro ránu nechodil daleko. Doba, kdy se s většinou žen ani zdaleka nejednalo v rukavičkách, kdy se nejprve rozdávaly facky, a pak až se ptalo na důvody, a kdy ženy a děti musely tvrdě pracovat na poli. Díky takovýmto projektům si alespoň někteří začnou víc vážit toho, co dnes mají. ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Panství Downtown může jít někam do muzea a tam vyprávět své pohádky o chápavých pánech a oddaných služebnících. Série Village je podle mě mnohem bližší skutečnosti. Majitelé panství jsou často bezcitní parchanti, kteří se o své služebnictvo zajímají jen tak, že od něj vyžadují perfektní služby za ubohou almužnu, případně se nad něj povyšují. ____ Chudí se na bahnitých polích snaží ze všech sil, jenomže někdy ani tohle na obživu nestačí. A k tomu ještě musí řešit i milostné vztahy, emancipaci a vlastní postavení ve společnosti, protože oni mají i tyhle potřeby, ať už si o nich panstvo myslí, co chce. Je to velice syrový seriál, který ale nabízí i naději. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Po první sérii je Vesnice velmi sympatickým dramatem (jak také jinak), které patří k tomu nejpůsobivějšímu, co jsem z britských ostrovů viděl. Zasazení (nejen dobové, ale hlavně to venkovské) je dokonalé a seriál samotný není nijak veselý a i počasí je tam dost často pochmurné. A všemu ještě přidávají perfektní herecké výkony, obzvlášť John SImm je jako vždy nepřekonatelný. Je to drsné, je to precizně zvládnuté, a právě proto, že to není žádná sluníčková usmívánka, ale naopak docela dost syrová záležitost, je to tak moc dobré. Bohužel ale cítím, že na plné hodnocení jít nemůžu - alespoň zatím. Rozhodně je ale škoda to, že má tenhle seriál jen dvě řady. ()

xtraper 

všechny recenze uživatele

Tolik jednotlivých záporných vlastností, které musel ve své postvě ztvárnit John Simm, to jsem snad ještě nikdy neviděl. Špatný otec, špatný manžel, nevěrný se sestrou své ženy, která spáchá sebevraždu, protože je s ním těhotná, špatný zemědělec a živitel rodiny, opilec, násilník -hrubián, který bije svoji těhotnou ženu, náboženský fanatik, zloděj, kriminálník, zbabělec, který si nechá odvést syna a potupně popravit (jediná mžská postava snad trochu sympatická). Na proti tomu jeho žena je světice, miluje své děti, svého ožralého muže, sama porodí dítě. sama přestřihne pupeční šňůru, za účasti svého 12-cti letého syna, pracuje 12 hodin denně v továrně na boty, stará se nejen o děti, ale i o své spolupracovnice. Nejlepší je záběr na ženy pracující v továrně a ti vyžírkové chlapi s kočárky, kteří nic neumí a nedělají, jak jdou kam jinam, do hospody. Ty kočárky jsou pak zaparkovány před hospodou po celou dobu než se ti pánové nalijí, jak pupence z jara. Antonio Bird, jo toto snad už není ani feminismus, to je bezmezná nenávist proti mužům, bravo... ()

Galerie (110)

Reklama

Reklama