Reklama

Reklama

Islám a Západ

(seriál)
  • Německo Terra X: Morgenland (více)

Po celá staletí islámské a křesťanské civilizace koexistovaly často i mírumilovně. Přesto některé faktory vedly k nedorozumění a vzbudili animozitu mezi Blízkým východem a Západem. Prostřednictvím dramatických rozhovorů s historiky, bohoslovci a státníky tato třídílná série zkoumá složité a dynamické vztahy mezi těmito kulturami. Podívejte se, jak dnes "válčící" víry kdysi koexistovaly a dokonce prospívaly současně a spolu. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

lareinna 

všechny recenze uživatele

Dokument, ktorý predovšetkým hovorí o vzniku islámskej civilizácie v 7. storočí po Kristovi, o ére vynálezov a ich vedeckých pokrokoch, ktoré sa neskôr dostali aj k nám do Európy v čase, keď Európa bola len špinavá stoka plná nevzdelancov - všeobecne povedané; o tom, že v dobách klasického islámu predstavovali jednu z najsilnejších kultúr na svete. ()

Mallinali 

všechny recenze uživatele

Dokument, ve kterém jsou za odborníky na islám považováni sami muslimové, případně nějaký ten teolog. No, kapři si rybník sami nevypustí a proto tu zaznívají předvídatelné banality typu - Islám se modernizuje až se zvýší vzdělanost a posílí demokracie. Taky tu jeden muslim vypráví, že to není o náboženství, ale o politice. No a proto by to měl řešit někdo ze Západu, kdo narozdíl od muslimů jde do hloubky kritickým myšlením (v islámu neexistuje) a jasně vysvětlí, že to je proti základnímu nastavení islámu (narozdíl od křesťanství v něm ani neexistuje oddělení politiky a náboženství, naopak). Takže se např. dobře zmiňuje problém rozdrobenosti islámu bez autority, kdy si jakože jedinci (ve skutečnosti lidi s autoritou) vybírají směr. Jenže ten směr je předdefinovaný tím islámem, který nepřipouští osobní svobodnou volbu, nezávislý rozum, nabízí drsné verše s ideálním vzorem člověka - lupičem a drsným vojevůdcem Mohamedem. Je to vše obsaženo v navždy dokonalém a neměnném Koránu a dalších textech. A tenhle fakt, naprosto základní fakt, tu nezazněl a ani nemohl, když o tom mluví hlavně muslimové s odlišnou mentalitou. Plus dokumentu je, že i když se to bere letem světem, nezakrývají se různé sviňárny a tendence islámu - ale neanalyzují se, nebo ne dostatečně. Taky kvalita a určitá odvaha tvůrců je krásně vidět ve srovnání s přímo lživými dokumenty z dílny zpolitizované BBC. Ale suma sumárum, tenhle dokument na svém vlastním příkladu ukazuje, proč jsou muslimové tam kde jsou - protože nad sebou nepřemýšlí. ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Někdo by už dnes měl Arabům říci, že jejich učení je zastaralé. Po stránce techniky, způsobu vlády, ve všem. Téma tohoto dokumentu se dnes stalo velmi aktuální což tvůrci nemohli tušit. Západní Evropa dnes páchá sebevraždu. Ničí to, co naši předkové po generace budovali, naši kulturu, způsob života, hodnoty. Každý, kdo vkročí do EU nelegálně,, musí být vrácen do země, ze které vyplul či vyjel. Pokud migranti uvidí, že za své peníze nedostanou cestu do Evropy, nebudou za to pašerákům platit. Mafie v severní Africe vydělávají miliardy eur na lidském utrpení. Od roku 1945 je islám na vzestupu. Ropa mu dává obrovskou ekonomickou sílu Islámské země mají již mají jadernou bombu a další na ní pracují. Islám světu diktuje, co se smí psát, bombami ohrožuje třetinu světa a svět ustupuje.Jednoduchým výpočtem lze dojít k letopočtu , kdy muslimové budou tvořit většinu ve světě i v Evropě. Mají peníze, mají miliony mužů toužící po válce (pochopitelně svaté). Je otázka času, kdy objeví svého vůdce a záminku.Jsme na prahu války civilizací a ta naše je je prohnilá, sobecká, bez obětavosti, bez víry, která by nás sjednotila a dala nám to nejdůležitější - ideály.Kolik Čechů dnes půjde to války s Turkem? 95% tzv. ateistů raději dobrovolně za pár výhod začne tlouci čelem k Mekce. ()

Crejdl odpad!

všechny recenze uživatele

PŘEDEVŠÍM ISLÁM SE JENOM SCHOVÁVÁ ZA NÁBOŽENSTVÍ ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! ! Historická fakta v dokumentu mi příjdou nezpochybnitelná, ovšem nekritické zaměření a kontext událostí velice pokulhává a dělá z dokumentu politickou propagandu. Islám naplňuje svou podstatou, svými znaky definici ideologie. Islám má složku náboženskou, politickou, ekonomicko-hospodářskou, trestně-právní, morální, pedagogickou, uměleckou, filozofickou, (prvky jež jsou a na nichž stojí základy ideologií) zasahujícího do nejzákladnějších osobních životů (jak má chodit kdo oblečený, co má jíst, kdy začít se sexem apod.). Vše je podřízeno náboženské složce, tak si vše omlouvají a ospravedlňují. Politická složka je nejzásadnější ale náboženská udržuje lidi u komplexní ideologie a strach. Kritické myšlení o islámu je zakázené. Definice ideologie si najděte viz Wikipedie, http://slovnik-cizich-slov.abz.cz, učební texty politologie apod. Mohamed byl vychytralý, hamižný prospěchář (který si pro peníze vzal starou dojnou krávu), pedofil (který se později oženil s 6. letou dívkou a v jejich 9. letech s ní měl styk), zloděj (který přepadával karavany), vrah (na jeho rukách je krev stovek civilistů žen a dětí židovských osad v Medině, poslední dny života trávil zabíjením křesťanů). Odborníci a konvertovaní muslimové před islámem varují, politici + sluníčkáři propagují, prosazují, lžou a každého s jiným leč správným názorem diskreditují, onálepkují (xenofobem, extremistou ....) i když právě o islámu hovoří pravdu ! ! ! "Náboženství" (myslím ideologii) které rozděluje lidi na věřící a nevěřící, muže a ženy není založeno na lásce a je neslučitelné s jakoukoli jinou kulturou či společností na těchto hodnotách založené. Nejmladší "náboženství" (myslím ideologii) které se nemohlo MÍRUMILOVNĚ v inteligentním, kriticky myslícím světě světě šířit. Dle životopisu Mohameda se jeho výtvor, Islám radikalizoval po odchodu do Mediny, protože v Mekce ho mírumilovně nepřijali a díky tomu že už tehdy byl Islám radikální tak byl Mohamed z Mekky vyhnán. Jaký relativní klid byl před narozením Mohameda, všiměte si vzestupu násilí a dobivačnosti jinak klidných arabů. Jak můžou být prováděné násilnosti a svinstva nekriticky předkládány v dokumentu o mírumilovném a přínosném Islámu. Věřit v pohádku kolem zrodu islámu přirovnávám víře pohádkám kolem Mormonů či Scientologů. Moderní kriticky smýšlející racionální společnost musí takové bludy prohlédnout, odsoudit a zastavit aby nenakazili myšlení společnosti.Hledejte další dokumenty a především přednášky od intelektuálů, profesorů. doporučuji: Bill Warner, PhD: Why We Are Afraid: 1400 Years of Fear ( i CZ titulky) Pravá tvář islámu, - přednášející Salman Hasan a dokument ČT - Já muslim (2005) Bojujte za šíření pravdy a za každou cenu odsuzujte polopravdy a manipulaci s lidmi ! ! ! ! ()

Galerie (45)

Reklama

Reklama