Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Recenze (94)

golfista 

všechny recenze uživatele

Miluju malý filmy. A tenhle (protože jsem vůbec netušil do čeho jdu) mě dokázal v průběhu sledování rozesmutnit, nadchnout, rozveselit i uzemnit. Jsem rád, že blockbustery vydělávají hodně peněz. Umožní to natáčet tyhle krásný filmečky. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tomu si říká dokonalý přenos smutku na diváka. Konec, to poslední gesto co Sam udělal, to mě rozebralo. Člověk si říká, že kolik toho ještě snese, ale Samovi teda naložil trojitou porci, neumím si představit, kolik smutku, beznaděje a bolesti musel prožívat a s čím vším se musel vyrovnovávat. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vlastně se jedná o poměrně malý film ze života jednoho obyčejného člověka, který je součástí tohoto světa, stejně tak jako já nebo i ten, kdo zrovna čte tento komentář. Každopádně právě ta lidskost, se kterou William H. Macy natočil tento film, dělá z tohoto filmu zasloužený unikát. Hudba je naprosto parádní a Billy Crudup spolu s Milesem Heizerem se v něm vysloveně předvádí. Nečekané mini role v podání Laurence Fishburna a nebo samotného Macyho pak zaručeně udělají radost. Pro mě osobně je pak hodně fajn vidět, že v americkém filmu si v americkém baru chce někdo konečně také objednat pšeničné pivo. Billy Crudup má velkej palec nahoru. Pochopil, že se po něm dá líp nalejt, jak po klasickým Budu Light. A možná mu i chutná, to už nám nevysvětlil. Co nám ale vysvětlil, tak jeho život po smrti svého syna. A závěrečnou scénou přidal korunu, která za jeho dosavadním životem vytvořila pořádně tlustou čáru. A byla radost tak vypjatý závěr sledovat. Přirovnal bych to třeba k Whiplash a kvůli němu jsem pomalu nemohl ani spát, jak jsem byl pln emocí. Tady to vidím podobně. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Na režijní a scénáristickou prvotinu Williama H.Macho to rozhodně nebylo špatné, dokonce se tam sám objeví. Já mám tuhle muziku ráda, tak nevidím důvod, proč bych to měla potopit jen kvůli některým prkotinám a příliš bombóznímu konci, ale vzápětí to Sam vyrovnal posledním songem. ()

Aky 

všechny recenze uživatele

Zde podle mého názoru silně podceněný film. Pěkná muzika, zajímavý, značně originální příběh, zajímavá prostředí, příjemný závěr. Miles Heizer pro mne byl pozitivní objev. ()

sochoking 

všechny recenze uživatele

Myšlienka filmu bola celkom zaujímavá, ale v podaní bandy nesympatických hercov a za doprovodu neuveriteľných sračiek, ktoré sa nedali ani počúvať, bolo veľkým utrpením pre mňa toto zvládnuť až do konca! ( Hlavne, ked' sa pri hraní tých shitov tvárili bohovsky happy! ) Musel som si siahnuť až na dno svojho majstrovského kung- fu drilu trpezlivosti, aby som Mejsyho s týmto jeho kúskom neposlal do úplných hovien. Neurobil som to len kôli jednej veci: poslednej skladbe, ktorú zahral Sam na konci filmu... ()

Tsuki 

všechny recenze uživatele

Nebýt toho, že jsem k tomuto filmu přišla skrz profil Seleny Gomez (která má však v tomto filmu pouze malou roli), tak bych ho nejspíš nikdy neviděla. A byla by to velká škoda. Je to hezký a velmi lidský film, který hýří množstvím různých emocí. Bezmoc, beznaděj a nemizící stín smrti vs. radost z hudby, přátelství a nová naděje do života. Konečné vyznění rozhodně není negativní, právě naopak. Líbilo se mi, že přes závažnost tématu je snímek svěží, energický a místy i úsměvný. ~(4,0)~ ()

eLeR 

všechny recenze uživatele

Mne úplne stačil ten skvelý soundtrack, výborní Crudup s Yelchinom a zaujímavý príbeh jedného nešťastného otca, aby som si film užila. Páčilo sa mi veľmi. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Přes drobné nedostatky a diskutabilní patos (ale proč ne, téma šílené a nejsme stroje) dávám plnou palbu. Chytilo mě to za srdce a jak tady píše dusa77 "navěky jsem se zamiloval". Malý velký křehký silný film, ke kterému jsem se dostala přes Yelchina, jinak by mě asi minul. Kdo mi to tady čte, ví že mě Anton momentálně drží a i tentokrát zajel bomby, čili jsem si opět přišla na svoje. Ovšem co předvedl Billy Crudup, kterého uctívám od Spáčů a Na pokraji slávy, se těžko popisuje. Konečně dostal zasloužený prostor, pořádnou roli v níž to pustil všechno ven, já plakala s ním a i bych s ním to moře vypila. Bezohledného by mělo vidět mnohem více vnímavých diváků. Příběh trhliny měl, některé postavy by zasloužily větší vykreslení, ale odpouštím. Macyho mám ráda a pokud kráčí o jeho režijní debut, ostudu si neuřízl. Vlastně jde o jeden z mála filmů, u nichž bych v klidu useděla celých 120minut, jen abych se dozvěděla víc o některých zúčastněných. Co chlapci zahráli a sami zazpívali si okamžitě tlačím do posluchárny a distributorům posílám jednu za uši stran českého titulu. K hudebnímu dramatu se asi nic nehodí méně a osobně se domnívám, že i kvůli tomu jej řada diváků nevyhledala. Závěrem vyjádřím lítost, že jsem to neviděla v bijáku, chápu všechny, pro které to bylo nečekaně krásné představení. Mě by také to závěrečné crescendo rozsekalo. ;) ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film by to byl průměrný, ale do podprůměru ho u mě strhává to, že se vydává tou nejlacinější, nejprošlapanější cestou plnou klišé. Na tomhle filmu není vůbec nic překvapivého. Od prvního setkání zlomeného muže a nadšeného mladíka, který netuší, jakou zátěž si s sebou muž vleče, se dá dopředu uhodnout snad každá scéna. Scenáristická lenost nebo nemohoucnost táhnou snímek dolů jako loď s probořeným kýlem. Tou laciností je to totiž falešné. ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Výborná volba poměrně originálně podaného tématu, ale zpracování dle mého tu a tam drhlo. Při rozhodování o hodnocení mě to hodně táhlo k trojce, jelikož nějaké ty nudné pasáže se pro mě našly, ale přece jenom to je neuvěřitelně příjemný, oslovující a na city silně hrající film, takže jsem byl shovívavý. Navíc Macy dostal pod ruku slušný herecký ansámbl, ve kterém mi nevadila ani Selena Gomez, i když je pravda, že byla jen ve třech scénách, v nichž pokaždé ne zrovna uvěřitelně brečela, ale šlo to. Strašně se mi líbilo hlavně to, že si autoři schovali podstatnou informaci o Joshovi smrti až někdy do polovinu filmu, protože to jsem opravdu vůbec nečekal. ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Námět byl natolik zajímavý, že bych snad i oželel menší důraz na hudbu (ne, že by nebyla super!) a větší na pocity matky a otce. Přesto mám poměrně silný dojem z filmu a divím se, že je tak podceněný, respektive, že si nenašel více diváků. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Feel good movie o tom, ze ked sa vam stane zivotna tragedia, tak sa z toho vyspievajte a bude vam lepsie. Ja na spev nie som, takze mi to az tak nesadlo, ale je to pekny film a kto si rad zaspieva, tak bude pravdepodobne z tohto filmu nadseny. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Já tu školu platím, tak se ulej.......... Celkem se to táhne a po půl hodina, nějaké, hudby a litrech chlastu jsem se celkem nudil. CITÁT - Dobrou noc.......... Moc zase nad smrtí svého syna netruchlí, prostě jen chlastá a využívá jeho hudbu, aby se mohl zase opít. CITÁT - Je to nechutný.......... ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Unylá prérijní romance. 1) 46letý Billy Crudop (otec Sam) zpívá a hraje na kytaru docela pěkně, stejně jako 25letý Anton Yelchin (kytarista Quentin, který se snaží přimět Sama k veřejnému vystupování) a celá skupina Rudderless. Písničky jsou jednoduché, příjemné a odpovídají náladě zemědělské Země červených lidí. 2) 64letý William H. Macy (vlastník baru Trill) spolupracoval na scénáři, na produkci a po čtrnáctileté přestávce se podruhé v životě chopil i režisérské taktovky. 3) První hodina snímku je hrozně pomalá, všechno se táhne, jako kdybych šel tou oklahomskou prérií pěšky a sám. Zbylých svižnějších 45 minut to už nespraví. 4) Spoiler. Film se vůbec nezabývá tím, co Josh (Samův syn) udělal a proč to udělal. Chápu, že režisér se soustředil na prožitky otce, ale mně to tam prostě chybí. 5) Vlastně se mi nejvíc líbil bar Trill, kam můžete jen tak přijít s kytarou a první, co vám tam řeknou, je, abyste zapsali do notesu, co budete hrát. ()

rt12 

všechny recenze uživatele

Pro mne to byl super zážitek, už jenom z toho důvodu, že jsem neměla ani potuchu do čeho jdu. Velmi citlivě a příjemně natočené drama o pochopení nepochopitelného absurdního činu a vyrovnávání se s ním. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Velmi mě to nebavilo a hlavní postavě otce jsem nevěřila nic, vůbec ničím mě nedokázal přesvědčit, Miles Heizer mě nesednul a hudba moc taky ne, škoda. ()

TominoLa 

všechny recenze uživatele

Tenhle snímek si zaslouží mnohem větší pozornost. Ač malý tak velký obsahem. Billy Crudup se musí vyrovnat se smrtí svého syna. Jak už to bývá tak nejlepší společník je alkohol. Po dvou letech se k němu dostanou nějaké jeho věci včetně demo nahrávek. Rozhodne se jednu zahrát v místním baru a tím se mu začne měnit život. To by, ale bylo lehké. Život bývá komplikovanější a jak už to bývá tak mi lidi víme přesně co je správné a co ne. Prostě kecat někomu do života místo se ho snažit nějak pochopit je jednodušší. Herecky hodně slušné, moc potěšil Laurence Fishburne. Ač malá rolička tak on z ní udělal velkou. Více takových lidí jako hrál. Nádherné písničky. Není nad čím přemýšlet, tohle je za jasných 10/10. Díky Williame za tenhle silný zážitek. ()

Reklama

Reklama