Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Recenze (94)

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* rozhodně zajímavý a netradiční film, který jen tak v americké produkci nenajdete a proto na něj narazíte jen na nezávislých festivalech. Přiznám se, že mi dlouho trvalo než jsem se k němu odhodlal, protože jsem čekal sentimentální příběh, který bude z nás ždímat emoce. Toho se nedočkáte a za to narazíte na jiné nečekané překvapení. V průběhu sledování zral jako víno a na konci si rozhodně své 4 hvězdy zaslouží. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 1 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Po dlhej dobe, veľmi dobrý hudobný film. Soundtrack fakt vydarený, aj celý ten príbeh, do ktorého je hudobná kariéra sympatického Sama zasadená. Za prvotným zdaním Samovej depresie sa napokon skrýval oveľa silnejší osud ako som pôvodne očakával. A keď so zápletky vstupuje Quentin, tak sa naplno rozbehol aj hudobný potenciál celého filmu. Kvalita! Ale bolo mi dosť ľúto všetkých tých osudov postáv v tejto dráme. Akurát tá Selena Gomez nemusela byť (k nej cítim akúsi prirodzenú averziu). Ale inak dobré, veľmi dobré! ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Smutný príbeh otca, čo napokon tak miloval svojho syna aj keď už bolo neskoro. Sympatické také "americke" pesničky :). Neznámi herci ale ušlo to, film som si užil. ()

sator 

všechny recenze uživatele

Prosraný "kontroverzní" námět...jen mě přivedl jak těžké to musí pro rodiče být, ztratit syna a vědět že je vrah...sledovat tuhle linií by filmu prospělo... ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Jak dobře znají rodiče své děti? Někteří do detailů, jiní méně a zbytek skoro vůbec. Ač toho ohledně Joshe nebylo ve filmu mnoho objasněno, nemyslím si, že za to co způsobil, mohli jeho rodiče. Sam = Joshův táta v hereckém podání Billyho Crudupa mi byl sympatický a fandila jsem mu, aby našel sílu ne zapomenout, ale zbavit se balvanu na srdci - třeba písní... ()

anglanek 

všechny recenze uživatele

Me se to libilo, řekl bych,ze docela povedenej beckovej film a docela dobra muzika.....nenudil jsem se,dal u toho brcko , tri pivka a pohoda. ()

venison 

všechny recenze uživatele

Hudebnímu dramatu "Rudderless" rozhodně nelze upřít nezajímavost tématu.. Vzdáleně i připomíná novější filmový počin „Beautiful Boy“.. Příběh se nezaměřuje tragédii syna, ale zkoumá následné zpracování rány osudu jeho otcem.. Mrzí mě, že se děj víc nezaměřuje na přerod hlavního hrdiny z úspěšného kariéristy na podřadného alkoholika.. Hudba byla výborná, herci podávali slušný výkon, ale celkově mě prostě příběh nedokázal "zasáhnout".. Klouzal po povrchu a vlastně jsem neměla ani jednu postavu ráda.. Nedokázaly mne prostě dojmout.. ()

Mishqo 

všechny recenze uživatele

70% ... Silný príbeh o otcovskej láske. Niečo mi tam však chýbalo k väčšej spokojnosti. Veľmi emotívne. Vynikajúci soundtrack! ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Terapii a vyrovná(vá)ní se s nesmyslnou smrtí svého potomka (střelba ve škole - ale hůř) zprostředkují pro zničeného otce dema synových písniček, které se po letech odhodlá pustit, naučit i hrát na pódiu - a díky nimž se z mladých muzikantů (plus on) stanou lokální hvězdičky. Pohodový feeling se závažným podtónem podporují velice povedené folk-rockové songy a jejich texty. ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Podle popisu u filmu byste čekali úplně jiný film, než jaký nakonec dostanete. Musím říct, že to byl jeden z nejpůsobivějších a nejlépe napsaných snímků, které jsem letos viděl, a to i díky skvěle napsané a do filmu zakomponované hudbě. Skvělé herecké výkony, duo Crudup - Yelchin fungovalo perfektně a jestliže jsem před chvílí u Ricki and the Flash spílal na to, že film byl víc hudební videoklip než film, tak tady musím říct, že "videoklipy" posouvaly děj dál a vyprávěly velice zajímavý příběh. Opravdu, ale opravdu hodně zajímavý příběh o jedné životní perspektivě. 90 % a víc takových filmů, prosím. ()

Elwin1 

všechny recenze uživatele

Ten soundtrack! Stejně dobrý jsem snad slyšel jenom u Llewyna Davise. Ve zbytku jsem zajedno s golfistou, cítil jsem to úplně stejně. Díky za tyhle malé filmy s velkou duší. ()

Mr.Floyd 

všechny recenze uživatele

Na tento snímok som narazil úplnou náhodou v lietadle (skutočne nechápem kam ako sa Emirates dostanú k toľkým novým a aj mnohým málo známym filmom) a tak boli moje očakávania len minimálne. Otvorene priznávam, že ma film chytil od prvej minúty a po jeho skončení som bol viac než spokojný. Originálny námet je zapracovaný do prepracovaného deja a viacerých zápletiek, ktoré sú doprevádzané krásnou folkovou (a rockovou) hudbou. Postavy sú autentické a herecké výkony viac než solídne. Mne osobne imponoval predovšetkým Billy Crudup v roli trúchliaceho otca. Film navyše ponúka divákovi obrovskú morálnu dilemu a núti klásť si otázky, na ktoré len málokto pozná tie správne odpovede. Občas je skutočne ťažké vysporiadať sa s tragédiami, ktoré nám život predostrie a častokrát si musíme pomôcť samy. Nie však preto, že by nebolo nikoho, kto by bol ochotný pomôcť, ale preto, lebo to nikto iný nedokáže. Pokiaľ sa nemýlim tak je tento film režisérskym a scenáristickým debutom Williama H. Macyho, ktorý dokázal, že jeho talent a umenie sa neobdzedzujú len na herectvo. Ja osobne film doporučujem, avšak treba mať na pamäti, že ide o pomerne depresívny snímok, ktorý nám však dokazuje, že aj keď nám je najhoršie, vždy je tu nádej. Neočakávajte však žiaden veľký happy end a pokiaľ nemáte radi folkovú hudbu (alebo hudbu obecne) tak radšej zvoľte iný film. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele

Co může být pro rodiče horší, než tragická smrt dítěte? Když jejich dítě... Ty vole, tohle byla fakt šupa. Nádhernej film. Kdykoliv do toho jdu znovu. ()

666Carnage 

všechny recenze uživatele

Skvělý, prostě skvělý. Pro mě naprosto neznámý film, který jsem našel přes zesnulého A. Yelcina a musím říct, že jsem ohromen. Fakt mě tenhle film bavil a nějak nevím co říct bylo to moc pěkný hudební drama se super hereckými výkony. 90% ()

bloodcountes 

všechny recenze uživatele

No tak tohle mě fakt dostalo! Sice tuhle písničkářskou americkou hudbu nijak zvlášť nemusím, ale tady mi nijak nevadila, patřila úplně přirozeně k příběhu a vlastně ho potom celý pohltila. Ten zvrat mě opravdu překvapil a závěr mě opravdu dostal. Skvělý výkon herců, říkala jsem si, odkud já jenom znám toho krásnýho kluka a on je to Toníček Jelcin a ach, jeho smrt jako by dokreslovala ten film a - a bylo to prostě hustý. Nemám ani zdání, jak jsem na tenhle film přišla, ale je to dobře - filmy, kde hraje hudba hlavní roli, mám moc ráda. Jo a komedie to není ani náhodou. ()

Kejt.lin 

všechny recenze uživatele

Vědro plný emocí, bezmoci, pádů dolů, pokusů jít nahoru, smutku, zatnutých zubů, bolesti, odvahy, lásky a nádherný hudby. ()

valasek.m 

všechny recenze uživatele

Film o ztrátě, kterou nikdo nechce zažít a jak se s ní, alespoň v rámci možností vyrovnat. Neskutečný soundtrack, ale předně neskutečný herecký výkon a proměna Billyho Crudupa. Tak má vypadat americký nezávislý film. Pro mě úžasný zážitek. ()

HonzaSim 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí mám celkem smíšené dojmy. Film si hraje na příběh o otci, který tragicky přišel o svého syna a snažil se s tím bojovat. Později pak pochopí, že i na této události byla jedna pozitivní věc a to synova tvorba, která ho vytáhla mezi lidi a vystupování. Tam se seznámí s dalším kytaristou a začíná další minipříběh o o pozvolném založení kapely se vším, co k tomu patří. (SPOILER: Děj nabírá jiný směr, když se dozvíme, že jeho syn nebyl nešťastnou obětí přestřelky, nýbrž samotný útočník, který zabil 6 studentů. Najednou se vysvětluje počmáraný hrob i nenávistné chování jeho přítelkyně.) Film má spád a rozhodně jsem nečekal podobné rozzuzlení ani poněkud smutnější závěr. Přesto to na mě působilo, jako hudební drama a v žádném případě komedie. Nebo se snad někdo zasmál? Nejsilnější stránkou je rozhodně scénář, který si nadprůměrné hodnocení zaslouží. 75% ()

jasse 

všechny recenze uživatele

Williama H. Macyho znám dobře jako herce, že se ujal režie tohoto filmu je zajímavé a myslím, že se mu jeho prvotina povedla. Kasovní neúspěch si doufejme může dovolit, snad mu to neubere chuti do dalších filmů. - Stejně jako rockwoman si nemyslím, že hromadní vrazi ve školách se rekrutují z rodin dobře postavených rodičů, i když rozvedených, ale chápajících, zajímajících se o své děti a platících školné. Tuto skutečnost o Joshovi se dozvíme až v druhé půlce filmu a je to poměrně šokující. O tom, jak něco takového dokáže obrátit život naruby nejen rodinám obětí, je tento film. Velkým plusem je vynikající herecké obsazení, a opravdu dobrá hudba od dua Simon Steadman a Charlton Pettus. Všechny písně zpívá nenápadný Billy Crudup sám (i Anton Yelchin samozřejmě, abych ho neopomenula). ()

Reklama

Reklama