Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Recenze (94)

Trakot57 

všechny recenze uživatele

Taktiež, ako niekto tu, ďakujem golfistovi, že som sa dostal k tomuto filmu, pohodový filmík so super hudbou, ktorý v druhej polovici pridáva na dramate. Ten záver som si pustil asi 10x za sebou. Silné ()

nonick1 

všechny recenze uživatele

Režijní debut Wiliama H. Macyho, který byl zároveň spoluautorem scénáře - to tedy smekám..! Už dlouho jsem neviděl, aby tak "malý" film měl tak velký přesah - o skvělé muzice a nečekaně překvapivé změně v půlce filmu nemluvě. Jediná výtka tak směřuje pouze k českému názvu, který - na rozíl od původního "Rudderless" - o filmu nic nevypovídá. Zajímavé je, že W. H. Macy o pár let později sám zamlčel podstatnou skutečnost, související s podvody u přijímaček na amerických univerzitách - jeho manželka (ve filmu hraje Samovu manželku) byla dokonce odsouzena ke 14 dní vězení, 250 hodin veřejně prospěšných prací a pokutě 30. 000,- USD. ()

Druury 

všechny recenze uživatele

Film který jsem sledoval v letadle.. Ze začátku jsem hledal jen film na zahnání nudy ale s postupem času jsem si začel říkat že to žádný zabíjení nudy neni, ale že si to sakra užívám. Dramata to je moje a tenhle film se dostal mezi ty nejlepší z nich. Opravdu klobouk dolu před hereckym výkonem hl. postavy a pedevším za parádní soundtrack, kterej celej zakotvil na mý MP3! parada! 4,5 * ()

Jeremiah 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, v kterém jsem se málem utopil. Nevím, zda-li jsem sledoval jiný film než ostatní, nebo jestli se ostatní recenzenti bojí napsat "natvrdo" o čem vlastně je, nebo zda pouze já cítím z tohoto filmu něco jiného než většina. Ten film dle mého názoru není pouze o hudbě, hudba je zde jako lék tišící bolest, kterou způsobil Joshův těžko pochopitelný a neomluvitelný čin. Ten čin dolehl samozřejmě nejvíce na jeho nejbližší , kteří se z jeho následky musí vyrovnat ( matka si najde novou lásku a naplní si svůj život životem novým,  přítelkyně z jeho činu obviní rodiče a jejich špatnou výchovu a otec začne pít a ignorovat   okolí ). Teprve hudba však ukáže otci, jaký jeho syn ve skutečnosti byl. Že to nebyl žádný Manson, ale citlivý kluk, který se nedokázal vypořádat z životem a který k tomu zvolil nejhorší možný způsob. Otec v synových věcech našel částečnou odpověď - jeho hudbu. Tu hudbu nabídl, zpočátku anonymně, posluchačům aby nakonec neskrývaně řekl, že jeho od jeho syna, kterého právem může hodně lidí nenávidět. V hlavě mě utkvěl jeden dialog mezi prodavačem hudebnin a Samem :  všichni byli něčí dcery a synové, ale on byl můj syn" . Závěrečnou písní, kde přiznal kdo ji napsal, již nechal na rozhodnutí ostatních jak se postaví k tomuto smutnému činu. Odvrhnout něco krásného pro jeden neuvážený čin , nemusí být vždy nejlepším řešením . ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Tímto děkuji golfistovi za jeho komentář prostřednictvím něhož jsem se k filmu dostal. Je to opravdu krásný malý poctivý film s jedinečným nádechem a opravdu skvělým hudebním feelingem! Neváhal jsem a soundtrack jsem musel stáhnout ihned po shlédnutí. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, hudba dokáže člověka povznést když je šťastný, ale dokáže také pohladit a povzbudit, když je člověk na dně. Alespoň u mě to tak funguje. A hudba hraje důležitou roli i v tomto filmu. Na začátku je obrovská tragédie, jejíž detaily jsou divákovi servírovány postupně během filmu. Mezi tím hraje hudba a té je tu dost. Mému rockerskému uchu sice nelahodící, ale já jsem tolerantní člověk. Každopádně teď už nebudu mít rád Williama H. Macyho jen za Fargo nebo za nesnesitelného Franka z Shameless, ale i za tento silný a neotřelý příběh. ()

siloalampa 

všechny recenze uživatele

Pôvodne som nemal v úmysle ohodnotiť film najvyšším počtom, ale film dolieha v hlave a núti premýšľať aj po pár dňoch... A hudba bola fajn... ()

Hpatrik 

všechny recenze uživatele

Silné téma solidně uchopené a zpracované, výborně obsazené, chytlavá muzika (i když ji tam je na můj vkus až moc). Super! ()

mi-ib 

všechny recenze uživatele

Tvůrci se příliš okatě snažili hrát na mou citlivou strunu, ale příliš okatě se jim to nedařilo. Ale jde o celkem sympatický příběh se sympatickými postavami. ()

dogma97 

všechny recenze uživatele

Billy Crudup (Sam) s vousy je sympaťák. Nosná základní zápletka. Pěkná muzika (akustické verze). Všechny tyto klady hravě přebíjí plytké až kýčovité zpracování a herectví Antona Yelchina (Quentin), který je na pár facek. ()

brigante 

všechny recenze uživatele

Malej film o tom, kterak se otec vyrovnává se smrtí syna, kterej se stal obětí střelby na půdě univerzitní knihovny. Jediný co mu po něm zbylo, bylo písničky, které syn složil. Film režíruje debutující herec William H. Macy, který se obtížné látky zhostil statečně. V jedné z vedlejších rolí, co by talentovaný kytarista, září Anton Yelchin. p.s. Soundtrack je bez přehánění skvělej. ()

DD 

všechny recenze uživatele

Excelentní! Sice s tím mám pár problémů (nedotažené postavy Gomez a Yelchina), ale Billy Crudup je naprosto přesný a ten soundtrack... 9/10 ()

ratpile 

všechny recenze uživatele

Příjemný feel good malý film. Na pilu se netlačí nijak přehnaně, postavy se nechovají hystericky, takže to v kombinaci se sympatickým obsazením a řadou poměrně divácky vděčných scén, nebyla nějaká typicky přeslazená limonádička. Na druhou stranu, takový Love Song byl hravější, živější, a nepůsobil tolik televizně. Jinak ale naprosto OK. ()

Reklama

Reklama