Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Recenze (94)

strelenka 

všechny recenze uživatele

Tohle je kousek, který stojí za to. Stojí za vidění, je skvělý k poslechu a co Vám doporučuji s ním udělat: prociťte ho. Naprosto, splyňte s ním. Občas je to to jediné co nám ukazuje, že žijeme, že jsme živí, že stojíme na svých vlastních nohách. Překvapí nás to, najednou víme, proč dýcháme, je to ono. Je to pro mě tak skvělé, že nebýt naprostého uhranutí z hudby, nechala bych se unést až k slzám. ()

Dejf4 

všechny recenze uživatele

Malý a poctivý film, který si na nic nehraje. Silné téma, které je výborně uchopeno a s lehkostí odvyprávěno. Netlačí se zbytečně na pilu, postavy se nechovají přehnaně. Ba naopak a výborné obsazení tomu jen nahrává. Místy sice plno divácky vděčných scén, ale fungují a s pomocí opravdu výborné hudby se to odpustí. Žádná přeslazená limonáda, právě naopak emočně velmi silný snímek, který u srdíčka pohladí, ale i zabolí. 8/10 ()

hrumsrt 

všechny recenze uživatele

V poslední době začínám mít pocit, že u hudebních filmů nabývám prožitků, jaké mi žádný jiný žánr ani z poloviny nenabízí... Bez kormidla je film, který Vás vtáhne do života jednoho zlomeného člověka, který objevil v hudbě novou životní sílu. Parádní snímek, kterému vévodí naprosto parádní Billy Crudup, který zde toho typického sarkasmu nerozdává tolik, ale i tak jasně táhne (z mně nepochopitelného důvodu je v obsazení uveden až na zahanbující třetí pozici). Spokojený život jednoho kravaťáka skončí se sesype činem třetí osoby, kdy navíc scénář si dost dává záležet, aby divák hned od začátku nebyl úplně zorientovaný, co že se vlastně stalo.. Není to velkej film, není to ani typicky šablonovitej hudební příběh, naopak vymyká se prvkem ostřílenýho kravaťáka, kterej si seskupí boyband. Mimořádně potěší pár takovým milých datailů, který jakoby někdo schválně přidal, abych se nad nimi usmál (pšeničné pivo nebo Paparazzi). Hudebně jde o parádní práci, kterou podporuje překvapivě výborně zpívající Billy Crudup. Naprosto vyhovující good-feel zážitek, kde jsem za pár babek dostal super film, ke kterému bych se rád ještě někdy vrátil. 80% ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

celkem průměrný film, kterému by dost prospělo, kdyby pracoval s poslouchatelnější muzikou. Dost mě pobavila bývalá Joshova přítelkyně, která buhví proč považovala Samovu produkci za rock. Já tomu říkám těžko stravitelné americké country, až snad na jednu výjimku v závěru filmu. Samotný příběh ani herecké výkony nebyly tak zlé a dalo se na to koukat. ()

esmoke 

všechny recenze uživatele

Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury, kterému osud zasadí krutou ránu. William H. Macy si tentokrát střihnu pozici režiséra a podařilo se. (2D dabing) Rozpočet: $5 miliónů, Tržby: $0,058 miliónů. ()

Saxos 

všechny recenze uživatele

Jednoduchá hudba, vhodná do malých amerických barů. Joshův tatík se propil k úspěšnému zakončení příběhu. ()

Dawe2 

všechny recenze uživatele

Možná spíše thriller-hudební. Tenhle film má hodně co říct, dlouho na mě žádný takto nezapůsobil. Pouštěl jsem si ho s tím, že znám děj, ale hodně překvapil. I písničky jsou skvělé, rozhodně jsem se nenudil. ()

burton-ka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak malý, že ho možná přehlídnete, jenže příběh je tak silný, že ho nemusíte vůbec pobrat. A bohužel se to může stát každému z nás a neuděláte s tím vůbec nic! Ve filmu dostanete takovou sodu pocitů, která s Vámi tak zamává, že se začnete vlastně stydět jak jste dokazali být někdy tak jednoznačně přímočarý, když pravda má hned několik stran, barev a pocitů. Ovšem důležitý je, že z mnoha věcí nás vytáhne nebo zatáhne hudba. Je to lék na veškeré bolístky i radosti. Stejně tak i tenhle film po celou dobu provází hudba díky příběhu o jednom klukovi co napsal silný texty, který zpívá jeho táta. Ovšem celý příběh je jak pomeranč, pomalu odlupujete slupku za slupkou až se dostanete k jádru věci a TA! Ta Vás jednoznačně posadí na zadek! Za mě velmi milé překvapení, že tak malý film dokáže vykouzlit něco, co každý druhý film v distrubuci kin nemá ani v titulkách, a to včetně kamery i herců jako Billy Crudup a Anton Yelchin a otázkou zůstává jestli známe svoje děti? Emotikona like ()

Vala 

všechny recenze uživatele

Bezchybný,nádherný,úžasný, s nápadem, s myšlenkou,silný...A dalo by se pokračovat. Už jsem ho viděla 4x a pořád se nemůžu nabažit,soundtrack poslechla nejmíň 10x a písničky mě uchvacují znovu a znovu. Tohle by měl prostě vidět každý a pro fanoušky hudby to platí dvojnásob. A komu se ten film nelíbí,tak je zjevně necitelný,hluchý a pravděpodobně idiot. Když někdo udělá něco hroznýho,všichni se zaměří na oběti a pozůstalé. Ale co ten pachatel? Nemusí to být vždycky magor,jen člověk,kvalitní,normální člověk,kterému se staly špatné věci z čehož se pak stane tragédie. Asi bych dodala jenom-všímejte si svých blízkých a přátel,možná že zrovna vaše pomoc by mohla něčemu takovému zabránit, a to je fakt. Ted už nebudu promlouvat do duše,rovnou si to pusťte. ()

kolly13 

všechny recenze uživatele

Velice zajímavý film s dobrou psychologií postav a těžkým ranou osudu. Konec mě roztrhal a když si pustím tu písničku znovu a divám se na Crudupa (znovu), tak mě to stále dojímá. ()

Mr.Bordan 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemný film, ktorý nám pripraví dosť slušnú peripetiu. Žiaľ slabinou sú herci, najmä A.Yelchin, ktorému stvárnenie zhrbeného a ublíženého chalana nepristalo. L.Fishburne to zvládol až na scénu s autobusom, kde som mu veľmi neveril typický černošský pucung žene. Ozaj a Selena Gomez! Tri nástupy na scénu a trikrát to bola katastrofa. Napriek tomu hudba vynikajúca (pri poslednej piesni od Sama mi behali zimomriavky po chrbte), nápad skvelý, myšlienka zaújimavá a emócia silná. Film si zaslúži tých hore svietiacich 70%. ()

Catchless 

všechny recenze uživatele

Popis filmu neposkytuje presné info, o čom film je, ktoré menia celý pohľad na to čo sa tam deje. Pred časom som videla na podobnú tému film Beautiful Boy, ktorý sa zameriaval iba to onú situáciu, ktorú nechcem vyspoilerovať. Je to veľmi zaujímava otázka, pohľad na rodičov, ktorí prežívajú niečo také. Film Rudderless to pojal trošku ľahšie ako druhý spomínaný. ()

Reklama

Reklama