Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Recenze (94)

lola10 

všechny recenze uživatele

Vtipné mi to sice nepřišlo, za to se mi zdálo, že jsem svědkem krásného melodramatu o otcovo poznání vlastního syna, který měl nemocnou duši...Plus krásná hudba. ()

hussky 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení! Film jsem viděl náhodou, nikde o něm žádná řeč a při tom je to pecka film! Velký příběh nad kterým se člověk zamyslí a zamyslí se i nad svým životem. Pro mě 5 hvězd. ()

olgab 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, smutný, ale zároveň křehký příběh plný emocí a nádherné hudby. V neposlední řadě výborné, především pěvecké výkony. Ani jsem netušila, že nedávno tragicky zesnulý Anton Yelchin (bohužel "díky jeho smrti" jsem se k filmu dostala), uměl tak dobře zpívat. A William H. Macy ukázal, že je nejen dobrý herec, ale taky skvělý režisér s obrovským srdcem. Prostě zážitek. ()

rengers 

všechny recenze uživatele

Začátek filmu je nudný a dlouho divák neví o co tam jde. Až po 40 minutách se něco začne dít. Hudba docela dobrá. Je to pohled na osud otce, který pochová svého syna - vraha studentů, které pozabíjel ve vlastní škole a pak si sám vzal život. Je těžké žít s touhle nálepkou. Zvláštní pojetí filmu? ()

66JIRINA 

všechny recenze uživatele

Velmi kvalitní film, co do hereckých podání, scénáře, dobrá hudba, bez zbytečných efektů a trapných vtipů. Pro mně nečekaný životní příběh otce, který se vyrovnává se ztrátou, kterou možna dřív než až na konci filmu pochopíte. Což pro mě byl šok. Muzika dává filmu prim. ()

Kubas1994 

všechny recenze uživatele

Opravdu velice skromný film o vypořádání se s problémy zapříčiněné tragédií a s pěknou muzikou. Tenhle snímek vás dostane snad ve všech emocích, které člověk má. Kouzelný film, ale na pět to není. ()

Rajca 

všechny recenze uživatele

Film mal určite zaujímavý námet, nakoniec však hodnotím celkovo za ***, pretože mi spracovanie prišlo veľmi nevieryhodné. Film ťahal sympatický Billy Crudup, ktorý sa mi každým filmom začína herecky páčiť viac a viac. Najsilnejším momentom bol jednoznačne záver, ktorý bol ale bohužiaľ asi jediným. ()

Tereza11 

všechny recenze uživatele

Opravdu krásný malý film,nevjvíc si cením toho, že se snímek nesnažil být upěnlivě dojemný jak je to většinou zvykem, ale byl, tím nejvíc lidským způsobem... dokázal v hodině a půl vše,... Závěrečná písnička v klubu vás posadí na prdel...Fakt klobouk dolů...velmi citlivě zahrané i natočené ()

A.G.T.C. 

všechny recenze uživatele

Miles Heizer je pro mne jednoznačně jedinečný objev. A to doslovně. Krasný citlivý příběh, který mne dostal místy až "na kolena" s pěknými výkony hlavních protagonistů. skvělá kamera i hudby nevyjímaje. Za mne tedy plných pět hvězdiček. ()

Tonula 

všechny recenze uživatele

BEZ KORMIDLA je film, o kterém budete asi přemýšlet. Až do poloviny filmu vidíte zarmouceného otce Sama (Billy Crudup), kterého postihla smrt syna. Zmizí ze světa, kde doposud žil a začne hledat nový smysl života. Po synovi zůstane jen pár osobních věcí, krabice s nahrávkami písniček, které si skládal a otec najednou zjišťuje, že se příliš zabýval svým vlastním osudem a o potomkovi něvěděl skoro nic důvěrného. Zkusí hrát synovy písně a jednu předvede veřejnosti. Na Samovu plachetnici pak přijde mladík Quentin (Anton Yelchin - Jelčin), který se zamiloval do písně jeho syna. Přesvědčí Sama o tom, že by byla škoda takovou písničku nehrát, sežene kapelu, přidá své nápady do aranže písně a děj se nádherně rozjíždí. Kapela hraje (a dobře!!!) jednu vypalovačku za druhou, jejich obliba stoupá, před Samem se začíná rýsovat úplně jiná budoucnost, než jakou si představoval. A potom přijde zásadní střih, který změní divákův pohled na film. Vzniká rozpor, který lze těžko nějak dobře vyřešit. Přesto film nakonec dochází k pozitivnímu rozuzlení s poněkud hořkou příchutí. Kvalitní nedoceněný film s překvapením. 90% ()

Sejkorka 

všechny recenze uživatele

Režie William H. Macy. Hraje tu i majitele baru. Billy Crudup (Dedication ) v roli Sama nejspíš umí dobře hrát na kytaru a zpívat. Je těžké být otec masového vraha, tak se k té hudbě musí 2 roky propíjet. Quentin (Anton Yelchin, předčasně zesnulý talent) je dobrej kolík a spravedlivej kluk. Má to v životě těžký, ale úplně všechno se o něm nedozvíme ... ()

Reklama

Reklama