Reklama

Reklama

Sam pracuje v reklamní agentuře a jen pomalu se vzpamatovává z náhlé smrti svého syna. Když se probírá chlapcovými věcmi, narazí na nahrávku, díky které se k synovi dostane daleko blíž a pozná ho i z jiné strany. Sam je úspěšný ředitel reklamní agentury. Osud mu však zasadí krutou ránu, když náhle zemře jeho syn Josh. Sam se snaží přežívat na lodi v přístavu, kde hledá útěchu na dně sklenky. Jednoho dne, když se probírá věcmi, které mu po synovi zbyly, narazí na krabici plnou demo nahrávek a textů ke skladbám, které Josh napsal. Díky nalezeným písním Sam pozná svého syna ještě lépe než dřív. Dokonce se je rozhodne zahrát v místním baru. Po krátkém vystoupení se dá dohromady s mladým Quentinem a společně založí kapelu Rudderless. Ta oběma, i když každému jinak, pomůže překonat těžké životní situace. (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (94)

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Ano je to tak, hudba dokáže člověka povznést když je šťastný, ale dokáže také pohladit a povzbudit, když je člověk na dně. Alespoň u mě to tak funguje. A hudba hraje důležitou roli i v tomto filmu. Na začátku je obrovská tragédie, jejíž detaily jsou divákovi servírovány postupně během filmu. Mezi tím hraje hudba a té je tu dost. Mému rockerskému uchu sice nelahodící, ale já jsem tolerantní člověk. Každopádně teď už nebudu mít rád Williama H. Macyho jen za Fargo nebo za nesnesitelného Franka z Shameless, ale i za tento silný a neotřelý příběh. ()

rockwoman 

všechny recenze uživatele

Jak dobře znají rodiče své děti? Někteří do detailů, jiní méně a zbytek skoro vůbec. Ač toho ohledně Joshe nebylo ve filmu mnoho objasněno, nemyslím si, že za to co způsobil, mohli jeho rodiče. Sam = Joshův táta v hereckém podání Billyho Crudupa mi byl sympatický a fandila jsem mu, aby našel sílu ne zapomenout, ale zbavit se balvanu na srdci - třeba písní... ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Unylá prérijní romance. 1) 46letý Billy Crudop (otec Sam) zpívá a hraje na kytaru docela pěkně, stejně jako 25letý Anton Yelchin (kytarista Quentin, který se snaží přimět Sama k veřejnému vystupování) a celá skupina Rudderless. Písničky jsou jednoduché, příjemné a odpovídají náladě zemědělské Země červených lidí. 2) 64letý William H. Macy (vlastník baru Trill) spolupracoval na scénáři, na produkci a po čtrnáctileté přestávce se podruhé v životě chopil i režisérské taktovky. 3) První hodina snímku je hrozně pomalá, všechno se táhne, jako kdybych šel tou oklahomskou prérií pěšky a sám. Zbylých svižnějších 45 minut to už nespraví. 4) Spoiler. Film se vůbec nezabývá tím, co Josh (Samův syn) udělal a proč to udělal. Chápu, že režisér se soustředil na prožitky otce, ale mně to tam prostě chybí. 5) Vlastně se mi nejvíc líbil bar Trill, kam můžete jen tak přijít s kytarou a první, co vám tam řeknou, je, abyste zapsali do notesu, co budete hrát. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film by to byl průměrný, ale do podprůměru ho u mě strhává to, že se vydává tou nejlacinější, nejprošlapanější cestou plnou klišé. Na tomhle filmu není vůbec nic překvapivého. Od prvního setkání zlomeného muže a nadšeného mladíka, který netuší, jakou zátěž si s sebou muž vleče, se dá dopředu uhodnout snad každá scéna. Scenáristická lenost nebo nemohoucnost táhnou snímek dolů jako loď s probořeným kýlem. Tou laciností je to totiž falešné. ()

burton-ka 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je tak malý, že ho možná přehlídnete, jenže příběh je tak silný, že ho nemusíte vůbec pobrat. A bohužel se to může stát každému z nás a neuděláte s tím vůbec nic! Ve filmu dostanete takovou sodu pocitů, která s Vámi tak zamává, že se začnete vlastně stydět jak jste dokazali být někdy tak jednoznačně přímočarý, když pravda má hned několik stran, barev a pocitů. Ovšem důležitý je, že z mnoha věcí nás vytáhne nebo zatáhne hudba. Je to lék na veškeré bolístky i radosti. Stejně tak i tenhle film po celou dobu provází hudba díky příběhu o jednom klukovi co napsal silný texty, který zpívá jeho táta. Ovšem celý příběh je jak pomeranč, pomalu odlupujete slupku za slupkou až se dostanete k jádru věci a TA! Ta Vás jednoznačně posadí na zadek! Za mě velmi milé překvapení, že tak malý film dokáže vykouzlit něco, co každý druhý film v distrubuci kin nemá ani v titulkách, a to včetně kamery i herců jako Billy Crudup a Anton Yelchin a otázkou zůstává jestli známe svoje děti? Emotikona like ()

Galerie (5)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení začalo 21. dubna roku 2013, filmovalo se ve městě Oklahoma City a Guthrie v USA. (willy1)
  • Film měl premiéru na Filmovém festivalu Sundance v lednu 2014. (Terva)
  • Na začátku filmu ve scénách na univerzitě je několikrát vidět název školy, například na plakátech a bráně u vchodu, tam stojí zkratka UCO, kterou používá University of Central Oklahoma. Později ve zprávách o střelbě na univerzitě je však napsáno, že se škola jmenuje Central Plains State University, což je v rozporu se zkratkou i nápisy v předchozích záběrech. (hansel97)

Reklama

Reklama