Reklama

Reklama

Za zrcadlem

  • USA Thru the Mirror
Animovaný / Krátkometrážní / Rodinný / Komedie / Fantasy
USA, 1936, 9 min

Režie:

David Hand

Předloha:

Lewis Carroll (kniha)

VOD (1)

Obsahy(1)

Náš Mickey se jednoho rána probouzí a vydává se na nové dobrodružství. Vyzkouší si, jaké je to na druhé straně zrcadla. Zažije dobrodružství s kartami a mnoho dalších trampot, tak jako ho všichni známe. Na konci se nám opět vratí do svého pohádkového světa. Je opět o něco chytřejší a o zkušenost bohatší. (RadimFišer)

Recenze (18)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Velmi nápadité dobrodružství za zrcadlem, vlastně až nečekaně akční podívaná. Mickeyho Mouse většinou v lásce příliš nemám, ale tady se pořád něco dělo a on nestihl být ani trochu otravný. ()

petaspur 

všechny recenze uživatele

Duch chrápajícího Mickeyho prolezl vlnící se skleněnou výplní na druhou stranu zrcadla, kde však zobrazované předměty evidentně nebyly zvyklé na fyzický kontakt. Po chvíli hašteření mezi nimi na chvíli došlo k souladu, během kterého si Mickeyho duch z vesela zatančil i zastepoval za zvuku rádia, které se samo naladilo. Pak byl však Mickey napaden sešikovanými kartami a musel pod palbou srdcí, kulí, kár i křížů prchnout tarzanovskými skoky zpět do reality všedního pohádkového dne. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

60% - Mickeyho akční dobrodružství na způsob Alenky v říši divů. Chyběly mi tam originálnější nápady a humor, který bývá právě u Mickeyho, když mu neasistují Donald, Goofy nebo Pluto, nejslabší... ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

YouTube/// Obsazení 6/10 Děj 4/10 Hudba 4/10 Efekty 5/10/// +šermířský souboj myšáka s králem a boj s dalšími karatmi -postarší animace, zvuky, jako muzikál slabé/// Než jako samostaný snímek mi to přišlo, že tvůrci si chtěli dokázat (nebo snad předvést) jakou dokáží vytvořit soudobou animaci. Myšáka jako postavičku plně beru, však na podobném vyrůstali skoro všechny generace. Jenže už hůře vnímám všechny oživlé předměty (telefon, louskáček, karty, nábytek). Příjde mi to i na animaci trošku zvláštní. Ani mě to moc nebavilo, prostě tomuhle jsem na chuť nepřišel/// Celkem 46%/// ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Po x-tém shlédnutí hodnotím jako jednu z nejlepších grotesek s Mickeym, kterou znám. Tentokrát se jedná o one-Mickey show, velmi nápaditou a originální (nadchlo mě využití dvojhlavých karet, například, když si Mickey při tanci královnu prostě otočí a tančí dál). Muzikální, taneční a zase jiný (od ostatních grotesek s Mickeym z tehdejší doby) příběh. ()

anais 

všechny recenze uživatele

Dlouho před celovečerní animovanou Alenkou si Disney vyzkoušel nejen seriál o Alence (kombinace herce a animace), ale i tuhle krátkou grotesku, v níž se Mickey dostane ve snu za zrcadlo. Po vzoru Carrolovi Alenky začne měnit velikost (sní oříšek), a stane se tak velkým jako běžná myš. Je docela nezvyklé koukat na tuhle personifikovanou myš v tak malém měřítku. Najednou jsem si uvědomil, jak přirozená my připadá velká myš v lidském světě, a jak nepřirozená mi připadá ve světě jí vlastním. Ono to samo o sobě nemá žádný hlubší význam, ale jako důkaz kresebných schopností Disneyho animátorů to rozhodně postačuje. Ne každý kreslíř dokázal ve třicátých letech vsadit do zvířecího obličeje tak přirozenou mimiku, že při vzpomínce na myšáka se vybaví spíš člověk, ač má všechny atributy myši (uh, to jsou MYŠlenky). Za zmínku stojí i jakési cameo podmořského boha Neptuna, který se ve stejné podobě objevil už ve starším příběhu (1932) ze série Silly symphonies King Neptun. Thru the mirror je groteska, která tvoří neodmyslitelný díl skládačky. Je mezikrokem mezi částečně kreslenou a zcela kreslenou Alenkou, má tedy snad i význam z celkového pohledu na produkci Disneyho studia. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Když moc čtete, můžete se sněním dostat do centra dění. Jeden z mých nejoblíbenějších krátkých filmů, který činí skvělým nápaditost, vypůjčená tak trochu od Carrolla - v dětství se mi nejvíce zamlouvaly oživlé karty na sto způsobů. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

84. diel zo série Mickey Mouse - snové výjavy v animovaných filmoch nemám veľmi rád a tento je podobný ako tie predtým. Plusom je, že po dlhšom čase dostáva Mickey plný priestor, mínusom, že v animáku takmer o nič nejde a animované divadlo "živých" predmetov za zrkadlom je trochu málo. 50% ()

Estrellita 

všechny recenze uživatele

Slabší díl, o dost. Ale ani tak nedokážu dát o hvězdičku míň. Je to prostě pořád Mickey s tím svým zhuleným výrazem... 45% ()

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

Nápaditá variácia na Alicu v krajine zázrakov (tak trochu strihnutú Kráskou a zvieraťom), prenesená do sveta myšiaka Mickeyho. Ten zaspí nad knihou o Alici, a tak sa začína jedno veľké bláznivé dobrodružstvo, plné fantázie a vtipu, s výbornou snovou atmosférou. Film režíroval režisér kultového filmu Snehulienka a sedem trpaslíkov (1937) David Hand a zo "snehulienkového" tímu sa na tomto krátkom filme zúčastnili aj osvedčení autori hudby Leigh Harline a Paul J. Smith. Vyšlo ako bonus na DVD Alica v krajine zázrakov (1951). ()

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Náš milý Mickey ze světa pohádek se tentokrát vydává za zrcadlo do života skutečných lidí tam opět potkává pohádku. Jsme součástí jeho světa a je nám opět předvedena celá sada zajímavých a často velmi nápaditých invencí, které se jen tak nevidí a neopakují ve světě filmu. Například běží po Globusu, skočí do moře a když je vynořen vidlemi Neptuna, tak se zaplétá do rybářských sítí v podobě šířek a délek. Céle je to tak dokonale nbnakreslené, že člověk stačí jenom zírat. Doporučuji se podívat na filmečky Walta Disneyho na youtube.com, sice tam není taková kvalita, ale prozíravost stejně z těchto filmů vytvořila neobyčejná díla. ()

LuiCJ 

všechny recenze uživatele

Alica v krajine za zrkadlom v podobe Mickeyho grotesky. Mickey sa dostane za zrkadlo vo svoje izbe - a tam to všetko začína. Gagy, živé ''neživé'' predmety a zábavné nápady. Pri týchto groteskách si viem veľmi dobre oddýchnuť a pozrieť sa, aké to bolo s Mickeyim kedysi. ()

Reklama

Reklama