Reklama

Reklama

Velrybáři

  • USA The Whalers
Animovaný / Krátkometrážní / Komedie / Rodinný
USA, 1938, 8 min

Obsahy(1)

Káčer Donald, Mickey Mouse a Goofy sa vydali na more na rybárskej lodi. Donald pozoruje horizont a Mickey Mouse je zaneprázdnený vylievaním vody. Donald spozoruje veľrybu a okamžite zburcuje loď. Goofy sa snaží vypáliť harpúnu, ale vyskytnú sa technické problémy. Goofy a Donald však svoj boj proti veľrybe evidentne nemienia vzdať. (pravo)

(více)

Recenze (9)

RadimFišer 

všechny recenze uživatele

Hezká pohádka, ale málo, bohužel velmi málo invence. Goofy se dostane přes výdechový otvor do velryby a pak tam rozsvítí a z toho vytvořeného kouře začne velrybička kašlat až ho vyvrhne silnným proudem vody, jak to známe v pohádkách do vzduchu. Zlobivý kačer se zde opět ukazuje, když mu pták ukradne rybičku. Tato pohádka je pro mě slabší článěk z Walt Disneyovek. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto animáku jsem byl poučen o důležitých skutečnostech, která hodlám uplatnit při své další plavbě po moři. Takže si to zopakujme: 1. Vylévat vodu přes palubu lze, za proměnlivého větru na moři, pouze za předpokladu znalosti správného výpočtu dvojitého integrálu ve filosofické rovině, 2. Provádět kontrolu funkčnosti děla strčením hlavy do laufu není v souladu se zásadami bezpečnosti práce, 3. Rozdělávat oheň uvnitř velryby může jenom idiot. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama