Reklama

Reklama

Chvíle setkání

  • Francie Le Temps de l'aventure (více)
Trailer

Obsahy(1)

V rozpětí jediného dne se v pařížských ulicích odehrává příběh krátkého milostného vzplanutí, jehož obě strany jsou si vědomy, že nemá budoucnost, ale přesto se mu nebrání. Mladá žena romanticky sní o kariéře i o lásce, ale prožitek milostného setkání se starším cizincem jí přinese osvobození a novou sílu. V hlavních rolích okouzlující Emmanuelle Devosová a skvělý Gabriel Byrne. (MFF Karlovy Vary)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (17)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Áno, Before Sunrise bol celkom dobrý a zaujímavý film, ale UŽ DOSŤ! Najprv And While We Were Here, a teraz zase toto. Ale filmy takéhoto túžobného vzplanutia počas jedného dňa už mi idú hore krkom. Takže toto už nezachráni ani šarm a nestarnúci pôvab Emmanuelle Devos, hoci treba povedať, že práve ona ten film držala ako tak nad hladinou, resp. vďaka nej to nebol až úplný náraz o dno. Ale inak dosť bieda - hlavne tým často lyrickým dejom. ()

rakosabasta 

všechny recenze uživatele

Jak všichni (nejen) v Evropě stárneme, stále častěji jsme krmeni sexuálním životem starší střední generace a její chuti po experimentování. Na KVIFF 2013 takovým snímkem byla Glorie zastupující ženskou populaci, a v tomto případě Le Temps de l´aventure jde o mužskou, zdá se, citlivější polovinu lidstva, byť je hlavní hrdinkou žena mladšího středního věku. Postavy sympatické, příběh (ne)snadno uvěřitelný, ale jako by kopírující reálný život. Tak se vytvářejí sny. ()

Reklama

rigby 

všechny recenze uživatele

Křehký film s něžnou atmosférou. Když se divák ponoří a nechá unášet, příběh ho uchopí a bez překážek proplouvá mezi peřejemi stručného děje. Vzhledem ke stavbě filmu spočívá veškerá váha na představitelích hlavních rolí. A musím konstatovat, že jejich výběr se povedl a své role se zhostili na výbornou. Výsledkem je bezesporu zajímavý a svým způsobem poutavý film, ale možná neškodilo přidat trochu děje, aby bylo na co se dívat a herci měli více příležitostí předvést svoje umění. Takhle to zůstává v mezích slabšího nadprůměru. ()

kolodej1 

všechny recenze uživatele

co k tomu říct? Je to vysloveně tuctový, ničím zajímavý příběh. Upřímně nechápu, čím Alix ten muž tak uchvátil, že ho musela vyhledat. Podle mého nebyl ničím zajímavy. Byl nudný stejně jako celý film, ještě začátek byl celkem nadějný, ale jak se ti dva potkali, tak to byla mizérie. Příběh skoro nijaký, emoce, které měl film zřejmě vzbuzovat a jimi k divákovi promlouvat, se ke mě nějak nedostaly, chemii mezi hlavními hrdiny jsem neuvěřil. Vysloveně slabý film, dvě hvězdy za Devos, která je stále krásnou ženou. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Inspirace v Před úsvitem, popř. Před soumrakem se nezapře. Snímek se snaží budovat poetickou, toužebnou atmosféru, jenže scenáristické základy jsou pro silnou diváckou identifikaci poněkud vratké. Jeden silný pohled střídá druhý, slova jsou upozaděna pro zvýraznění vnitřních emocí, ale jakmile položíte filmu jakoukoli otázku, nedokáže vám ji zodpovědět. Oceňuji, že tvůrce ukazuje, že vzplanutí vášně se může týkat i lidí v pokročilejším věku, ovšem pro příště si musí uvědomit, že přetékající srdíčko láskou (nebo nadržeností?) nestáčí diváku jen tak z plátna hodit do ksichtu, je totiž třeba ho patřičně dějově zaobalit. 5/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

  • Natáčení filmu trvalo 7 týdnů. (Mertax)

Reklama

Reklama