Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh ze současnosti řeší vztah dvou bratrů, který se katastrofálně rozpadl před dvaceti lety a dodnes není narovnán. Karel je úspěšným podnikatelem v menším českém městě, Emil nosí vězeňské tetování, pracuje jako námezdní dělník a tluče se po ubytovnách. Má někde zřejmě děcko, ale posílá na ně jen alimenty. Karel má milující rodinu, ale jeho žena a dvě dospívající děti netuší nic o tom, co se před lety mezi bratry událo, děti dokonce nevědí ani o Emilově existenci. Karel potřebuje od Emila pomoc, a tak tráví Emil několik dní v Karlově domě. Co se bratrské pomoci týče, je situace, jak poznáváme z retrospektiv, komplikovaná a možná se ani nevyřeší, ale Emil se s Karlovou rodinou sblíží, zjistí, co celý život postrádal, a sám se přihlásí ke své dceři. Film se nesentimentálně a tvrdě zabývá otázkou viny a odpovědnosti. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (81)

Vajonek 

všechny recenze uživatele

Slušné rodinné drama s poměrně netradiční zápletkou a dobrými hereckými výkony, které neplýtvá zbytečnými dialogy, často jen naznačí, namísto aby bylo příliš doslovné, a možná právě proto dokáže od začátku zaujmout, vtáhnout, napínat. Nebýt toho na můj vkus až příliš otevřeného konce a chování Karlovy manželky k Emilovi zkraje jejich seznamování (až tak nepřátelská by ta žena ke svému nově poznanému švagrovi s vědomím, jakou po něm její manžel bude chtít službu, jistě nebyla), snad bych tomu s klidem napálila plný počet. Takto slušné 4 a 80 %. ()

adriane9 

všechny recenze uživatele

Naprosto mě překvapil herec neherec Tomáš Dastlík, role se ujal bravurně neměla jsem pocit, že koukám na herce ale opravdu na člověka co vypadl z basy a to je na české filmové poměry překvapující. A třeba vyzdvihnout scénu, že dnes už se bez smyslu tetuje kdejakej pablb... Rozhodně tenhle nenápadný snímek stojí za zkouknutí. ()

Reklama

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě film vůbec nezaujal, připadal mě strašně zesekaný a uspěchaný. Nakonec se to ale potom zlepšilo a i když jsem onu hlavní zápletku odhadla ještě dřív, než uběhla čtvrtina filmu, mě film nakonec docela zaujal a dá se říct, že i trochu potěšil, protože jsem z popisu zas až tak nadšená nebyla, přilákaly mě možná spíš až ukázky a trailer. Sice film není úplně čtyřhvězdičkový, tři hvězdičky mě přijdou už docela dost málo, takže něco mezi těma třema a čtyřma hvězdičkama. ()

patrikus 

všechny recenze uživatele

Nikolaev umí diváka udržet v napětí. Napomáhá tomu také scénárista, který se snaží držet informace pod pokličkou, i když divák už z počátku začne tušit. Ale konečně se mu podařilo napsat něco významnějšího a gratuluji mu. Co se týče Tomáše Dastlíka, jsem rád, že konečně dostal příležitost zahrát si v hlavní úloze. Je vidět, že není jen divadelní mistr. Ostatní herci dobří, tak jak je známe. I když Matásek už je nějaký vyhaslý, proč hraje pořád stejně? Sympaticky překvapila i Pepina Hybnerová a to hlavně svou přirozeností. Igor Bareš v netradičně miniaturní epizodní roli. Proč to nehrál nějaký řadový herec? Nevím, ale kdyby to dotáhli až do konce a došlo by v příběhu k nějakému významnějšímu zvratu, byla by to klidně i látka do kina a dal bych snad i pět hvězd !!! I když otevřené konce mám rád. A pozor: Místy velmi dobré dialogy, postavám věřím! ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Tohle je tipické pro ČT. Mezi mnohým marastem občas něco solidního stvoří a pak to potichounku vypustí, že si toho divák všimne prakticky jen náhodou... Tohle bylo celkem solidní drama se slušnými herci, jen škoda té velmi průhledné zápletky. Líbila se mi hlavně postava Emila. U mne je to za tři kérky. * * * ()

Galerie (28)

Zajímavosti (3)

  • Koncert v klubu "Sajrajt" odehrála skupina Vypsaná Fixa. (rakovnik)

Reklama

Reklama